konuyu açan kıymetli kardeşim madem aracı beğenmedin ne diye iki sene üstünden inmedin aracın. seni zorlayan neydi de iki sene hem kendine hem de arabaya ızdırap çektirdin
Printable View
konuyu açan kıymetli kardeşim madem aracı beğenmedin ne diye iki sene üstünden inmedin aracın. seni zorlayan neydi de iki sene hem kendine hem de arabaya ızdırap çektirdin
Saçmalama emre ben dedimki bilmedigim araç hakkında yorum yapmam diye sürmedim binmedim bilmiyorum tjet ide geçerim gibi laflar söylemedim vesselam
benzinli araç sen bastıkca yakmam demez yakar içer anasını bile ağlatır buarada 170 km de yakmaz zaten araç hızını almış ve rüzgara karşı direncini kırmış oluyor yüklüyken rampada basda göreyim
Karartıp altını çizdiğim iddaaya gerçekten gözünüzle şahit oldunuzmu?
Palio nun ağa babası sporting ler bile usta ellerde oynandıktan sonra bile bu değerlere ulaşamıyordu.
Esas merak ettiğim bu söylemden sonra o platformdakilerin tepkileri nelerdi?:scooter0::siritma:
105 bg yer uçağı vayyy bee
Arkadaşın görüşüne saygı duymak lazım, bendede chevrolet aveo vardı sattıktan sonra bende benzer şeyler geçirmiştim içimden, ancak punto ile kıyasladığı araç mantıksız olmuş aralarında hem fiyat hemde segment farkı var.
dostum boşver the vashi yani murat adlı arkadaşı ben palio forumundan bilirim kusura bakmasında daha atmosferik motorun ne olduğunu bilmez ama herkesle laf salatasına girer.Kendi palio sunu tanıttığı garaj bölümünde 230 yaptığını ve 0-100 ün 8 saniyede ulaştığını yazmış :D dahada yoruma gerek yok.Palio ile bırak 230 u 200 bile göremeyeceğini ben çok iyi biliyorum aslında oda biliyor ama sanırım punto forumuna .idik yarıştırmaya gelmiş.Özet olarak herkese aracı güzeldir ancak bazı şeyleride abartmamak lazım palio 230 basacak bir araç değildir punto da aşırı kaliteli değildir gibi konuyu açan arkadaşta aldığı aracın orta segment ve 105 hp olduğunu unutmaması yer uçağı kelimesi ile yakından uzaktan alakası olmadığını anlaması gerek.
Allah var yukarda abi eski Puntom dan neler çektiğimi sen biliyorsun ama bir kere yolda kalmadım. Bir sefer aküm bitti. Normal bir şey bu. Bir sefer de dangalak tamircinin biri arabanın beynini bozdu. Ki ben o hurdayla 1 kez balıkesir 1 kez de Samsun 'a gittim geldim. Yolda kalmak diyince yazayım dedim :) Punto nun en bitiği bile yolda bırakmaz bence. Ama gelgelim bazı şeylere bende katılmıyor değilim. İç trim kalitesi vs. Ama bir pejoya renoya binmektense her daim Fiat 'a binerim.
Ya kardeşim sen bari yapma :). Şaka bir yana konuyu açan arkadaş tutamacı yok, bagaj lambası yok vs dese, sadece bende mi yok yoksa olmayan var mı ya da ya 3 liralık malzeme insan utanır koymamaya dese anlarım ama fiattan araba alınmaz ee kaka demesine sinir oldum. Aslında bilirsin böyle konulara pek tepki vermem ama vermiş bulundum artık. Modeline göre, parasına göre, kısacası f/p olarak segmentinde en uygun araçtır punto. Beni yapı olarak biliyorsun. Puntoda benim arkama normal yapıda biri oturabiliyor ama polo, clio, 206, i20(eski kasa), getz, corsa gibi araçlarda aynı kişi beni rahatsız etmeden oturamıyor işte. Ayrıca puntonun en boşu bile saydıklarımdan daha dolu ama bizim insanımız anlamıyor mu anlamak mı istemiyor bilmiyorum. İşin daha da ilginci ne hikmetse bu punto, hep c sınıfı araçlarla mukayese edildi. Konuda olduğu gibi puntodan kurtuldum astra aldım, golf aldım leon aldım gibi konular mesajla çıktı ortaya. Sanki diğer markalar 0 hata ile üretim yapıyor, bu günün şartlarıyla uygun fiyata veriliyor da biz almıyoruz. 1.6 tdi polo dsg parasına lounge linea alınıyor 1.6 mjet. Tüm donanımları aynı bile olsa linea sedan diye gider alırım ben geniş aile arabası seviyorum arkadaş. Şimdi polo linea aynı segment değil muhabbeti çıkacak polo parasına dizel punto cam tavan alırım 3 5 de cebimde kalır mazot alırım ne diyim. Hata hepsinde var ama mana bulunan sadece fiat. adam 105 hp ye yer uçağı demiş ne desem bilemiyorum. x6, 740, sls amg falan alsa bir arkadaşın dediği gibi uzay mekiği diyecek sanırım.
