kameralar standartı olmadan yanıp sönen yeşilde geçenleri çekip gönderir eve trafikteki ayıları çekmez...
şimdi önde giden arabanın sürücüsünün bayan yada yaşlı bir amca olduğunu %99 tahmin ediyoruzda zart zurt kornaya basıp niye panikletelim?
+ sonsuz
Kesinlikle katılıyorum, ülkemizde cahil insan çok, hele trafikte eğitim fukarası bir milletiz maalesef, en basit örnekle iki sene önce SRC belgesi almak için kursa gitmiştik, ben o zamana kadar emniyet kemeri takmazdım ama kursta aldığım eğitimler izlediğim videolar sayesinde bakkala bile emniyet kemerini takarak çıkarım yola,
Başka bi örnek 2011 de 1 aylığına almanyaya gitmiştim yolda yaya geçidinde beklerken 80 le 100 le gelen araçlar yaya geçidinde biri varsa mutlaka duruyolar sen geçmeden kesinlikle gitmiyolar, sellektör korna olayını zaten göremezsin duyamazsın, emniyet kemerine büyük cezalar vardı arka koltuklar dahil
her şeyin başı eğitim ve en baştakiler, insanlar suçu keyif için işlemiyor, hırsızlık kaçakçılık dolandırıcılık hepsi parasızlığın eseri, tabiki hiçbiri bahane olamaz ama durum bu, insanları yöneten kişiler eğitimsiz ve geri kafalı olduğu sürece, bu değirmen böyle döner durur, diğer ülkeleri daha çok 50- 60 yıl geriden takip ederiz maalesef![]()
kameralar standartı olmadan yanıp sönen yeşilde geçenleri çekip gönderir eve trafikteki ayıları çekmez...
şimdi önde giden arabanın sürücüsünün bayan yada yaşlı bir amca olduğunu %99 tahmin ediyoruzda zart zurt kornaya basıp niye panikletelim?
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
Hayat başkalarına sinirlenicek kadar uzun değil ....
BABANA SOR ÇOCUK, VATAN ELDEN GİTTİKTEN SONRA EVLADIN NE ÖNEMİ KALIR?
ATATÜRK
PİONNER 8450BT
KİCKER KS65.2 16 CM
KİCKER KS5.2 13 CM
REAUDİO SRX 12 SUB
SOUNDMAGUS VS 800.1
MACOUSTİC MSX 700.5
eskiden çok zıplardımama artık akıllandım uzun zamandır kimseyle el kol hareketi bile yapmıyorum, saçma sapan hareket yapanları görmezden geliyorum, yapacak birşey yok çünkü, istanbulda ayı çok hangisiyle uğraşıcaz..
Bir büyüğüm Sürücülük insanların konuşmadan anlaşabilme sanatıdır demişti bir zamanlar.
Bazıları ancak bu kadar anlaşabiliyor sanırım.
Hoş, Bu modellerin konuşabildikleri de pek söylenemez ya.
Umarım bir gün bizim toplumumuz da konuşamadan anlaşabilme, karşıdakini anlayabilme yeteneğine sahip olur...
Ne mutlu Türküm diyene.
Tüm bu hoş olmayan, görgüsüzce davranışlar araba ve trafik konusunu da avrupalılardan aldığımızı açıkça gösteriyor.Keşke aracımızı kendimiz üretip, trafik kurallarını kendimiz koysaydık belki o zaman insanlar birbirlerine karşı bu kadar saygısızlık yapmazdı.
Mesela; Prag'da insanlar sol tarafa dönecekse sağdan yardırıp sola kırmıyor, sırası neyse (tek şeritte inci gibi sıralı halde) onu bekliyor.
ATATÜRK
PİONNER 8450BT
KİCKER KS65.2 16 CM
KİCKER KS5.2 13 CM
REAUDİO SRX 12 SUB
SOUNDMAGUS VS 800.1
MACOUSTİC MSX 700.5
ikinci dediğiniz, yani avrupalıların bizim gibi olmadığı. kendi araçları-kendi kuralları-kendi davranışları hepsi birbiriyle uyumlu
Bizlerin gıpta ile baktığı avrupa insanları devletin kuralları koyması ve onu zamanında ve yerinde denetleme mekanizmasını kurabildiği için kurallara uymak durumunda kalıyorlar,son dönemde kemer sıkma politikalarına verdikleri tepki hiçte görgülü bir davranış değildi...Ben şuna inanırım avrupalı yoktur insan vardır,kural yoktur eğitim vardır...
