Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
76 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Trafikte kavga ediyor musunuz?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Her yıl trafikte yüzlerce insan kaza sebebiyle yaralanıyor,sakat kalıyor hatta canından oluyor ama insanların anlayışlarında bir değişiklik olmuyor.Olmadığı müdetçe de daha nice canlar gidecek nice ocaklar sönecek.Allah cümlemizi görünmez kazalardan korusun.

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

bir kaç kez araçla kovalamışlığım var.
    kavga tahrik dozuyla alakalı biraz..
    sığmayacağı halde yavaş yavaş inatla sürtünerek geçen, aynaya vurup bide küfreden bi ş......zle nerdeyse kanlı bıçaklı olacaktık.
    trafikte değil kavga etmek sinirlenmek bile tüm gününüzü mahvedebiliyor istanbul gibi bir şehirde.

raptor .
    Jettlüü sedini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 545

vallahi hep üzerine basarak söylediğim konuya değinmişsin.. forumda bile hala pek çok kişi ben şöyle yaptım böyle yaptım yok şöyle haydar taşıyorum böyle muşta taşıyorum yok ben öyle dövdüm böyle vurdum böyle kırdım yok şu yok bu derken.. senin ve senin gibi düşünen dostları gördükçe inan mutlu oluyorum..

Saygı göstermeyi hoşgörüyü insanı seven adam gibi adam olan herkese helal olsun..
    Adamlık küfür etmek yol vermemek tersleşmek seviye düşürene aynı şekilde karşılık vermekten geçmiyor arkadaşlar.. Tabi yüzünüze tükürene yarabbi şükür de diyin demiyorum ama kim aracında ne taşıyor bilemezsiniz.. Hızdan ve trafikte kavgadan olabildiğince uzak durun.. Sevdiklerinizin yüzünü 2 dk geç bile olsa görmek gibi bir mutluluğu onları kaybetmeden bilemezsiniz..
    Konu sedini tarafından (19/11/2012 Saat 23:50 ) değiştirilmiştir.
    HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

dediklerinizde çok haklısınız, malesef ahlak eğitim seviyemiz oldukça düşük.
    1 kere trafik yüzünden kavga ettim.Ters yönden üzerime geliyordu,birde kalktı küfür etti bana. Sen kimsin,ömründe 1 defa görmüşün beni? Sonuç olarak; o heriftende bir anı olsun diye bana çekmeye çalıstığı beyzbol sopasını aldım arabama koydum. Biber gazı kendinizi korumak için iyidir,tavsiye ederim torpidoya

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Kimde ne olduğu belli değil adam silah çekti mi nr yapacaksınız acaba. Değer mi buna?

Sent my iPad 2 using

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

h. mutlu
    rodopian16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 64

kameralar standartı olmadan yanıp sönen yeşilde geçenleri çekip gönderir eve trafikteki ayıları çekmez...
    şimdi önde giden arabanın sürücüsünün bayan yada yaşlı bir amca olduğunu %99 tahmin ediyoruzda zart zurt kornaya basıp niye panikletelim?

kerem *
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı rodopian16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kameralar standartı olmadan yanıp sönen yeşilde geçenleri çekip gönderir eve trafikteki ayıları çekmez...
    şimdi önde giden arabanın sürücüsünün bayan yada yaşlı bir amca olduğunu %99 tahmin ediyoruzda zart zurt kornaya basıp niye panikletelim?
    Belli bir yaştan sonra araç kullanmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Refleksler azalıyor brlli ysştan sonra.

Sent my iPad 2 using

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

h. mutlu
    rodopian16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 64

Alıntı krm1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Belli bir yaştan sonra araç kullanmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Refleksler azalıyor brlli ysştan sonra.

Sent my iPad 2 using

tabi bu düşüncenin doğruluk payı var da delikanlıların refleks dışı hareketleri bunlara nazaran daha tehlikeli....

eko mode
    miskofalez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 102

Hayat başkalarına sinirlenicek kadar uzun değil ....
    BABANA SOR ÇOCUK, VATAN ELDEN GİTTİKTEN SONRA EVLADIN NE ÖNEMİ KALIR?
    ATATÜRK

PİONNER 8450BT
    KİCKER KS65.2 16 CM
    KİCKER KS5.2 13 CM
    REAUDİO SRX 12 SUB
    SOUNDMAGUS VS 800.1
    MACOUSTİC MSX 700.5

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

kerem *
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı rodopian16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabi bu düşüncenin doğruluk payı var da delikanlıların refleks dışı hareketleri bunlara nazaran daha tehlikeli....
    Avrupada ehliyetler süreli. Belli yaştan sonra kullanamıyorsunuz.

Sent my iPad 2 using

Can Aşan
    can-asan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 314

eskiden çok zıplardım ama artık akıllandım uzun zamandır kimseyle el kol hareketi bile yapmıyorum, saçma sapan hareket yapanları görmezden geliyorum, yapacak birşey yok çünkü, istanbulda ayı çok hangisiyle uğraşıcaz..

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Bir büyüğüm Sürücülük insanların konuşmadan anlaşabilme sanatıdır demişti bir zamanlar.

Bazıları ancak bu kadar anlaşabiliyor sanırım.

Hoş, Bu modellerin konuşabildikleri de pek söylenemez ya.

Umarım bir gün bizim toplumumuz da konuşamadan anlaşabilme, karşıdakini anlayabilme yeteneğine sahip olur...
    Ne mutlu Türküm diyene.

Emr Gnc
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. emrgnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 217

Tüm bu hoş olmayan, görgüsüzce davranışlar araba ve trafik konusunu da avrupalılardan aldığımızı açıkça gösteriyor.Keşke aracımızı kendimiz üretip, trafik kurallarını kendimiz koysaydık belki o zaman insanlar birbirlerine karşı bu kadar saygısızlık yapmazdı.
    Mesela; Prag'da insanlar sol tarafa dönecekse sağdan yardırıp sola kırmıyor, sırası neyse (tek şeritte inci gibi sıralı halde) onu bekliyor.

eko mode
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Alıntı emrgnc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tüm bu hoş olmayan, görgüsüzce davranışlar araba ve trafik konusunu da avrupalılardan aldığımızı açıkça gösteriyor.Keşke aracımızı kendimiz üretip, trafik kurallarını kendimiz koysaydık belki o zaman insanlar birbirlerine karşı bu kadar saygısızlık yapmazdı.
    Mesela; Prag'da insanlar sol tarafa dönecekse sağdan yardırıp sola kırmıyor, sırası neyse (tek şeritte inci gibi sıralı halde) onu bekliyor.
    Şimdi şunu anlamadım biz avrupalı gibi görgüsüzmüyüz ,yoksa avrupalı prag bizim kadar görgüsüz değil mi ?
    ATATÜRK

PİONNER 8450BT
    KİCKER KS65.2 16 CM
    KİCKER KS5.2 13 CM
    REAUDİO SRX 12 SUB
    SOUNDMAGUS VS 800.1
    MACOUSTİC MSX 700.5

Emr Gnc
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. emrgnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 217

ikinci dediğiniz, yani avrupalıların bizim gibi olmadığı. kendi araçları-kendi kuralları-kendi davranışları hepsi birbiriyle uyumlu

eko mode
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Bizlerin gıpta ile baktığı avrupa insanları devletin kuralları koyması ve onu zamanında ve yerinde denetleme mekanizmasını kurabildiği için kurallara uymak durumunda kalıyorlar,son dönemde kemer sıkma politikalarına verdikleri tepki hiçte görgülü bir davranış değildi...Ben şuna inanırım avrupalı yoktur insan vardır,kural yoktur eğitim vardır...
    ATATÜRK

PİONNER 8450BT
    KİCKER KS65.2 16 CM
    KİCKER KS5.2 13 CM
    REAUDİO SRX 12 SUB
    SOUNDMAGUS VS 800.1
    MACOUSTİC MSX 700.5

19. Bu mesajı için 2 kişi miskofalez'ye teşekkür etti:

METİN BAKKAL
    fatih5533 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 21

Alıntı peter_tagtgren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,

Ne zaman efendi gibi sakin gideyim desem bir imtihan geliyor buluyor.

Allah aşkına insanlar tanımadığınız kişiye el,kol hareketi yapma ve küfür edebilme hakkını kimden buluyorsunuz?

Zorda kalan insana yol neden vermiyorsunuz?

Bir kadın varsa yolda illa artistlik yapıp arkasına geçip dart dart korna mı çalmak gerekiyor ?

4 kişi bir arabaya dolunca neden millet havaya giriyor?

Biz milletçe neden efendi olmaya özenmiyoruz? Neden her kadını annemiz,bacımız gibi görmüyoruz?

İyilik enayilik değildir. En büyük enayilik kötülüktür.

Birbirimizi sevelim, sevilelim.
    önümde bi yaya yürüyorsa kornaya bile basmıyorum sabırla kenara geçmesini bekliyorum...herkese yol veriyorum.. önce sen geç diyorum.emniyet kemeri kullanıyorum..yanımdakilerede taktırıyorum.araç başında alkol almıyorum.uzun yol yapacaksam mutlaka yedek şöför yanımda olur.trafik kurallarına max. uymaya çalışıyorum...ama taksici dolmuşcu milletinden nefret ettim be kardeşim...kaç tanesinin annesinden başlayıp geriye doğru ceddine saydırdığımı sayısını bilmem.öyle nefret ettimki bunlardan içimdekileri klavyeden bukadar yazabiliyorum..
    Vatan ne Türkiyedir Türklere Ne de Türkistan Vatan ebed ve Müebbet bir ülkedir Turan ...

ersan balkan
    WILD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 65

Halk otobüslerine, taksilere ve mınubuslere biraz daha sıkı denetim ve caydırıcı ceza uygulansa trafiktek bir çok sorun çözülür. Nefret ettirdiler valla bazen diyorum jöyle önünde demir korumalı bir jipim olsa gözümü kırpmadan biçecem.

