Sayfa 8/9 İlkİlk ... 456789 SonSon
168 sonuçtan 141 ile 160 arası

Konu: 1.4 fire kullananlar

Selcuk Demiray
    tarrega - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 15

Tüm yanıt veren arkadaşlara teşekkürler. Bir ileteyim k.biradere, göstersin bakalım servise ne diyecekler.

haluk haluk
    sparrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1

Selam;

İlgilenen arkadaşlara fikir vermesi açısından; 1.4 77 Bg. Dua. vitesli evo ile 4000 Km. tamamladım.İstanbul trafiğinde sakin kullanım ve güzergahta yokuş mevcut bulunarak ortalama 7 -7.5 Km./Lt. yaktım.Bilginize.

ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

araçla ne yaktııgımız hususunda bırcok weri var ama bu tamamıyla surusle alakalı bırsey.. 130 km hızlada gp 5.5 lt yakabılıyor ama yıne aynı hızla aynı yolda gaz pedalı basısınızı ayarlayamazsanız 11.5 da yakıyor...ben atıker lpg lı fıre kullanıyorum... izmir wan 1890 km de ibre allah ne werdıyse(130-150) aralıgı yokuslar bır alt wıtes ve max devirde giderek toplamda 310 tl lık lpg yaktım... 16 tl 100 km... lpg 1.95 200 arası.... aynı aracla balıkesir turgutlu 185 km parmak ucuyla basarak bagırtmadan 100 km cıwarı gıderek toplam 24.90 tl lık lpg yaktı 13.5 tl cıwarı...
    bu arada fıre 8 valf motor mesela bır kamyonu sollayamadan yawaslayıp tekrar sollamaya cıktıgınızda( yokusta) kesınlıkle berbat.... ama aynı yokusa kaptırabılırsenız 4 e cekıp ortalama 3500 devırde 90 100 aralıgında cıkabılıyorsunuz... sahsı fıkrım 1.4 fıre 4 ve 5 vıtesıyle benı tatmın edıyor... bırde seklıyle.... 1.3 mjet ve tum dıger dızeller ayrıca 1.2 corsanın ayrıca 1.2 symbol (16 valfın) yanından bıle gecemez... duz yol arabası 1.4 fıre... kuslardan ınınce ılk olarak ıyı gelıyor ama aynı fıyat segmentındekı hıc begenmememe ragmen bır 1.4 getz (ailemde var) resmen benımle yolda dalga gectı.... bır arkadasın dedıgı gıbı bu arac az yakan cok kacamayan yerden yuksek bır memur aracı bence.....

ümit başaran
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok

bu arada neden fıat hala 1.4 8 walf 77 bg motorda dıretır bır turlu anlamıyorum... dobloda bıle war aynı motor sollamaya cıkarken karsıdan bır kamyon cıkar dıye yutkundugum oldu dobloda 2011 punto ewo 30000 tl cıwarı fıyat 8 valf motor 77 bg geelly echoda bile 1.3 16 walf 97 bg motor war... bu fiatı anlamadım gitti.... neden bu aracların 1.6 benzinlisini satmazlar....

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ümit başaran
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok

ural kardesım eger moturunda bır modıfıkasyon yoksa bence acayıp abartmıssın sen olayı... kımseyle kapısmaya kalkma sen 0 100 km de... yokusu 3 vıteste arabayı bagırta bagırta cıkıyon kabul.... hafıf yokusta durarak kalk bırde arabada 3 kısı falansan way halıne o vıtes ve dewri yokusun sonunda gorursun ancak.... yakıt konusuna birkac arac war benzınlı onumuzde.... 1.2 symbol 1.2 corsa 1.3 yaris gibi ama cok az yaktıgımız dogru... ( lpg ıle)

V.Seyhun Akar
    seysey37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    41GC850
    Edilen teşekkür: 219

Alıntı uraaal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cevaplarımı yazayım..
    1)fazla yakıyor:şu anda benzinli olup bu motordan daha ekonomik yakan hiçbir araç yok.kesinlikle buna renault clio 1.4 16V dahil.tabi yol bilgisayarının söylediği viteslerde gidersek
    2)yokuş çıkmıyor:istanbullu arkadaşlar gelebilir görebilir.dizellerin 3.viteste çıkamadıgı diklikte yokusu 3le cıkıyorum sellektör yiyorum.yeterki devirli kullanım olsun.%100 garantili
    3)araçlar uzayıp gidiyor: dsg şanzımana sahip olmaması kaydıyla her türlü araçla 0-100 kapışılır.zaten 8v olmasının amacı araca atiklik katmak.son hız babında birşey yok tabi ancak hızlanmalar derseniz bence boyuna göre gayet işlevli
    1-kesinlikle fazla yakıyor..1,4 120hp lik t-jet puntolar bizden az yakıyor..
    2-kesinlikle yokuş çıkmıyor hele doluyken..3 kişi 3 büyük valizle kast. ank arasını geldim ılgaz ve indağında 1-2 yapmak zorunda yaptım..ara sollamak ne haddime aklım çıkıyo
    3-arac uzamıyo kesinlikle.. bigün astra gtc 1,6 turbosuz benzinliyle sıkışık trafikten sonra denk geldik..düzlükte etrafı seyrettim kapışıyo edası vermemek için...

ikimizinkide 1,4 77hp nası bukadar tezatlık oluyo anlamadım valla

erdal mutlu
    erdalmutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 6

Alıntı seysey37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1-kesinlikle fazla yakıyor..1,4 120hp lik t-jet puntolar bizden az yakıyor..
    2-kesinlikle yokuş çıkmıyor hele doluyken..3 kişi 3 büyük valizle kast. ank arasını geldim ılgaz ve indağında 1-2 yapmak zorunda yaptım..ara sollamak ne haddime aklım çıkıyo
    3-arac uzamıyo kesinlikle.. bigün astra gtc 1,6 turbosuz benzinliyle sıkışık trafikten sonra denk geldik..düzlükte etrafı seyrettim kapışıyo edası vermemek için...

ikimizinkide 1,4 77hp nası bukadar tezatlık oluyo anlamadım valla
    ben söyleyeyim tamamen eski arabanızla karşılaştırdığınız la ilgili olabilir.Bende uno 1.4s lpg vardı. Ona göre tam bir canavar diyebilirim. Yani eski aracım beni uysal bir sürücü yaptığı için gp de gaza basınca fırlayıp öndekine çarpacak falan sanıyorum

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Selcuk Demiray
    tarrega - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 15

Alıntı sparrow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam;

İlgilenen arkadaşlara fikir vermesi açısından; 1.4 77 Bg. Dua. vitesli evo ile 4000 Km. tamamladım.İstanbul trafiğinde sakin kullanım ve güzergahta yokuş mevcut bulunarak ortalama 7 -7.5 Km./Lt. yaktım.Bilginize.
    Ben de bugün Üsküdar-Ağva-Üsküdar yaptım. 195 km. toplam yolda 5.9 lt ortalamayla bitirdi.(Dualogic) Ortalama sürat 55km kadardı. Araç henüz 500 km.de. Bilginize.

11. 18/10/2010, 06:10

ALİ ASLAN
    sancak26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 207

fazla kalabalık iyi değildir

ural leanback
    @ MARs ent. uraaal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 202

uraaal´isimli üyeden Alıntı
    cevaplarımı yazayım..
    1)fazla yakıyor:şu anda benzinli olup bu motordan daha ekonomik yakan hiçbir araç yok.kesinlikle buna renault clio 1.4 16V dahil.tabi yol bilgisayarının söylediği viteslerde gidersek
    2)yokuş çıkmıyor:istanbullu arkadaşlar gelebilir görebilir.dizellerin 3.viteste çıkamadıgı diklikte yokusu 3le cıkıyorum sellektör yiyorum.yeterki devirli kullanım olsun.%100 garantili
    3)araçlar uzayıp gidiyor: dsg şanzımana sahip olmaması kaydıyla her türlü araçla 0-100 kapışılır.zaten 8v olmasının amacı araca atiklik katmak.son hız babında birşey yok tabi ancak hızlanmalar derseniz bence boyuna göre gayet işlevli

0-100 kısmında gülmüşüm zaten görüldüğü gibi ancak aracımı kimseye yedirmem.bu yazdıklarıma inanmayanlar her türlü gelip neler yaptıgını gorebilirler aracın denemesi bir depo benzin.ayrıca 1.2 motorlarla 1.4 motorları benzin sarfiyatı acısından karsılastırmak 1.4 ile 1.6yı karsılastırmaya benzer.her zaman dediğim gibi bu aracın kullanım amacı belli büyük oranda şehiriçi bazen şehirdışı yapanlar için.dediğim gibi 90-100 km aralıgında 5.2 tutturdugum oldu dümdüz yolda tuttursun bakalım clio bunu(1.2)

Oğuz MERDAN
    byspayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 405

fazla yakıyor diyenlere şaşıyorum zaten şehir içinde dahi 1.4 olup bu kadar az yakan araç var mı?

bende yokuş tırmanmıyor diyodum ama her zaman 3000 devirde vites atarak tırmandığım yokuşu bu kez 4000 devirde vites atarak çıktım yokuş bitmeden 100ü gördüm

Güzel motor bence ama uraaal arkadaşımızında dediği gibi "boyuna göre" yeterli.
    Konu byspayn tarafından (18/10/2010 Saat 18:17 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ihsan gerdan
    shadow35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 13

1.4 fire motoru 100 km kadar kullandım. Bence çok ekonomik bir motor(lpg ile) Tek dezavantajı yazın klima açıkken şehir içinde sıkıntı yapması. Kalkışta ve hızlanmada çok zorlanıyor.

ÖMER EREN
    Ceday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 43

Merhaba

40000 bakımına giren oldumu arkadaşlar ortalama ne kadar tutuyo. Bugün servis 350 lira ortalama fiyat verdi bana bujiler değişiyomuş Carbon clean felan yapıyolarmış bu km de gereği varmıdır.

timurlenk uyar
    tuning060 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 4

konya-ankara arası gece şartların da citroen saxo'la kapıştık çok az egimli yol 200'dedi hanımın suratının rengi degişti ha öbür araba deli deli görünce değnegini saklarmış derler o da öyle yaptı degnegini sakladı ve gözden kayboldu permormansı süper benzin ibresi çok güzel iniyor aşagıya dogru..)) ama kimseye tavsiye etmiyorum çünkü yollarımız çok iyi degil...

ÇAĞRI KÖYLÜOĞLU
    BAŞKENTLİ baskentli_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    06 BS
    Edilen teşekkür: 3

ben samsun yolunda elmadağa gelmeden yokus assa 200 gördüm ne tıtreme var ne bısı korktum daha basamadım vraja giriyodum yawasladım.bi depo benzınle 500 km ye kadar gidiyor benım hesaplarıma göre hız limitini aşmayınca

Okan V.
    justneedyou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Plaka
    34 JN ...
    Edilen teşekkür: 20

Alıntı baskentli_06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben samsun yolunda elmadağa gelmeden yokus assa 200 gördüm ne tıtreme var ne bısı korktum daha basamadım vraja giriyodum yawasladım.bi depo benzınle 500 km ye kadar gidiyor benım hesaplarıma göre hız limitini aşmayınca

hız limitini aşınca mı aşmayınca mı?