ATATÜRK
PİONNER 8450BT
KİCKER KS65.2 16 CM
KİCKER KS5.2 13 CM
REAUDİO SRX 12 SUB
SOUNDMAGUS VS 800.1
MACOUSTİC MSX 700.5
önümde bi yaya yürüyorsa kornaya bile basmıyorum sabırla kenara geçmesini bekliyorum...herkese yol veriyorum.. önce sen geç diyorum.emniyet kemeri kullanıyorum..yanımdakilerede taktırıyorum.araç başında alkol almıyorum.uzun yol yapacaksam mutlaka yedek şöför yanımda olur.trafik kurallarına max. uymaya çalışıyorum...ama taksici dolmuşcu milletinden nefret ettim be kardeşim...kaç tanesinin annesinden başlayıp geriye doğru ceddine saydırdığımı sayısını bilmem.öyle nefret ettimki bunlardan içimdekileri klavyeden bukadar yazabiliyorum..
Vatan ne Türkiyedir Türklere Ne de Türkistan Vatan ebed ve Müebbet bir ülkedir Turan ...
Halk otobüslerine, taksilere ve mınubuslere biraz daha sıkı denetim ve caydırıcı ceza uygulansa trafiktek bir çok sorun çözülür. Nefret ettirdiler valla bazen diyorum jöyle önünde demir korumalı bir jipim olsa gözümü kırpmadan biçecem.
Yazılanların hepsini okuyamadım ama bundan 3 sene önce başımdan geçen bir olayı anlatayım...İşim gereği şehir dışından malzeme geliyor o gün atölyemiz dışında iş var ve çalışanlarda oradalar bir telefon geldi malzemeniz geldi araç sizi bekliyor bir an önce inmesi gerekiyor hemen gelin yoksa araç gidecek diye. bunu duyar duymaz aracıma bindim yola çıktım şans ya bir araç önümde yolu ortalamış aheste aheste gidiyor sollamak istedim üzerime doğru geldi geçemedim bu arada malzeme aracı aradı gelmiyorsanız gidiyoruz diye, birden stres üzerime bindi ve araca sellektör yaptım ve korna çaldım önümdeki aracın şöförü kafayı camdan çıkardı ve küfür etti bende iyice sinirlendim bir anlık gafletle bende onu sıkıştırıp geçerken aynen küfürleri iade ettim ve gittim yaklaşık 1 km öteden elemanımı almak için durdum ben durunca yanıma bir kişi geldi in arabadan aşağı dedi bende kimsin sen ne inmesi derken 3 kişi bir anda bana arabanın içinde giriştiler inemedim arabadan ama sağlam dayak yedim elmacık kemiğim çatladı dudak altında 2 dikiş üstüm başım kan atölyeye gideceğime direk hastaneye gittim polis filan derken şikayetçi oldum mahkemeye çıktık trafikte darp edildim gerekçeleri arabada giderken adres arıyorlarmış trafiği altüst edercesine keyfi bir şekilde tehlikeli olarak. mahkeme bir sonraki zamana ertelendi her sabah aynaya bakınca canım acıdığı gibi sinirden kendimi alamıyordum bana girişenleri sonunda buldum aynen bana yapılan şekilde cezalarını kestim 2. mahkemede onlarda şikayetçi olarak çıktılar hepberaber ağız yüz dağılmış vaziyetteydik hakim anlamaz mı hadiseyi ertelemeli ceza verdi...Şimdi ne cam açıyorum ne de korna çalıyorum yanlış yapan olursa ya da bana birşey diyen gülüp geçiyorum mecburiyetten çünkü böyle bir hadiseyle karşılaşırsam içeri giricem. işin kötü yanı kavga ettiklerime birşey olsa gidip bu adam yaptı deseler ben gene içerideyim...Trafik magandalarına denk geldim ve 3 senedir diken üstünde trafikteyim, diyeceğim bir anlık sinir, 3 dakka önce gidilecek yere varmaya çalışmak küfür v.s hezimeti ağır oldu. Trafik kurallarına uyalım uymayanları uyarmaya gerek yok felsefesini edindim önce herkese ne olursa olsun saygı gösteriyorum bazen içimden gelerek bazen mecburiyetten...
