Haklısın.Zaten en önemli farklılık yakıt tüketimi konusunda.Eski 1.4 ie, güncel fire den yaklaşık 2lt kadar fazla yakıyordu 100km de...
Printable View
geçen hafta bursa-ankara tek kişi bagajsız arasında düz yolda zorlanmadan 180 km gördüm,titreme veya güvensizlik gibi birşey söz konusu bile olmadı
Bende 185 i gördüm zorlama arabam gayet iyiydi yolda aslında palio ilede yapmıştım ama bu kadar güven vermemişti o zaman
bu motor performans olarak yeterli bence. bazen ara hızlanmalarda gecikiyor o kadar... yoksa iyi kaçıyor.
tüketim olarak da çok makul bence...:)
bence tam türkiye arabası.kesinlikle bir otoban faresi değil ama tam bir sokak kaplanı :D benzetmeler enterasan oldu ya neyse :D en sevdiği şey devir çevirmek ve değişik bakışlara konu olmak :D şiir gibi oldu :P
Fire'cı arkadaşlar aracınızda hangi incelikte yağ kullanıyorsunuz ve eksiltme miktarınız ne kadar acaba.
Benim aracım bana çok eksiltiyor gibi geliyor fakat serviste falan sıkntı olmadığı normal olduğu defalarca söylendi.
Bir de sizin durumlarınızı öğrenmek istedim.
Sayın eskibur.
Motor yağı miktarındaki kritik seviye,yağ çubuğunuzun seviye göstergesindeki alt seviye kısmıdır.bu en alt seviyeye inmediği müddetçe herhangibir sorun yokdur.
Kullanılacak yağ olarak,fabrika önerisi olan 5w-40 yağ idealdir.
Bulunduğunuz bölgenin iklim koşullarına göre 10w-40 yağ da kullanabilirsiniz,burada dikkat edilmesi gereken,kullanılacak yağın tam sentetik olmasıdır.
Otobanımız yo ki arkadaş hız yapalımmmm :(
bende bugün ilk defa otobanda kullandım puntomu.. 55 km'de yol bilgisayarı yüz kilometrede 6,2 gösterdi ortalama hızım 85 miş. sizce normal mi? bence fazla yakıyor yahu :))
100-110km ortalama hız ile 5,7 değerini çok rahat görüyorum
benim şikayetim; ara hızlanmalar ve yokuş performansı.
ama uzun yolda hızlandıktan sonra tutabilene aşkolsun:)
ben katılamıyorum sizlere arkadaşlar :D sıkışık trafikte oturaklı iyide,düz yola gelince hızlancakta gidicekte ohooooo :D sıkışık trafikte süper arkasını bırakmıyo ama düzlüğe gelince sağa çekiyorum etrafı seyrediyorum ve önümde uzayan araçları :D nolurdu şu araçları 1.4 100hp 16v yapsalardı..
benim aracım da şehir içi 6.7-6.8 şehirler arası 5.8 yakıyor 100 km de
cevaplarımı yazayım..
1)fazla yakıyor:şu anda benzinli olup bu motordan daha ekonomik yakan hiçbir araç yok.kesinlikle buna renault clio 1.4 16V dahil.tabi yol bilgisayarının söylediği viteslerde gidersek
2)yokuş çıkmıyor:istanbullu arkadaşlar gelebilir görebilir.dizellerin 3.viteste çıkamadıgı diklikte yokusu 3le cıkıyorum sellektör yiyorum.yeterki devirli kullanım olsun.%100 garantili
3)araçlar uzayıp gidiyor: dsg şanzımana sahip olmaması kaydıyla her türlü araçla 0-100 kapışılır.zaten 8v olmasının amacı araca atiklik katmak.son hız babında birşey yok tabi ancak hızlanmalar derseniz bence boyuna göre gayet işlevli :D:D:D
Arkadaşlar, bizim kayınbiraderde GP var 2008 model 2.el aldı araç daha 20.000 de filan. Uzun yola gitti, kesinlikle 130'un üzerine çıkaramadım aracı diyor, burada 180'lerden bahsediyorsunuz, sebebi ne olabilir?
Bizim Evo daha çok yeni olduğundan ben henüz fazla basmayı denemedim. GP ile Evo'nun 1.4 77'si aynı motor değil mi?
bencede araçta bir sıkıntı var kesinlikle..servise gösterin derim..çünkü 3.viteste 120-125 i görüyor zorlayınca :) aracında düz eğimsiz yolda yapacağı max 175-180km