ural leanback
    @ MARs ent. uraaal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 202

arkadaşlar yazdıklarımdan en ufak bir şüphesi olan arkadaşlar gelip en ince ayrıntısına kadar görebilirler.amacına uygun kullanıldıgında hakikaten 10 numara arac.AYRICA UNUTMAYIN O VERDİĞİNİZ 30-35000 LİRALAR FALAN HİKAYE FATURAYA BAKIN VERGİSİZ HALİ ARACIN EN FULL HALİYLE 23-24000 LİRAYI GECMEZ BU PARAYADA NE BEKLİYORSANIZ ONU BULURSUNUZ YOKSA HATA SİZDEDİR.HER ZAMAN DEDİĞİM GİBİ BİZ YİYECEĞİMİZE DEVLET YESİN.İYİDİR İYİİİİİİİİİİİİİİİ

Alican Demirkıran
    gdpjr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araçla ne yaktııgımız hususunda bırcok weri var ama bu tamamıyla surusle alakalı bırsey.. 130 km hızlada gp 5.5 lt yakabılıyor ama yıne aynı hızla aynı yolda gaz pedalı basısınızı ayarlayamazsanız 11.5 da yakıyor...ben atıker lpg lı fıre kullanıyorum... izmir wan 1890 km de ibre allah ne werdıyse(130-150) aralıgı yokuslar bır alt wıtes ve max devirde giderek toplamda 310 tl lık lpg yaktım... 16 tl 100 km... lpg 1.95 200 arası.... aynı aracla balıkesir turgutlu 185 km parmak ucuyla basarak bagırtmadan 100 km cıwarı gıderek toplam 24.90 tl lık lpg yaktı 13.5 tl cıwarı...
    bu arada fıre 8 valf motor mesela bır kamyonu sollayamadan yawaslayıp tekrar sollamaya cıktıgınızda( yokusta) kesınlıkle berbat.... ama aynı yokusa kaptırabılırsenız 4 e cekıp ortalama 3500 devırde 90 100 aralıgında cıkabılıyorsunuz... sahsı fıkrım 1.4 fıre 4 ve 5 vıtesıyle benı tatmın edıyor... bırde seklıyle.... 1.3 mjet ve tum dıger dızeller ayrıca 1.2 corsanın ayrıca 1.2 symbol (16 valfın) yanından bıle gecemez... duz yol arabası 1.4 fıre... kuslardan ınınce ılk olarak ıyı gelıyor ama aynı fıyat segmentındekı hıc begenmememe ragmen bır 1.4 getz (ailemde var) resmen benımle yolda dalga gectı.... bır arkadasın dedıgı gıbı bu arac az yakan cok kacamayan yerden yuksek bır memur aracı bence.....
    o getzin, eğer otomatikse 100 kilometrede 12 litre benzin yaktığını biliyormuydunuz ben çok yakından biliyorum bir depoyla 350 km gidemedim daha

Kendi isteğiyle forumdan uzaklaştırılmıştır. Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 660

Alıntı sparrow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam;

Benim de dualogic grande punto 3000 olmak üzere ve bendeki veriler de 7-7,5 arası. Arabamı çok seviyorum ama dualogic vitesle yokuşu seri çıkamıyorum. Çok fazla kasıyor ve yokuşu tamamladıktan sonra vites biraz tuhaflaşıyor yani devire göre değişimini yapmıyor. Herzaman olmadı ama bir kaç kez başıma geldi.

e t
    ert tunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

araç 700 km de...ilk depo bitti ve ortalama 6.4 lt....tümü izmit şehir içi istanbul kadar kalabalık değil tabiki burası...ama bence ciddi anlamda ekonomik...şuan 1.0 yarisimiz kadar yakıyor belki daha az bile olabilir...aracın km si arttıkça bu ortalama daha da aşağıya gelebilir
    buarada araç dualogic
    Konu ert tunc tarafından (22/10/2010 Saat 16:11 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 8/9 İlkİlk ... 456789 SonSon