Herkes sevdiklerini düşünse, zaten trafikte genel olarak bir saygı ve kurallara uyma furyası alır başını gider. Magandalık yapanların ya da kural tanımazların çoğunluğu serseri, cahil ve gelecek kaygısı olmayan insanlardan oluşuyor. Trafik kazalarına yönelik istatistiksel verilerde, kazaya karışanların yarısından fazlasının eğitim seviyesinin çok düşük olduğunu görülüyor. Gerçi eğitim seviyesi çok yüksek olup da bir yere varamamış insanlar var toplumumuzda. Okul eğiti değil, aile eğitimi ve terbiyesi de çok önemli. Lütfen çocuklarımız arabadayken serseri gibi araba kullanmayalım ve hal hareketlerimize, sözlerimize dikkat edelim. Herbiriniz, çocuğunuzun rol modelisiniz. Siz maganda olursanız, çocuğunuz da maganda olur...
Eskiden bazı hoşgörüsüz davranışlarım oluyordu. Artık kendimi iyice ehlileştirdim. Kimseyle dalaşmamaya özen gösteriyorum. Kurallara uyuyorum. Emniyet kemersiz kesinlikle kullanmıyorum. Evim şehir dışında olduğundan, arkadaşlarımla gece eğlencelerine gittiğimde kesinlikle içmiyorum ya da arabama binmeme daha 2-3 saat varsa en fazla bir kadeh içiyorum ve kesinlikle 2. kadehe geçmiyorum. 2-3 saat birşeyler yeyip içtikten sonra direksiyon başına geçiyorum. Bu ve bu gibi davranışlarım hem kendi güvenliğim hem de trafikteki diğer insanların güvenliği için olduğunu aklımdan çıkarmıyorum.
Katlanamadığım tek şey, hangi şeritte olursa olsun, yoğun trafikte, arabalar arasında takip mesafesi kadar mesafe varken, arkadaki değneğin selektör yapıp yol istemesi. Bu tür durumlarda kesinlikle yol vermiyorum. Ben versem zaten öndekine takılacak... Bu şekilde bütün trafiği yana atıp geçeceğini mi düşünüyor .ptal insanlar? Özellikle motorsikler sürücüleri bunu çok sık yapıyor bi de yol alamadığında yandan geçerken el kol işareti yapıyorlar. Güzel ülkemde herkes ayrı bir psikolojik inceleme vakası...
Konu kayya tarafından (20/11/2012 Saat 12:31 ) değiştirilmiştir.
Konu sedat06DF5649 tarafından (20/11/2012 Saat 12:04 ) değiştirilmiştir.
Üstat malesef hepimiz aynı değiliz.Yani 5 parmak nasıl aynı değilse bende malesef değilim.
9 sene oldu ehliyetim var.Bu olayları 9 sene içinde yasadım.
İnsanın bazı anları vardır.Kendine bile tahammul edemez,Yada eşref saati dısında eşşek saatleri..
Ben mesele asla biri hata yaptımı yolda kufur etmem.Tamam der gecerim.2 defa kaza yaptım adamlar sakinliğime hayran kalmıslardı.
bence dayak cennetten cıkmadır.
İsteyen istediği kadar küfür etsin, elini kolunu oynatsın, hiç önemi yok benim gözümde. O onun kendi seviyesini gösterir. Güler geçerim, yoluma bakarım. Küfür, el kol hareketi birisine saldırmak, kavga etmek için sebep değil bence. Ha adam sopa, levye, delici kesici aletle üzerime saldırır, yaralamaya öldürmeye çalışır, O zaman işler değişir. Canımızı yolda bulmadık, korumakla mükellefiz en nihayetinde. Trafikte elinde levyeyle bana saldıran adam benim belimde ne olduğunu asla bilemez. Allah kullanmayı da nasip etmez inşallah.
Şimdiye kadar kavga dövüşü bırakın, kimseyle bir atışmam dahi olmadı, bundan sonrada olmaz inşallah.
Trafikte gencinden yaşlısına, zengininden fakirine, esnafından yolcusuna kadar herkesin daha duyarlı olması lazım.
trafik eşkiyalığı var çünkü devlet bu konuda caydırıcı değil.
Vatan ne Türkiyedir Türklere Ne de Türkistan Vatan ebed ve Müebbet bir ülkedir Turan ...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri