Tok kapı sesini opel için demedim Tayfun abi vw için dedim. Opelin 15 yılda 3 kasa değiştirdiğini de biliyorum demek istemem classic kasayı kaldırmadan 12 13 sene üretti 2 sene önce kasayı kaldırdı 2004 kasayı callsic kasa olarak satacak sonra yeni kasa çıkınca da güncel kasayı classic olarak satacak bence. Demek istemem aynı kasa opelde de yıllarca üretime devam ediyor. Ayrıca 2006 1.4 classic kasa kayınpederimde var ama sürüş konforu hiç rahat değil 170 km yolda belim bacağım tutuluyor ve bunu ciddi olarak söylüyorum kullanan biri olarak ama benim punto da hiç bir yerim ağrımıyor. Ayrıca dediğiniz gibi astrada da cc esp standart değildi sonradan bazı donanımlara otomatik vites veya paketlerle ekleniyordu hoş yenilerde nasıl bilmiyorum Ama o kadar para verilip esp cc gibi donanımlar standart değilse de bence o paraları vermeye değmez. Kol değişimiyle astraya cc takılıyorsa puntoya da takılıyor arada kasanın büyük olması 115 ps motor dışında da pek fark kalmıyor maalesef . Punto dediğiniz gibi 2006 2010 yıllarında kasa ve donanım olarak bence 2 adım öndeydi evodan sonraki donanımlar ve diğer markaların yeni kasalarında bugün sunmuş olduğu donanımlar onları puntoya sadece 1 adım yaklaştırdı iç mekan olarak halen punto derim.