Alıntı Battal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fiat'ın sadece model üretme, isimlendirme, makyajlama vs. sıkıntısı değil bu. Genel anlamda "Marka (Corp. Identity)" imajıyla ilgili bir sıkıntısı var. Bu işi iyi yapan markaların ürünlerini, ürünün üzerinde markanın adını, modelini, logosunu görmeden tanıyabilirsiniz. 1977 senesinden 2013 senesine kadar üretilen herhangi bir bmw'yi, logo, isim, model numarası vs. olmadan 2 saniye içinde tanıyabilirsiniz. Bu bahsettiğimiz şey, Fiat'ta yok, daha doğrusu, sadece bazı markalarda var.

Fiat, bunu düzeltmesi gerekirken, tam tersine bir adım daha ileri götürüyor. Ürün isimlendirmelerini de içinden çıkılamaz bir hale sokuyor. Model isimleri, hakkaten ben de dahil çok kişinin kafasını karıştırıyor. Hadi biz bu arabalara aşina insanlarız, kullanıcıları olarak, peki ilk defa fiat alacak, yahut internetten araştıran kişilerin neler düşündüğünü az çok tahmin edebiliriz. ("Bu nedir ya! Aynı arabanın iki senede bir sürekli değişir mi?" gibi.)

Punto -> Grande Punto -> Punto Evo -> Punto -> Daha nereye gidecek bilinmez.
aynı kanaatte değilim... dediğiniz gibi olsaydı ülkemizde ve satıldığı pazarlarda en çok satan araçlardan birisi olmazdı.

bu dediğiniz bakış açısı sadece bizim ülkemizde var, emin olun. daha önce de yazdım, bir çok ülkenin fiat forumlarını okuyorum, bu isim meselesine takan bir tek bizim ülkemizin insanı. ama dert olan ikinci elde eski tabirle "pirim" yapmaması, yapıyor olsa hiç bu isim işini eleştirmezdiniz. Fiat hiç bir zaman premium marka iddiasında olmadı, aksine fiyat performans oranı yüksek olan arabalar yapmaya gayret etti, bunu başardı ve dünyada bununla ün yaptı. bu firmanın duruşu, konumu bu, adamların tercihi, kime ne? ayrıca bu "pirim" meselesi de bizim ülkemize ait bir durum; artık arabadan para kazanılmıyor, yok öyle şey! hele ki avupadan ikinci el araçlar gelmeye başlasın, AB üyeliği fasılları gereğince, hepimiz o zaman göreceğiz bakalım kim ne diyecek.