alınır ustam 160.000 km deki mjet motorda alınır 260.000 dekide yeterki hor kullanılmamış olsun 700-800 bin km kullananlar var bu motorları
Merhabalar ve herkese iyi haftalar,
Fiat Punto alma niyetiyle başladığım arayışlarım neticesinde Bravoya kadar uzandım... Bulduğum bir kaç araç var ama 30.000 tl altında bir bütçem olduğu için bu araçlar genelde 140.000 - 180.000 bandında km değerlerine sahip..
Bravo 1.6 mjet motor kullanıyor sanırım (piyasada fazlasıyla kullanılan 1.3 mjetden farkı varmı onuda bilmiyorum)...
Böylesine yüksek km değerlerine sahip araçları almak sizce mantıklı mı? ortalama ne kadar daha bu motor beni taşıyabilir ve potansiyel ağır bakım masrafı, sorun vs vs gibi konularda bilginizi paylaşırsanız memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler...
alınır ustam 160.000 km deki mjet motorda alınır 260.000 dekide yeterki hor kullanılmamış olsun 700-800 bin km kullananlar var bu motorları
- Ah dostum Şerafettin. Hastasın biliyorsun. Yatakta olman gerekirken hala BEŞİKTAŞ hala BEŞİKTAŞ !
...dedi doktor Enver
ince bir sesle:
-FEDA
...dedi Şeref bey
ama kimseler duymadı ...
bencede alınır arkadasın dedigi gibi düzgün kullanıldıgı takdirde 700-800 bin km yapıor..
alırsın ama satarken biraz sıkıntı çekersin malum Türkiye de 100 binin üstündeki araçların satışı herzaman zordur..
bencede eğerki bakımları düzenli yapılmış, "arazide" kullanılmamışsa, iyi bi ekspertiz sonrası alınabilir..
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
Potansiyel masrafları nedir bu kmdeki araçların ? Örneğin turbosu şu kadar sonra değişim ister veya ağır bakımı şu kmdedir gibi bir bilgi verebilecek arkadaş varsa memnun olurum...
turbonun ömrü nedir bilmiyorum ama kullanıma bağlı. en olası masraf alt takım ve lastik olabilir bence..
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
hocam türkiyede ne yazık ki 100bin km yukarısı araçlara bakış açısı aynı...psikolojik sınır 100bin km sanırım insanlarda...keşke aynı kanıyı taşımasak ama ben bile bu sınırı korkulu bir nokta olarak görüyorum...ne var ki; o kadar tatlı araçlar varki 140-180 bin km arasında...ancak; hemen satışı düşünüyor insan...50bin km ben binsem diyor...ya sonrası? satarken? işte sıkıntılardan biri bu diğeri de insan 2. ellere güvenemiyor hele ki o kadar yüksek km araçlara....
Doğru söylüyorsunuz. Yani herkes alırken 50 60bin i geçmemiş olsun istiyor ama kendi aracını satarken 150 de olsa 160 da olsa abi sen km ye bakma uzun yolda yapılmış sıkıntı olmaz diyor. Böyle de acaip bencil bir durum var piyasada.
Ben şahsen 50bin de hırpalanmış, yorgun araba almaktansa 150binde temiz araba almayı tercih ederim. Özellikle piyasadaki üç kağıtçı al-satçılar galericiler düşünüldüğü zaman temiz araç bulmak gerçekten zor.
Hırpalanmamışsa ve de kolay elden çıkarma düşünceniz yoksa alınır. Bakımlı bir mjet 700-800 bin km yi görür. Dayanıklı motorlar yeter ki hırpalanmamış olsun.
Sent my iPad 2 using
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
120 de triger değişir.. zaten değişmiştir o kilometrye kadar.. turboda ıslık,üfleme yoksa kabaca sorun da yoktur. bakımları yapılınca taş gibi makinedir. klasik sorunu denebilecek ufak gıcırtı çıtırtı haricinde hiç ciddi arıza vereni görmedim, duymadım, okumadım... bendeki 133000 de, maşallahı var.
aracı biraz kullanıp sonra bilgisayara bağlatın. enjektörlerin basıncına bakılsın. bosh car service ler bu konuda uzman, zira bravoda sistem onların.
satılmaz diyenlere bakmayın, ucuz alır, ucuz satarsınız. kar etmeseniz de size zarar ettirmez.
İstanbulda taksilere baktığımda km değerlerinden görebildiğim kadarıyla 1.3 mj motorlar gerçekten oldukça uzun ömürlü. (200 veya 300 binde motor yapılmadıysa tabi)
1.3 ve 1.6 multijet motorların ömürleri fark eder mi peki sizce ?
160.000 km üzeri bravolara bile 28000 istiyorlar çok değil mi sizce de?
Fiyat cok o kmde ki araclara o para verilmez
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri