Sayfa 1/2 12 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Bravo makyajlanacak mı?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    A. Çağ
    ametist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 159

Standart Bravo makyajlanacak mı?

merhaba,
    auto motor&sport dergisinin ocak ayı sayısının ekinde verdiği 2013 yılı yenilikleri takviminde eylül/ekim 2013 de bravo için makyaj olacağını belirtmiş.. böyle bir duyum alan, bilgisi olan var mı? bildiğimiz kadarıyla 2013 de bravo üretimi sona erecek ve mıhtemelen yerine c sınıfı bir crossover gelecekti... acaba planlarında değişiklik mi var?

saygılar

Engin Tan
    engincantan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65
    Edilen teşekkür: 155

allah onları kahretsin ki makyaj falan yok üretimden kalkacak! resmen soğudum adamlar arkasında durmuyor aracın golf 7 cıkmıs megane bıle 3 olmus ne dııımkı ne dıım!

Oğuz MERDAN
    byspayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 405

Fiatın en uzun süre aynı adla ürettiği aracı Punto galiba Bravolar çok güzel araçlar ama ne yazıkki üretimden kalkacak diyorlar. Göreceğiz bekleyip...

Eren AYDOĞAN
    erenaydogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Düzce
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    81KB431
    Edilen teşekkür: 14

aracım 400 450 cıvarı yakıyo 2006 firi daynamck 1.4 77 bg 3 kapı aracım bu aralar benı yakıtta endıselendırıyor yakıt tasarruf cıhazları kullanasak bı faydası olurmu ne tur bı degısıklık bakım sart bılgılerınıze ıhtıyacım var

Ziyaretci040
    Ziyaretçi Ziyaretci040 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı erenaydogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracım 400 450 cıvarı yakıyo 2006 firi daynamck 1.4 77 bg 3 kapı aracım bu aralar benı yakıtta endıselendırıyor yakıt tasarruf cıhazları kullanasak bı faydası olurmu ne tur bı degısıklık bakım sart bılgılerınıze ıhtıyacım var
    Burası yeri değil teknik yardım kısımından sorabilirsin.

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Yalçın OYNARGÜL
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. coll34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 417

allah bunlara akıl versin millet araç yapım efsane olsun yıllarca ismi oturmuş araç olsun satım diyor fiat'ta boyna üretimden kaldırıyor anlamadım bunlar neyin peşinde firmayı batırmakmı istiyolar

Güneş Doğar
    GUNES - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 129

bu sene üretimi durdurup seneye makyajlı kasa yapabilirler...sonraki sene yeniden makyaj yapıp satarlar...bi sonraki sene ismini değiştirip örneğin ''AFERİN'' yapabilirler sonraki sene vazgeçtik yeniden 2012 yılının kasasına döndük ama led aydınlatmayla bi görünüm kazandırdık diyebilirler...ya arkadaşım bi araç durduk yere neden üretimden kalkar ki onu anlamam...arkadaşların dediği gibi golf 7 var yaaa...bi düzen tutturun artık ey fabrikanın ar-ge si...

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Şu fiatın model politikasını anlamak geeçekten çok zor. Diğer firmalar modellerini yıllardır aynı isimlerle üretirken fiat model çöplüğü resmen. Böyle olunca da markaya güven kalmıyor haklı olarak.

Sent my iPad using

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

A. Çağ
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah

amma dertli olan varmış yav... kahır olkumalar falan, hoş olmamış bence...

markada isim devamlılığı bir pazarlama politikasıdır ve bir firma buna uymak ya da uymamak konusunda kendi kararını verir, bu isim devam ettirme işi alman markalarının ve onu taklit eden japon ve korelilerin itibar ettiği bir olgu... yani alfa romeo da isim devam ettirmez, ferrari de lamborghini de yapmaz bunu... audi şimdi yeni yeni bu yola girdi, eski model isimlerinin hiç birini kullanmıyor. aracın devamını sağlayan kalitesidir, isimi değiştirseniz de değiştirmeseniz de iyi olan devam eder, yaşı geçen yerini yenisine bırakır. renault çok mu devam ettiriyor isimleri yani? volvo? amerikan markaları ya da avustralyalılar? zamanında numaralar modaydı, tüm markaların numerik isimleri vardı, sonradan bir yerlerinden isim uydurmaya başladılar, isim işi moda oldu, şimdilerde isim harf kombinasyonları moda, herkes bunu yapıyor... ille de isim merakınız varsa gidin alman arabası alın arkadaşlar, kimse size zorla fiat satmadı... hem bile bile alıp hem sonradan kahır okumak hiç adaletli bir davranış değil, vesselam.
    Konu ametist tarafından (10/01/2013 Saat 18:29 ) değiştirilmiştir.

11. Bu mesajı için 2 kişi ametist'ye teşekkür etti:

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Bence fıat tüm modellerde aracın kasasını audi bmw vw gibi düz hatlı yapmalı.Dikkat ediyorum da fazla tasarımı değiştirmeden kasayı bir öncekinden tamamen alakasız üretmeyen firmaların bir devamlılığı ve itibarı var.Ayrıca fıat'ın tüm araçlarına yeni hırçın bir ön tasarım bulması gerek.Fıat'ın araçlarının herbirinin farklı bir ön yüzü var.Vw bmw audı mercedes hatta son yıllarda hyundaı gibi tüm araçlarının ön tasarımını aynı yapmalı.Ama çok iyi bir ön tasarım lazım.Kesinlikle yeni doblonun tosbağa görünümlü ön yüzü gibi olmamalı.Fremont'un,passat'ın bmw nin ki gibi sert bakışlı tasarım olmalı.Bence böyle olsa marka çok daha iyi yerlerde olur.

A. Çağ
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah

tamam da ben mesela 70000 verip donanımlı bir c sınıfı araç alsam ,25000 liraya satılan b sınıfı başlangıç seviyesi bir araçla niye aynı yüzü taşımasını isteyeyim ki?
    hyundaiye bakın.. kıytırık accent blue ile elentrayı ayıtramıyorum mesela... çok dikkatli bakmam gerekiyor... aynı şey jetta ile passat arasında da geçerli, arkadan ayırabilmemin tek yolu plakalığın tamponda ya da bagaj kapağında olması... ben değişiklik istiyorum arkadaşım, sürünün üyelerinden biri olmak istemiyorum ki.. öyle istesem gider golf, focus , astra falan alırdım zaten....
    Konu ametist tarafından (10/01/2013 Saat 18:59 ) değiştirilmiştir.

Deniz '
    Battal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Fiat'ın sadece model üretme, isimlendirme, makyajlama vs. sıkıntısı değil bu. Genel anlamda "Marka (Corp. Identity)" imajıyla ilgili bir sıkıntısı var. Bu işi iyi yapan markaların ürünlerini, ürünün üzerinde markanın adını, modelini, logosunu görmeden tanıyabilirsiniz. 1977 senesinden 2013 senesine kadar üretilen herhangi bir bmw'yi, logo, isim, model numarası vs. olmadan 2 saniye içinde tanıyabilirsiniz. Bu bahsettiğimiz şey, Fiat'ta yok, daha doğrusu, sadece bazı markalarda var.

Fiat, bunu düzeltmesi gerekirken, tam tersine bir adım daha ileri götürüyor. Ürün isimlendirmelerini de içinden çıkılamaz bir hale sokuyor. Model isimleri, hakkaten ben de dahil çok kişinin kafasını karıştırıyor. Hadi biz bu arabalara aşina insanlarız, kullanıcıları olarak, peki ilk defa fiat alacak, yahut internetten araştıran kişilerin neler düşündüğünü az çok tahmin edebiliriz. ("Bu nedir ya! Aynı arabanın iki senede bir sürekli değişir mi?" gibi.)

Punto -> Grande Punto -> Punto Evo -> Punto -> Daha nereye gidecek bilinmez.

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

A. Çağ
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Battal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiat'ın sadece model üretme, isimlendirme, makyajlama vs. sıkıntısı değil bu. Genel anlamda "Marka (Corp. Identity)" imajıyla ilgili bir sıkıntısı var. Bu işi iyi yapan markaların ürünlerini, ürünün üzerinde markanın adını, modelini, logosunu görmeden tanıyabilirsiniz. 1977 senesinden 2013 senesine kadar üretilen herhangi bir bmw'yi, logo, isim, model numarası vs. olmadan 2 saniye içinde tanıyabilirsiniz. Bu bahsettiğimiz şey, Fiat'ta yok, daha doğrusu, sadece bazı markalarda var.

Fiat, bunu düzeltmesi gerekirken, tam tersine bir adım daha ileri götürüyor. Ürün isimlendirmelerini de içinden çıkılamaz bir hale sokuyor. Model isimleri, hakkaten ben de dahil çok kişinin kafasını karıştırıyor. Hadi biz bu arabalara aşina insanlarız, kullanıcıları olarak, peki ilk defa fiat alacak, yahut internetten araştıran kişilerin neler düşündüğünü az çok tahmin edebiliriz. ("Bu nedir ya! Aynı arabanın iki senede bir sürekli değişir mi?" gibi.)

Punto -> Grande Punto -> Punto Evo -> Punto -> Daha nereye gidecek bilinmez.
    aynı kanaatte değilim... dediğiniz gibi olsaydı ülkemizde ve satıldığı pazarlarda en çok satan araçlardan birisi olmazdı.

bu dediğiniz bakış açısı sadece bizim ülkemizde var, emin olun. daha önce de yazdım, bir çok ülkenin fiat forumlarını okuyorum, bu isim meselesine takan bir tek bizim ülkemizin insanı. ama dert olan ikinci elde eski tabirle "pirim" yapmaması, yapıyor olsa hiç bu isim işini eleştirmezdiniz. Fiat hiç bir zaman premium marka iddiasında olmadı, aksine fiyat performans oranı yüksek olan arabalar yapmaya gayret etti, bunu başardı ve dünyada bununla ün yaptı. bu firmanın duruşu, konumu bu, adamların tercihi, kime ne? ayrıca bu "pirim" meselesi de bizim ülkemize ait bir durum; artık arabadan para kazanılmıyor, yok öyle şey! hele ki avupadan ikinci el araçlar gelmeye başlasın, AB üyeliği fasılları gereğince, hepimiz o zaman göreceğiz bakalım kim ne diyecek.

Deniz '
    Battal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı ametist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı kanaatte değilim... dediğiniz gibi olsaydı ülkemizde ve satıldığı pazarlarda en çok satan araçlardan birisi olmazdı.

bu dediğiniz bakış açısı sadece bizim ülkemizde var, emin olun. daha önce de yazdım, bir çok ülkenin fiat forumlarını okuyorum, bu isim meselesine takan bir tek bizim ülkemizin insanı. ama dert olan ikinci elde eski tabirle "pirim" yapmaması, yapıyor olsa hiç bu isim işini eleştirmezdiniz. Fiat hiç bir zaman premium marka iddiasında olmadı, aksine fiyat performans oranı yüksek olan arabalar yapmaya gayret etti, bunu başardı ve dünyada bununla ün yaptı. bu firmanın duruşu, konumu bu, adamların tercihi, kime ne? ayrıca bu "pirim" meselesi de bizim ülkemize ait bir durum; artık arabadan para kazanılmıyor, yok öyle şey! hele ki avupadan ikinci el araçlar gelmeye başlasın, AB üyeliği fasılları gereğince, hepimiz o zaman göreceğiz bakalım kim ne diyecek.
    Ben sadece isimlendirme konusunu değil, fiat'ın genel anlamda marka imajıyla ilgili bir eleştiri yaptım. Siz başka birşeyden bahsediyorsunuz. Araba ikinci elde prim yapsın yapmasın ben onu dert etmiyorum. Ben bu arabayı alırken ikinci elde prim yapsın diye almadım açıkçası. Binmek için aldım. Hoşuma gitti, beğendim aldım, memnuniyetle de biniyorum. Prim yapsa da aynı şeyleri söylerdim emin olun.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Bu biraz da İtalyanların tasarımcı ruhuyla alakalı.Dünyaya tasarım ihraç eden bir ülke olarak birçok model ve tarz oluşturdular; halen de aynı şekilde devam ediyorlar.Çok sevilen farklı marka araçları bile İtalyanlar tasarladılar.Dünyada tüm kıtalara tasarım götüren başka bir ülke yoktur sanırım.Yerinde duramıyorlar.Sürekli dizayn yapıyorlar...