Osman D
    ecosi26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 151

Yazılanların hepsini okuyamadım ama bundan 3 sene önce başımdan geçen bir olayı anlatayım...İşim gereği şehir dışından malzeme geliyor o gün atölyemiz dışında iş var ve çalışanlarda oradalar bir telefon geldi malzemeniz geldi araç sizi bekliyor bir an önce inmesi gerekiyor hemen gelin yoksa araç gidecek diye. bunu duyar duymaz aracıma bindim yola çıktım şans ya bir araç önümde yolu ortalamış aheste aheste gidiyor sollamak istedim üzerime doğru geldi geçemedim bu arada malzeme aracı aradı gelmiyorsanız gidiyoruz diye, birden stres üzerime bindi ve araca sellektör yaptım ve korna çaldım önümdeki aracın şöförü kafayı camdan çıkardı ve küfür etti bende iyice sinirlendim bir anlık gafletle bende onu sıkıştırıp geçerken aynen küfürleri iade ettim ve gittim yaklaşık 1 km öteden elemanımı almak için durdum ben durunca yanıma bir kişi geldi in arabadan aşağı dedi bende kimsin sen ne inmesi derken 3 kişi bir anda bana arabanın içinde giriştiler inemedim arabadan ama sağlam dayak yedim elmacık kemiğim çatladı dudak altında 2 dikiş üstüm başım kan atölyeye gideceğime direk hastaneye gittim polis filan derken şikayetçi oldum mahkemeye çıktık trafikte darp edildim gerekçeleri arabada giderken adres arıyorlarmış trafiği altüst edercesine keyfi bir şekilde tehlikeli olarak. mahkeme bir sonraki zamana ertelendi her sabah aynaya bakınca canım acıdığı gibi sinirden kendimi alamıyordum bana girişenleri sonunda buldum aynen bana yapılan şekilde cezalarını kestim 2. mahkemede onlarda şikayetçi olarak çıktılar hepberaber ağız yüz dağılmış vaziyetteydik hakim anlamaz mı hadiseyi ertelemeli ceza verdi...Şimdi ne cam açıyorum ne de korna çalıyorum yanlış yapan olursa ya da bana birşey diyen gülüp geçiyorum mecburiyetten çünkü böyle bir hadiseyle karşılaşırsam içeri giricem. işin kötü yanı kavga ettiklerime birşey olsa gidip bu adam yaptı deseler ben gene içerideyim...Trafik magandalarına denk geldim ve 3 senedir diken üstünde trafikteyim, diyeceğim bir anlık sinir, 3 dakka önce gidilecek yere varmaya çalışmak küfür v.s hezimeti ağır oldu. Trafik kurallarına uyalım uymayanları uyarmaya gerek yok felsefesini edindim önce herkese ne olursa olsun saygı gösteriyorum bazen içimden gelerek bazen mecburiyetten...

Kaya Ünal
    kayya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 77

Herkes sevdiklerini düşünse, zaten trafikte genel olarak bir saygı ve kurallara uyma furyası alır başını gider. Magandalık yapanların ya da kural tanımazların çoğunluğu serseri, cahil ve gelecek kaygısı olmayan insanlardan oluşuyor. Trafik kazalarına yönelik istatistiksel verilerde, kazaya karışanların yarısından fazlasının eğitim seviyesinin çok düşük olduğunu görülüyor. Gerçi eğitim seviyesi çok yüksek olup da bir yere varamamış insanlar var toplumumuzda. Okul eğiti değil, aile eğitimi ve terbiyesi de çok önemli. Lütfen çocuklarımız arabadayken serseri gibi araba kullanmayalım ve hal hareketlerimize, sözlerimize dikkat edelim. Herbiriniz, çocuğunuzun rol modelisiniz. Siz maganda olursanız, çocuğunuz da maganda olur...

Eskiden bazı hoşgörüsüz davranışlarım oluyordu. Artık kendimi iyice ehlileştirdim. Kimseyle dalaşmamaya özen gösteriyorum. Kurallara uyuyorum. Emniyet kemersiz kesinlikle kullanmıyorum. Evim şehir dışında olduğundan, arkadaşlarımla gece eğlencelerine gittiğimde kesinlikle içmiyorum ya da arabama binmeme daha 2-3 saat varsa en fazla bir kadeh içiyorum ve kesinlikle 2. kadehe geçmiyorum. 2-3 saat birşeyler yeyip içtikten sonra direksiyon başına geçiyorum. Bu ve bu gibi davranışlarım hem kendi güvenliğim hem de trafikteki diğer insanların güvenliği için olduğunu aklımdan çıkarmıyorum.

Katlanamadığım tek şey, hangi şeritte olursa olsun, yoğun trafikte, arabalar arasında takip mesafesi kadar mesafe varken, arkadaki değneğin selektör yapıp yol istemesi. Bu tür durumlarda kesinlikle yol vermiyorum. Ben versem zaten öndekine takılacak... Bu şekilde bütün trafiği yana atıp geçeceğini mi düşünüyor .ptal insanlar? Özellikle motorsikler sürücüleri bunu çok sık yapıyor bi de yol alamadığında yandan geçerken el kol işareti yapıyorlar. Güzel ülkemde herkes ayrı bir psikolojik inceleme vakası...
    Konu kayya tarafından (20/11/2012 Saat 12:31 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon