Alıntı HaYachTs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar neye göre bu konuşmaları yapıyorsunuz çok merak ediyorum.. Laf olsun diye yazmayın.. Hiç birşey bilmiyorsanız elinizin altındaki internetten araştırın azıcık..
Bu aracı ikinci el olarak alan kişi TÜRK vatandaşı değil..yani sizin anlayacağınız şekilde söylersek araç artık Türkiye aracı değildir(plaka Türk'te olsa).. Ve tekrar Türk olması için Türk'e satılması gerekir demek..İşte kanun burada devreye giriyor..Ülkemize sadece sıfır araç ithalatı yapılabilir. 2.el araç ithalatı YOKTUR(yasaktır)..Dolayısıyla araç tekrar Türk vatandaşına satılamaz..

Mercedes - Benz A 180 BlueEfficiency Sport 2012 Model 27.450 EUR Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 122919478
Bende şu an o şekilde satın aldığım araç var. Babam kullanıyor. Hollandalı bir kadından satın aldık. 2010 model Opel Corsa. Bir sene önce falan babama ben aldım o arabayı. Laf olsun diye yazmak demek internetten araştırıp herşeyi bildiğini sanmak demektir.

Araç millileştirildiyse, yani gümrükten çekilip ÖTV KDV si ödenip trafiğe tescil ettirildiyse ondan sonra kimse satıldığının hiçbir önemi yok. Aynı arabaya iki kez vergi tahakkuk ettiremezsiniz.

O araç M plakalı olduğu zaman Türkiye aracı değildir demek olduğunu nereden çıkarttınız?. Sahibi Türk vatandaşı değil, Türkiyede resmi olarak oturma izni olan bir yabancı tarafından satın alınmış demektir. Madem herşeyi anlayabiliyorsun bende senin anlayacağın şekilde yazayım bari de iyi anla.. O araç Türkiye aracıdır. Japon polis teşkilatı tescil etmemiş o aracı. İlk plaka tescilindeki vergi beyanları ve kayıtları bulunduktan sonra sıkıntı değil.