Bu durum bence kötü mü? Değil ancak tasarım olarak farklı, isim olarak aynı modeller görmeliyiz.Heleki üretimin %90 ını oluşturan b ve c segmentinde isim değişikliği olmamalı...

19. Bu mesajı için 2 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

Yalçın OYNARGÜL
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. coll34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 417

markayı sevdiğimiz ve yükselmesini istediğimiz için yaptığımız yorumlar bunlar bir kaç modelinde süreklilik olması gerekli insanlar dışardan bak bu model tutmadı üretimi bitti bak şu model tutmadı ismi değişti tarzında görmekte konuyu kimse bize zorla fiat sattı diyende yok sülalemin çoğunluğu senelerdir fiat grubunda çalışan insanlar yani yeni fiatçı değilim kendi adıma ama bir seride de süreklilik olması gerekir efsane olması için insanların aklında yer edip satabilmesi için

Güneş Doğar
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok

Alıntı coll34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    markayı sevdiğimiz ve yükselmesini istediğimiz için yaptığımız yorumlar bunlar bir kaç modelinde süreklilik olması gerekli insanlar dışardan bak bu model tutmadı üretimi bitti bak şu model tutmadı ismi değişti tarzında görmekte konuyu kimse bize zorla fiat sattı diyende yok sülalemin çoğunluğu senelerdir fiat grubunda çalışan insanlar yani yeni fiatçı değilim kendi adıma ama bir seride de süreklilik olması gerekir efsane olması için insanların aklında yer edip satabilmesi için
    işte doğru sözler doğru ve mantıklı yorumlar...teşekkürler..

A. Çağ
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah

doğru ve mantıklı yorumun fetvası da geldiğinde göre, konuya dönebiliriz. bravo makyajı konusunda dergideki takvimden başka yerde bir şey sduyan, rastlayan var mı? ya da şöyle bir yöne de gidebiliriz, makyajlanıp devam mı etmeli, yoksa yeni bir model ( viaggio vs) mi gelmeli yerine? makyajlanacaksa sizce nasıl olmalı?

Güneş Doğar
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok

Alıntı ametist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğru ve mantıklı yorumun fetvası da geldiğinde göre, konuya dönebiliriz. bravo makyajı konusunda dergideki takvimden başka yerde bir şey sduyan, rastlayan var mı? ya da şöyle bir yöne de gidebiliriz, makyajlanıp devam mı etmeli, yoksa yeni bir model ( viaggio vs) mi gelmeli yerine? makyajlanacaksa sizce nasıl olmalı?
    fetva .... ilginç yaklaşım doğrusu...forumdan soğutuyor sizin gibiler...yoruma teşekkür etmişiz...bu bile geriyor başkasını... germeyin germeyelim...

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Deniz Arifağaoğlu
    Blueberry BaranSelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 188

Makyajlanacaksa eğer, stoplara köşeli bir görünüm versinler, hiç hoşuma gitmiyor. Onun dışında gayet kendine baktıran bir araç. İçi ne durumda bilemiyorum. Scirocco kesin makyajlanacakmış 2014'te, onu bekliyorum merakla.

Sayfa 1/2 12 SonSon