objektif çalışmıyorsunuz....
Clio'nun boya sorununu vermişsiniz ki.Kronik olduğuna dair bir belge sunmamışsınız.İnternette birkaç konu var, kronik olma yolunda gidiyor ama hepsi 2012 son evrede satışa çıkan 2013 ilk modellerde mevcut.2013 son çeyrekteyiz, bu dönemdeki arabalarda böyle bir sorun var mı? bunu zaman gösterecek....
Punto'nun boya sorunlarına neden bakmıyoruz? 2 kişi var aracını bayiiden alıp ta boyalı olduğunu tespit eden, satarken mahkeme açarken sıkıntıya giren.Egzotik Kırmızı araçların 3 yıl içinde afedersiniz kıçı başı ayrı oynuyor renk tonu açısından.Tampon başka renk, Gövde başka renk şeklinde.
Cruise Control standart donanım diyorsunuz, hala satılan birçok puntoda cruise control'ü bırakın ESP (ki bence çok önemli) yok..Objektif olarak yaklaşın.Ben de punto'ya hayranım.Grande kasası benim için daha cazip ama Evo kasa puntolar da bu aracın sport'u gibi bişey bence.Ama sorunlara objektif yaklaşmazsak okuyucuların çoğu "niye kendi arabalarını yağlıyor ki bunlar" der...
Puntonun artıları kadar eksileri de var.hepiniz biliyorsunuz; City sorunu, cam tavanda tırnak sorunu, stop buğusu,egzotik kırmızılarda renk atması, direksiyon soyulması ve göğüs airbag'i çatlağı, tavan'ın su kusması...Bakın kış ayı da yaklaştı.Göreceksiniz, çoğu kişi Sigorta kutusu ıslandığı için sıkıntı yaşayacak.Kontak açamayan var bu sebeple 2 kişi
Artılarını saymıyorum zaten, tasarımı 2006'dan da kalsa hala yeni araçların çoğuyla yarışır vaziyette.Yakıtı şehiriçi kullanımına göre mükemmel, Fire motorlar LPG'ye çok uyumlu.Bakım masrafları diğer araçlarla kıyasladığınızda daha ucuza denk gelir, parça bulmanız kolaydır.Sürüşü kolay ve keyiflidir.
Ancak araç bizim diye, sorunlarını da söylemeyecek değiliz...
Ben şuanda Qashqai kullanıcısıyım. DCİ motorlar hakkında bi önceki sayfada sanırım bi yorum gördüm. QQ yeni biraz, daha 10binKM'deyiz ilk bakıma gireceğiz ama...
Şirkette 3 adet ticari araç var.ve şaka gibi, nerdeyse tüm dizelleri toplamışız.
Renault Kangoo DCİ
Peugeot HDİ 2.0
Fiat Doblo Combi Multijet
Fiat doblo'dan genel olarak memnunuz.ama karşılaştırma yaptığımızda ağırlık yüklendiğinde (her gün hava alanından bu araçlarla belli yükler alınır.) Doblo en çok yakanı.En az yakan listesine 2.0 giriyor.2000 motor olduğu için daha rahat çekiyor ama.
Multijet ile DCİ'ı ticari zeminde tartışırsanız ki kıyaslamanın en ağır yolu budur.Bunun dışındaki kıyaslamalar yoruma dayalıdır.
Multijet ağırlıkla daha çok yakıt yakmakta.Biz ancak arıza olduğunda götürmek durumundayız bu araçları bakıma ki iş yapabilelim her gün.2 aracı da aynı sene aldık 2011'de.Multijet motorlu doblo 6 defa, DCI motor 3 defa bakıma girdi.Önce amortisörleri kırıldı, sonra radyatörü arıza yaptı.diğerlerini artık takip etmeyi bıraktım gibi birşey...
Ha, keyif olarak açıkçası doblo multijet harika.ama gel gör ki kıyaslama noktasında DCI motor dört dörtlük iş çıkarıyor.QQ'deki DCI motordan da memnunum.1.5 DCİ Platinium bizimki.Ama kasayı çekememe, ya da yolda yığılma gibi bi durum yaşamadım hiç.Köpek gibi de gidiyor
Objektif olma noktasında söylediklerimi umarım anlamışsınızdır.Amacım multijeti ya da puntoyu ezmek değil.Aksine, mantıklı bir zeminde tartışmayı sağlamak ve mantıklı kıyaslamalar yapmak

Yer imleri