kayya Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar aracım 6 iş günü serviste kaldıktan sonra dün akşam iş çıkışı teslim. Yıllık bakım yapıldı ve sorunu da giderdiklerini belirttiler. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde kendim test edip göreceğim. Kartaş Balgat ve çalışanlarına buradan teşekkür ederim. Sorunlarımı can kulağıyla dinleyip, ellerinden geldiğince ilgilendiler. Çözmek için çok çaba sarf ettiler. Soruna gelirsek, bana anlatılanlardan ve tarif edilenlerden anladığım kadarıyla şöyle anlatabilirim.
Bahsettiğim sesin kaynağının tespiti için silindir kapağı söküldükten sonra, supap kapaklarının silindir kapağına temas ettiği bölgede bir yerde bir tür pürüz olduğunu algıladım. Ve anladığım kadarıyla silindir kapağına taşlama gibi bir işlem yapıldı. Restorasyon gibi bir terim kullandı arkadaşlar yapılan işlem için. Yüzey tamamen düzeltilip supapların temas noktalarındaki pürüzler veya şekil bozuklukları giderildikten sonra bir de conta değiştiği belirtildi ama contanın plastik olduğu söylendi. Silindir kapak contası bir tür metal alaşım diye biliyorum. Değişen conta tam olarak ne contası bilemiyorum. Sonra tüm motor yeniden birleştirilerek supaplar alıştırıldı ve testler yapıldı, sorunu bu şekilde çözdük dendi.
Yapılan diğer işlemler:
- Yağ, filtre, buji ve 2 yılı geçtiği için fren hidrolik yağı değiştirildi.
- Yıllık bakım için gerekli kontroller yapıldı.
- Araç hareket halindeyken, süspansiyon sisteminden de zaman zaman sesler duyuyordum. Bunu test sırasında duyamadık birlikte. O yüzden tüm burç, yay, kulak, takoz ve diğer bağlantı noktalarına bakıldı ve arka süspansiyon takozlarına yağlama yapıldığı belirtildi.
- Rotlar kontrol edildi ve tespit edilen ufak sorunlar için gerekli düzeltmelerin yapıldığı belirtildi.
- Motor yıkama ve koruma yaptırdım, motorum yeni gibi oldu. Pırıl pırıl.
- Akünün kötü durumda olduğu ve değiştirilmesi gerektiği söylendi. Servis İnci akü önerdiği için ve yaz geldiği için erteledim. Ayrıca bakım maliyetini düşürmek istedim. Kışa doğru yeni bir akü düşünüyorum veya sizlerin tavsiyesi olursa mevcut aküyü bir elektriçide şarj ettirip daha rahat kullanmayı planlıyorum kışa kadar... Ama kışın kesinlikle yeni akü taktıracağım.
Dediğim gibi, önümüzdeki birkaç gün arabayı sürekli kullanıp test edeceğim. Gelişmeler hakkında hepinizi bilgilendiririm.
Yer imleri