Arkadaşım kimse farketmemiş ama sen tam olarak kime salak dediğini bi açıklar mısın?etrafımda bu araçlardan kullanan bi yığın dostum varda?
Printable View
Altan bey puntonun süspansiyon sistemi serttir.Konfordan çalar ama yol tutuş olarak avantaj sağlar.polonun süspansiyonları muhtemelen daha yumuşak ama viraj tepkileri azalır ve hatta satıhın çok düzgün olmadığı yerlerde yol tutuşu azalır yumuşak süspansiyonun tepkileri nedeni ile.clio II hb makyajlı kasa aracımdaki süspansiyonlar çok yumuşakdı ama süratli iken satıhdaki bozukluklarda verdiği tepkiler tedirgin ediyordu.Birde modifiye ilk yaylardan başlar yaylar sertleştirilir bilnçli olarak.İşin özüne gelirsek Polo ile Punto denk araclar öyle birbilerine bariz üstünlükleri yok.Lakin işin içine fiyatda girince her türlü Punto olur fiyat performans endeksi açısından....
ben vw alanlara salak demiyorum sadece aracı incelemeden bilmeden ahkam kesenlere diyorum adam esp olmayan araca 50 bin tl verip full punto ya o araç iyi değil yol tutuşu kötü derse ki ( birçoğu böyle ) ben o adam salak derim.Yoksa polo alan bir kişiye elbette böyle birşey demem diyememde zaten herkes istediği aracı almakta özgürdür.Ama benim kızgınlığım genel oto piyasasına stilo gibi bir araç harcandı bu ülkede ama teneke ötesi renault symbol lere 30 bin tl verenler var ikinci eline
Yani bu kadar insan bilmiyo da sen mi herśeyi doğru biliyosun.milyolarca clio kullanıcısı insan salak 200 tane stilo kllanıcısı akıllı o zaman.kusura bakmayın ama ser ekonomi piyasası dedikleri bu işte.kaliteli olan satar diğeri kaybolur.bunu tamamen müşteri belirler siz değil.amacım münakaşa değil on söyliyim lütfen saldırmayın üstüme de.
arkadaşlar sakin olalım lütfen.maksadı aian laflar olabilir kırıc olmaya gerek yok
üstad sizinki de çok acımasız bir yorum ve gerçeklerden uzak.arabama ne zaman bozulur diye düşünerek hiç binmedim.1-2 sorunum oldu lpg kaynaklı o kadar.aracım dualogic şanzumanlı skydomlu tıkır tıkır çalışıyor.bu demek değilki en sorunsuz firma fiat.girin vw forumlarına da bakın şıngırdayan dsg,yağ yakan gtı boyası dökülen golf vs.vs.yani her markanın sıkıntıları var.bunlar kul yapısı.bunu bilmek gerekli. aynı segment içerisinde rakip olan denk modellerin biri diğerinden üstün değildir.Sadece avantajlı dez avantajlı yönleri vardır son safhada fayda maliyet değerlendirmesi ile araç alınır(ülkem halkı mantığı).benim sonraki aracım ya giuletta yada lancia delta olacak.ikinci eli çok takmıyorum.çünkü benim için araç zevk kuyumcuda bozdurulacak küçük altın değil.....
polo nun dsg sini puntoya taksalar golften fazla satar... adamlar aracın en önemli yerini iyi yapmışlar puntonun genişliği ve rahatı polo da ne yazık ki yok zaten kanımca karşılaşacak olan araba golf ve puntodur
Onur, talebi tabiki alıcılar belirlemekte ancak günümüz teknolojisinde aynı sınıfta yer alan iki marka araç arasında yok denecek kadar fark mevcut.Yani satış miktarları arasında binlerce fark olsa bile bunun kaynağı marka imajı ve alıcıların o markaya olan bakış açısı.
Polo ile Punto arasında satış adeti olarak çok büyük bir fark olsa bile bunun nedeni kalite farkı değil kesinlikle.İki marka da neredeyse birbirinin aynısını sunmakta bizlere.Birisinin donanımı iyi olabilir diğerinin motoru ya da birisi daha konforlu olabilir diğerinin yol tutuşu iyidir....Bu karşılaştırma uzar gider.Netice olarak önyargımızı kırabilirsek iki aracın da birbirine çok yakın olduklarını görebiliriz...
:)hepsini değil abi geçen CC montajı yapmaya çalışırken can iletişimini kesmişim serviste yaptılar saolsunlar kalanı elimizden geldiğince yapıyoruz abi napalım nadiren ustaya giderim ben. bu ay muayene var arka balataların ayarlarını bir kontrol edeyim bakayım :).
tartışan arkadaşlar lütfen ortamı germeye gerek yok herkes istediğini alsın binsin herkes aracınla mutlu. buradaki arkadaşların çoğu zamanında şahin doğan kullanmıştır özellikle büyüklerimiz abilerimiz. ozamanın renosuna göre bile oldukça rahattır 131ler şahinler.vwlar pololar ülkmize geleli kaç sene oldu ki daha fanatiklik yapıyoruz. tofaş fiat yıllardır bu ülkede üretim yapıp yurtdışına ihracat yapıyor(reno,hyundai,toyota,ford vs başaka varsa eklersiniz) bunun dışında kaç firmanın Türkiyede yatırımı var vw zamanında çerkezköydeki kablo tesisat fabrikasını bulgara taşıdı burası pahalıya geliyormuş diye sanki arabalarını bedava satıyor altı üstü elk tesisatı üretiyor ne montaj var ne bişey ee satmaya geldi mi etiketi koyuyor. vw polonun konuşulan en büyük artısı ses izolasyonu eğer ki mevzu sadece bu ise aradaki farkla alınacak izolasyon malzemesi ile araç içerinde havasızlıktan bile ölürüz bence çok da problem değil ses olayı yıllarca 131e şahine bindikten sonra puntoda ki sesi çok da problem etmiyorum.
üstüne geldiğim falan yok cahil gibi konuşmuşsun evet Türk halkı birçok şeyde olduğu gibi otomobildende anlamıyor kaliteli olan satar demişsinde buna çok güldüm sümbülmü kaliteli ? doğan slx mi kaliteli adam 13 bin tl ye marea varken gidip doğan veya yumurta kasa accent alıyor bumudur kalite ? ser piyasa ekonomisi bu değildir salaklıktır gerçi böyle daha iyi oluyor bu millet sayesinde aracın piyasası düşüyor bizde böyle kaliteli araçlara daha düşük fiyata binebiliyoruz.
aynı sözleri sizin aracınıza söyleyince hiç hoş olmaz. zaten konu fiatı kötüleyenler üzerine açılmış. sizde burda diğer araçları kötülüyorsunuz.
her insanın kendine göre zevki, tercihi var. yüzlerce çeşit araba var. sizin mantığınızla dünya üzerinde herkes aynı arabaya binecek o zaman.
Bu laftan dolayı Yönetimin gerekli cezayı vermesini bekliyorum..Emre senin agrasifliğin artık dozajı aştı..Yazdıklarına dikkat et..Bu kelimenden dolayı özür bekliyorum..Haddini aşma..Sen nerenin vatandaşısın.????
Edit:modlara bildirmek için sekme aradım ama göremedim..
Kusura bakmayın ama 'troll'lüğün prim yaptığı tek yer ..şisözlük.orda bile artık dışlıyolar sizin gibileri.5 yıllık 27 yaşında bir öğrtemen adama cahil diyosan sizin acaba nasıl bi backgroundunuz olduğunu öğrenmek isterim.kesinlikle modlardan ricam Türk halkına veya herhangi bir halka 'salak' kelimesini ne sebeple olsun layık gören bi kişinin bu forumda yeri yoktur.araba binme zevkinin Türk ya da başka bi milletten olmakla bi alakası yoktur.lütfen köklerinize saygı gösteriniz.kimse sizin kaliteli dediğiniz araca binip kalitesiz ,kötü dediğiniz araca binmeme gibi bi durumu yoktur.ayrıca 'kalite' dediğimiz kelime de sizin iki dudağınızın arasından çıkan kelimeyle hesaplanmaz.gene o 'salak' dediğiniz halk tarafından karar verilir..hatta o halk tarafından 'üretilir' !..
En iyi araba herkezin kendi bindigi araba bence polemige gerekyok