Senin durum ayrı. Benim tipo olayı gibi ilkin günahı olmaz hesabı oldu. Şahsen senin araç bende olmuş olsaydı içinde bulunduğum şartlar altında kendim toparlar binerdim. Sen ustaların kurbanı olsun ama sağlık olsun bak şimdi gül gibi evon var ;) kazasız belasız kullan dileğiyle.
Boşa yazıp yoruluyorsunuz arkadaşlar. Delinin biri her zaman ki gibi kuyuya bir taş attı sadece :)
Verdiği bu tavsiyeleri, Foruma değil de Aracı sattığı arkadaşa verebilmiş mi acaba? Benzinli dizel farkını mı desek, 1.4 1.6 farkı mı desek, B-C segment farkı mı desek? Ne garip insanlar var ya.
Aynen dediklerine katılıyorum abi. Ben Evo yu alana kadar çok araç baktım. Leon, Golf, Polo, Corsa C şu an aklıma gelenler. Hatta Honda Civic te baktım. B segmenti olarak Fiesta, Corsa ve Polo yu ayrı ayrı inceledim. Ama hiç birinde ne Punto nun tipi gibi tip var ne de donanım. Yakıt olarakta tip olarak ta fiyat olarakta Punto hepsinden önde. Tek sorun şu diğer baktığım araçların araştırmalarım sonucu Punto nun ki gibi maliyetli bir kronik arızası yok. Yani göğüs ve city direksiyon. Hoş bir çok arkadaş bunu ücretsiz değiştirebildi. Gel gelelim yine de piyasa da B segmenti olarak alınıp rahatlıkla binilebilecek tek bir araç var o da Punto. Sonrasında da benim gözümde İbiza geliyor. Ama hep şunu söylerim. Fiat narin araba. Sakin ve üzmeden kullanmak gerekiyor. Haldur huldur çukurlara girip arabayı bağırtıp agresif kullanılacak araba değil.
Punto candır .... bu fiyata bu prestiji, bu havayı hangi araba sunuyor? Fiyat, parça fiyatı ve işçilik fiyatlarıda cabası....
Açık konuşmak gerekirse eleştiri boyutundan çıkıp hakarete doğru ilerlemiş konuyu açan arkadaşın mesajı.bende yeri gelmiş eleştirmişimdir sattığım puntomu ama bu kadar da yerden yere vurulmaz.her doğru da her yerde söylenmez.tanıdığım birisi vardı,bu adam zamanında almanya ya gitti çalışmak için,orada tabii bir iki yıl sonra bulmuş bir tane helena :) sonra memleketteki karısına boşanma davası :) soruyorlar neden diye?ya benim karı çirkin,bakımsız diyor :) adamlar ee be kardeşim 15 senedir güzeldi de şu son iki senede mi çirkinleşti demişler :) olay tamamen gerçektir.
Ben yeri geldiğinde puntomu eleştirmiştim ama punto b segment ve 2011 active olmasına rağmen yeni aldığım renault meganenın orta dolulukta olmasına rağmen esp-asr gibi güvenlik donanımlarına sahip olmadığını görünce bu konuyu renault bayiilerinden tutun müşteri hizmetlerine kadar hem yazılı hem de birebir konuşarak şikayet etmiştim.b segment 2011 puntoda var ama sizin c segment 2012 de yok demiştim :) kem küm :) bu işler parayla ve zevkinizle doğru orantılı.yarın satar fiat alırım,citroen alırım,ford alırım.hepimiz potansiyel müşteriyiz :)
Arkadaş benzinli B segmenti 77 hp punto ile dizel C segmenti 105 hp 205 torka sahip Skoda Octavia yı kıyaslayarak yorum yazmış.Böyle bir şey olabilir mi?Puntoyu kıyaslayacaksan Skoda Fabia ile kıyaslayacaksın.Bence Punto kendi sınıfında 1 numaradır.
2014-2015 trendi kendi markasının ve modelinin forumunda araç kötülemek.. Abi yapıcı eleştirilere her zaman saygımız var da öbür türlü biraz komik oluyor..
Genelde başka markaya geçince ilk olarak sallamayı seçerler ama bir kaç ay sonra tekrar geri dönerler..Başka nick ile aranıza yeni katıldım demezse tabi..:)
Son söylediğiniz cümleye katılmıyorum.bir pejoya,renoya binmektense fiat a binerim demişsiniz.renault 1898,fiat 1899 yılında kurulmuş ve ülkemizde en çok araç satmış iki büyük firmadır.bizim buralarda ya da ülke çapındaki köylere bakın neredeyse herkeste bir renault(özellikle toros)vardır.bende renault var diye demiyorum,ama her firmanın ürettiği araçlar üç aşağı beş yukarı aynı kalitededir.başkalarını paylarken bu defa da sizler aynı duruma düşüyorsunuz.ona bineceğime buna binerim dediniz mi renault,pejo gibi araç sahiplerini biraz hakir görmüş gibi oluyorsunuz.amacım tartışma ortamı yaratmak değil fakat bugün renoyu satarım yarın bravo alırım,focus alırım,a3 alırım clk200 alırım.haa ne zaman Türk malı üretilir gider onu alırım.alınıp satılan şeyler için kuru milliyetçilik yapmam Türk malı araç hariç.umarım demek istediğimi anlayışla karşılarsınız.
saygılarımla.