Sayfa 5/6 İlkİlk 123456 SonSon
113 sonuçtan 81 ile 100 arası

Konu: Bir hikaye daha son buldu; aracım artık pert

Ahmet Gençay
    ahmet4646 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kahramanmaraş
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic
    Edilen teşekkür: 110

hocam öncelikle geçmiş olsun....bu kazada başta ön hava yastıklarının açılması için hiç bir sebep yok yan hava yastıklarının açılmaması bir yerde sorun tabi ama arka yandan alınan darbe ile yan ve perde hava yastıklarının da bence bir yararı olmaz resimdeki puntoya gelince o araç büyük bir aracın yada birşeyin altına girmiş ve çok hızlı değilmiş o araçtada açılmasının hiç bir faydası olmazdı zaten.
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic 2004 model *Sky Window*Fiat Hifi ses sistemi*ABS-EBD-ASR-ESP*Orijinal alarm*Hız sabitleyici*8 hava yastığı*Digital klima*vs.... Gitti ........

Güneş Doğar
    GUNES - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 129

Yeniden merhaba arkadaşlar, site sahipleri, makine mühendisleri, araç eksperleri, kaporta ustaları, çarpışma testi yorumcuları, marka sevenler, marka sevmeyenler, tüm araçları herkesten daha çok tanıdığını iddia edenler, sıfır alıp da aldığına pişman olanlar, başkalarının fikirlerine saygı duymayanlar, ahkam kesenler, oto pazarlarında sefil olanlar, markaları karıştıranlar, karşılaştıkları sorunları paylaşanlar vs vs (liste uzar gider)...

burada olurum ya da olmam, üyeliğimi iptal ederim ya da etmem bu benim kişisel özgürlüğümdür...birilerinin git demesiyle gitmem...ancak; bundan böyle herhangi bir yorumda bulunmayacağımı beyan ediyorum....bundan bir kaç zaman önce kendini bilmez birkaç forumdaş sayesinde bu forum çok üye kaybetti..yazıktır...böyle giderse daha da üye kaybına uğrar (bence)....bir başkasının fikirlerine saygı göstermeyen bir zihnin küçüklüğüne düşmeme kararı aldım...bu markayla herhangi bir sorunum yoktur...ve herhangi bir yerden de destek almamaktayım...yaşadığım sorunları dilimin döndüğünce paylaşmaya çalıştım ki bir çok konuda da buradan yardım aldım...benim hangi marka araca bineceğimi bir kaç cahil beyin işaret edemez...burada asıl sorun sizin gibi düşünmeyen mantığa saldırma olayıdır...kimsenin markasına tü kaka demedim demem de....keyif sizindir para da....körükörüne herhangi bir markaya bağlı kalmak da bana göre değildir...ömrüm boyunca hiç yüzünü görmediğim insanları da sırf benle aynı fikri paylaşmıyor diye kalplerini kıracak da değilim ki bir kaç forumdaş bunun peşinde..

umarım güzel paylaşımlarınız olur...aynı fikirleri desteklediğiniz, aynı platformlarda buluştuğunuz noktalar olur...kazasız belasız sürüşleriniz olsun....

LÜTFEN BAŞKA FİKİRLERE SAYGI....

saygılarımla.

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

https://forum.grandepuntotr.com/gene...t-olur-mu.html

benmim kazamda her iki hava yastığı açılmıştı.
    sensörlere denk gelemyince açılmayabiliyor, kazanın oluş şekli çok önemli.
    öfkelenip kızmak yerine kazayı değerlendirmek lazım.

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

Alıntı GUNES Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    son yıllarda araçları hafifletmek adına resmen kağıt gibi yapıyorlar...tamponlar plastik, kaporta ince vs vs..... insan eski ope'lleri cadillac'ları özlüyor hani...demirden tampon ve kalın sac....geçmişler olsun hocam...fiat'ı sevmiyor olmama rağmen şunu söyleyebilirim; ne yazık ki şimdiki araçlar genelde böyle...markada sorun yok bence...
    Yeniden merhaba arkadaşlar, site sahipleri, makine mühendisleri, araç eksperleri, kaporta ustaları, çarpışma testi yorumcuları, marka sevenler, marka sevmeyenler, tüm araçları herkesten daha çok tanıdığını iddia edenler, sıfır alıp da aldığına pişman olanlar, başkalarının fikirlerine saygı duymayanlar, ahkam kesenler, oto pazarlarında sefil olanlar, markaları karıştıranlar, karşılaştıkları sorunları paylaşanlar vs vs (liste uzar gider)...

burada olurum ya da olmam, üyeliğimi iptal ederim ya da etmem bu benim kişisel özgürlüğümdür...birilerinin git demesiyle gitmem...ancak; bundan böyle herhangi bir yorumda bulunmayacağımı beyan ediyorum....bundan bir kaç zaman önce kendini bilmez birkaç forumdaş sayesinde bu forum çok üye kaybetti..yazıktır...böyle giderse daha da üye kaybına uğrar (bence)....bir başkasının fikirlerine saygı göstermeyen bir zihnin küçüklüğüne düşmeme kararı aldım...bu markayla herhangi bir sorunum yoktur...ve herhangi bir yerden de destek almamaktayım...yaşadığım sorunları dilimin döndüğünce paylaşmaya çalıştım ki bir çok konuda da buradan yardım aldım...benim hangi marka araca bineceğimi bir kaç cahil beyin işaret edemez...burada asıl sorun sizin gibi düşünmeyen mantığa saldırma olayıdır...kimsenin markasına tü kaka demedim demem de....keyif sizindir para da....körükörüne herhangi bir markaya bağlı kalmak da bana göre değildir...ömrüm boyunca hiç yüzünü görmediğim insanları da sırf benle aynı fikri paylaşmıyor diye kalplerini kıracak da değilim ki bir kaç forumdaş bunun peşinde..

umarım güzel paylaşımlarınız olur...aynı fikirleri desteklediğiniz, aynı platformlarda buluştuğunuz noktalar olur...kazasız belasız sürüşleriniz olsun....

saygılarımla.
    tartısmaya girmek istemiyorum güneş bey ama yazdıklarınız baya zıt. Sizin birkaç yazılarınızıda biliyorum her seferinde bir laf sokma peşindesiniz bence isyan edenler isyan etme sebeplerinde haklı. Onlarca marka var türkiye piyasasında

Ayrıca Puntonun 2. eli yok diyen yazık etmez resmen günaha girer.

5. Bu mesajı için 2 kişi aykut_1914'ye teşekkür etti:

erhan denizli
    erosistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 351

büyük geçmiş olsun, cana gelen mala gelsin. canınız sağolsun.

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Daha önce benzer bir konu yine tartışmaya açılmıştı. Fiat fiorino aracıyla mucur üzerinde kaydığından dolayı esp sisteminde hata gören bir arkadaşımız savrulma sonrasında 50km civarında bir hızla aracının çok kötü bir hale geldiğini söylemiş ve teneke diye isimlendirmişti.
    Kendisine bütün çarpışmaların bu hızlarda yaşandığını, Örnek verdiği araçların crash test videolarını ve kaza sonuçlarını gösterdiğimde de neredeyse kendisini Fiatın mercedes bmw den iyi olduğuna ikna etmeye çalıştığımı ve marka savunması yaptığımı söylemişti. Oysa ben örnek verdiği araçların benzer durumlarda daha kötü durumlarla sonuçlandığını söylemiştim.

Ne zaman araçlarımızın kendi segmentlerindeki diğer araçlara göre artıları olup eksileri olmadığını teknik bilgi ve crash testler ile ispat etsek hep marka savunması yapan biri olarak lanse ediliyoruz.

buda o günkü tartışma konusu https://forum.grandepuntotr.com/dige...kkatine-3.html

Bu arada, geçmiş olsun.
    Allah tüm alkollü ve Alkolsüz araç kullananları da kendi gruplarında karşılaştırsın inşallah...
    Ne mutlu Türküm diyene.

Oğuz MERDAN
    byspayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 405

saygılarımla.
    Bakın Güneş Abi, ben sizin bir yorumunuza istinaden yazmadım bunları. Aynı şekilde Berk kardeşime de diyorum... Her seferinde puntoyla ilgili kötü yorumlara teşekkür yağdırıyorsunuz, yorum ne olursa olsun. Amacınızın farklı olduğunu düşününce biz nasıl suçlu oluyoruz anlamıyorum. Lütfen bir açıklayınız ki biz de aydınlanalım hakkınızda yanlış düşünmeyelim.

Başkalarının fikirlerine saygı diyorsunuz. Engin Abi (comanchee) size, bize, hepimize güzel bir şekilde açıklamış. Teknik verilere dayanarak, mühendislik bilgileriyle... Siz hala bunlara "ahkam kesmek" tarzında yaklaşabiliyorsanız bana saygıdan bahsetme şansınız yoktur kusura bakmayın.

Ben 2010 yılından beri bu forumdayım. Hiçbir zaman amacım ortamı germek değildir. Öyle bir amaçla da hiç bir mesaj atmadım. Grandepuntotr.com en elit forumlardan da birisidir benim kanaatimde. Burada herkes birbirine saygılıdır ama bir şeyler "inadına" yapılıyorsa isyan etmek de normaldir diye düşünüyorum.

Ben de hiçbir zaman marka fanatiği olmadım hiç bir markayı da yerin dibine sokmadım. Hiç bir araç kusursuz değildir elbet kul yapısıdır ve hepsinin problemleri vardır. Kötüye kötü diyeceğiz iyiye iyi. Ben bugüne kadar da hep öyle yaptım.

Allah kimseye kaza bela vermesin... Size de gönlünüze göre bir araç nasip etsin
    Saygılarımla.

9. Bu mesajı için 2 kişi byspayn'ye teşekkür etti:

Kadir Fota
    fota - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 *** 83
    Edilen teşekkür: 243

geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız.

uğur ural
    dexter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 142

geçmiş olsun,allah korumuş sizi

bulent dagdeviren
    tunalent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 12

sevgili kardeşim aır bag çarpışma sonucu yolcuların ileriye fırlarken göğüs ve baş bölgesini korumak için geliştirilmiş bir sistemdir .bunun açısı falan olmaz araç önden hangi açıyla çarparsa çarpsın yolcu öne fırlıyor emniyet kemerinede baskı biniyorsa yastıkların açılması şarttır.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

saygılarımla.

foruma tekrar yazmayacak olmanız açıkçası beni mutlu etti punto yu karalamaktan başka hiçbir faydası olmayan yorumları eminim ben dahil birçok forumdaş görmekten sıkılmıştır sanırım neyse ne diyelim umarım ALLAH en kısa sürede size fiat dışında farklı bir araç sahibi olmayı nasip eder umarım onuda birkaç ay sonra forumuna üye olarak karalamaya başlamazsınız ....

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ÖZGE Özge
    kimber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 64

tam bir dakika önce iş yerinden evo'lu arkadaşım aracı ile dün kaza yaptığını söyledi resmini gösterdi. Lastik patlaması sonucu bariyerlere aracı sürtmüş. Sadece sol ön çamurluk ve kapı sürtmenin etkisi ile girintili çıkıntılı olmuş 2 tane de air bag patlamış.
    Punto Evo

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Alıntı kimber Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tam bir dakika önce iş yerinden evo'lu arkadaşım aracı ile dün kaza yaptığını söyledi resmini gösterdi. Lastik patlaması sonucu bariyerlere aracı sürtmüş. Sadece sol ön çamurluk ve kapı sürtmenin etkisi ile girintili çıkıntılı olmuş 2 tane de air bag patlamış.
    Geçmiş olsun..Demekki normalde açılması gerekiyormuş..Yada sensöre denk gelmiş

alper demir
    alperd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 84

Alıntı tunalent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sevgili kardeşim aır bag çarpışma sonucu yolcuların ileriye fırlarken göğüs ve baş bölgesini korumak için geliştirilmiş bir sistemdir .bunun açısı falan olmaz araç önden hangi açıyla çarparsa çarpsın yolcu öne fırlıyor emniyet kemerinede baskı biniyorsa yastıkların açılması şarttır.

Nasıl olmaz açısı falan.
    Şoför önden alınan her darbede öne mi fırlıyor yani.
    Sağ ön çamurluğa birisi 90 derece açıyla (yandan) vurunca hangi Airbag neden açılsın

AÇI ve ŞİDDET önemli aksi halde yarardan çok zarara yol açar Airbag.
    Alper DEMİR

2005 model Honda Civic HB AT 1.6 ies (Aralık 2012...)
    2009 model GP 1.3 mjet Active (1 yıl)

2006 model Meriva OPC (2 yıl)
    1995 model Vectra GT (2 buçuk yıl)

efe is
    efege - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2

Geçmiş olsun.Canınıza bir şey olmamış.Allah korumuş.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Hava yastıklarının açılmasını tetikleyen tek şey sensörlerdir.Bu sensörlere darbe gelmezse maalesef açılmazlar.Araç sadece önden darbe aldıysa ön hava yastıkları, yandan da darbe aldıysa yan hava yastıkları açılır ama dediğim gibi bazen üzücü durumlar olabiliyor.. sensör tetiklenmediği için hava yastıkları açılmayabiliyor,

Geçmiş olsun...

İsmail Fatih Alkan
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. atlatma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    78AK292
    Edilen teşekkür: 90

Standart who is ahkam kesmek

forumda her zamanki gibi ''AHKAM'' kesen bikaç arkadaş için yaklaşık 35 sene önce ford marka araçla babamın yaptığı kazayı örnek verebilirim....murat 124 ile kafa kafaya çarpışan babamın aracından burnu bile kanamadan 4 kişi sapasağlam çıkmıştır...karşıdaki aracı tahmin edemiyorum....bir punto'yla takla atmaktansa 76 model herhangi bir model ford ile takla atmayı yeğlerim...2.5 - 3 tonluk kocaman bir amerikan arabasıyla pug 207 çarpışsın bakalım...
    Burada seviyeli bir paylaşım yapma derdindeyiz ama yinede işin içine 2 li sürtüşme itişme kakışma sokulmak istenmektedir. O zaman siz o 1970 model taunusa binin puntoları bize bırakın. bizler aracımızdan memnunuz.

İsmail Fatih Alkan
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. atlatma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    78AK292
    Edilen teşekkür: 90

bir anekdot: 1959 tabirinizle tank. ne olduğuna bakın ltf.https://https://www.youtube.com/watch?v=rJADzxMi9lA

engin kavraloğlu
    ...Makinist... segin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    35 DA 2407
    Edilen teşekkür: 344

çok geçmiş olsun şükürler olsun ki hayattasınız
    1.3 DYNMC 5K. METALİK BEYAZ AS.KT. - Hİ-Fİ - SKY-DOME - FR.KT. ABARTH I SPOİLER

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Geçmiş olsun öncelikle.
    Size birşey olmaması sevindirici.
    Airbag konusuna gelirsek.
    Serviste ya da bu işlerle ilgili olan insanlar emin olun şu yazılanları okusalar kahkaha atarlar.
    Ön airbaglerin patlaması için 2 tane kıstas vardır;
    1. Atalet sensörü
    2. Ön darbe sensörleri

1. atalet sensörü: bu sensör aracın çok fazla bir ivme ile yavaşladığını algılarsa airbagleri patlatır. Örnek olarak lağım kapağına traversi takıp airbagleri patlayan üyemiz
    2. darbe sensörleri: Aracın ön tampon altında bulunan çelik barın bağlantı noktaları altında bulunan sensörlere herhangibi bir darbe gelirse airbagleri patlatır.

Şimdi bu iki durumdan en az bir tanesi oluşmadığı sürece aracı uçurumdan aşağı atıp taklalar atarak yere düşmesini sağlasanız bile o airbag patlamaz. 2 tane durumdan en birisi olacak yapacak birşey yok. Günümüz standart binek araçların neredeyse %99'u bu şekilde üretiliyor.
    Genelde bariyere çarpan araçların airbagleri açılmaz. neden? bu ön çelik bar bariyer ile yer arasında kalıp, bariyerin kalın demir kısmı aracın kaput ve radyatör kısmının bağlı olduğu ön paneli resmen eziyor. Haliyle sensörler birşey algılamıyor.
    Ya atalet sensörü niye algılamıyor? Çünkü bariyer işini yapıyor ve esneyerek aracı aniden değil de enerjisini sönümleyerek yavaşlıyor.

Konu başındaki resimlerde airbag patlatacak bir kaza yok. zaten araç içindekilere hiç birşey olmaması, aracın işini yerine getirdiğine, airbag patlamadan içindekileri sağ çıkarttığını görebilirsiniz.

Bu arabalar kağıttan yapılıyor diyenlere ise;
    hafif ve şasesi güçlü araç her zaman daha güvenlidir. Ağırlık her zaman dezavantajdır. Kaza esnasında aracın şasesi ağırlıktan dolayı daha fazla enerjiye maruz kalır. Lütfen cahilce konuşmayalım, işi bilen ve açıklama yapanlara cahil demeyelim. Hafif araç gerek yol tutuş, gerek frenleme gerek kaza esnasında avantajdır. (güncel araçlardan bahsediyorum, şahin doğan örnek verip kırmayalım birbirimizi). Hele 3 tonluk eski bir araçla takla. Allah korusun, beyninizi asfalttan toplarlar.

Velhasıl bilmeden konuşmayalım.

25. Bu mesajı için 3 kişi Du Hast'ye teşekkür etti:

Sayfa 5/6 İlkİlk 123456 SonSon