Alıntı fawori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kullanıcı kaynaklı şöyle olabilir makina iyi basıyor gerçekten bazen ışıkta kalktığımda seri isem bmw/audi merso dışında diğer araçları aynalardan bayağ bi geride görüyorum geniş yollarda trafik olmadığı zaman dikkat ediyorum geçen ankara bulvarında az daha radara giriyoduk araç 170'e nasıl çıktı anlamadım.
Ben de bunu kastetmiştim. Yani araç performanslı olunca insan bastıkça basası geliyor bundan dolayı yakıt da artıyor tabi. Ama şöyle bir durum var. Benimle aynı yerde oturan evo fire sahibi bir abimizin ortalaması 730km de 6,3 benim genel ortalamam 6,8 7,2 civarı. Evo ile gelen fireların ortalaması daha düşük oluyor. Bu karşılaştırmaya göre mairden 0,5lt daha ekonomik. aslında pek de azımsancak bir rakam değil fakat performans istendiğinde 0,5lt lik fazla yakıt mair de göz ardı edilebilir. Şahsen gp min yakıtıyla aynı gibi duruyor ama anlık hızları da karşılaştırmak gerek. Bahsettiğim ortalamayı 30 32km/h hızlarda yakalıyorum ama yazın. Şuan ortalamam 8lt nerdeyse hepsi ş.içi ama araç olduğu yerde çalışma süresi de var sanırım 1 2 saat civarı rölantide çalışmıştır.