bravolarda da 2008 den berı var.en ufak bır sey duymadım.ben sırf motorunun saglamlıgından bu aracı sectım.
bravolarda da 2008 den berı var.en ufak bır sey duymadım.ben sırf motorunun saglamlıgından bu aracı sectım.
Bakımları zamanında yapıldıysa,hor kullanılmadıysa hiçbir sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum geçen Birmota gittiğimde 2008 model turizmci birinin 220.000 de bakıma gelen Bravosu vardı...![]()
anladığım kadarıyla konu bravoların kendisinle değil zaten.. 1.6 motorların ne kadar uzun ömürlü olduğu. arkadaşın sorusu 1.3 ler 500-600 bin giderek kendini kanıtlamış ama 1.6 larda aynımı diye soruyor. alacak olan arkadaş 160bin km üstü bakınca kafasında soru işareti oluşması normal
Selim, mjtd 150000den sonra biter demek pek doğru değil.Düzgün kullanılmış ve bakımları zamanında ve doğru yapılmış bir mjtd ya da dizel ünite 150000leri kat kat aşar rahatlıkla.Tabi bir mjtd görürsün örneğin 150. kmde soğutma suyu bitmiş halde yol almıştır motor doğal olarak bitmiş olabilir ya da yağsız giden bir motor...Mjtd ye ya da başka bir markanın güncel turbo dizel güç ünitesi 150000kmde kesinlikle bitemez...
160000km deki bir bravo ya da mercedes ya da bmw alınır mı? Ben almamNeticede sadece motor değil, vites kutusu ve diğer aktarma organları, direksiyon, koltuk...Birçok parça bu km ye ortak olur.Düşük kmde ve bakımlı, kazasız bir araç 2. elde değerlidir...
tamam FIAT grubunda motor en güvenilir nokta...hele ki FIAT grubununda sahip olduğu ferrari motorlarının nasıl yapıldığına dair bir belgesel gördüm ondan sonra tamam dedim bu grubun motorları okeydirancaaak; her zaman bildiğim bir nokta vardır bakımları zamanında yapılan motor uzun yıllar hizmet eder sahibine....ama 2.eldeki büyük sorunlardan biri de budur...bakımlar zamanında yapılmış mı...motor hiç inmiş mi....motor darbe almış mı....mı mı mı .....
....tonlarca soru işte....benim aracım olsa araba içime sinse yıllarca binsem...km olayına pek takmam çünkü geçmişini bilirim aracımın.
Bugün Isparta özel serviste, 160000 de multijet bir linea vardı. Arabanın motorunu söküyorlardı. Niye motor açtıklarını sorduğumda ise kaçak mazot kullanmış ondan motor gitmiş dediler. Ancak motorda ne olduğunu anlayamadılar. En son pistonlara, gömleklere, eksantriğe bakıyorlardı ama bütün değerler olması gereken sınırlar içerisindeydi. Hatta o km.de gömleklerdeki aşınmanın ustanın elindeki ölçü aleti ile %5 olduğu ortaya çıktı.
Fakat kalitesiz yakıttan dolayı, manifold ve egr girişleri fena halde kurumluydu. Hatta bunun fotoğraflarını da çektim.
Soruna gelecek olursak, benim tahminimce düzgün mazot alınmış, yormadan güzel kullanılmış bir multijet motor o kmlerde bitmez. Baktıracaksan turboya ve yürüyen aksam ile geri kalanına baktırıp alabilirsin. Araba hor kullanılmadıysa kendini belli eder zaten. O fiyatlara 95 lik punto evo da bakabilirsin, tercih senin.
Şimdiden hayırlı olsun.
Hocam demir yorgunluğu denen bir olay vardır... Belli km den sonrasında motor yorulur... Bazılarını bu kavramlar soyut gelebilir ancak demirin de belli bir ömrü vardır... özellikle de yıllanmaya başlamışsa o motordan artık çok hayır gelmez... Tr deki sözde euro dizellerin kalitesini de görüyoruz işitiyoruz... bu yüzden benzinli araç tr de max 250 bin dizel bana göre 150 bin de biter...
türkiye hala dizel motor kullanmayı öğrenemedi heryerde bunu gözlemliyorum.kullanıcılarının buyuk bır kısmı benzinli araç gibi hareket ettiği için benim tercihim 2.elde dizel olmazdı umarım sizin için hayırlısı olur.
Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır.
trakyada olanlar bılır.edirne corlu arası doblolar calısıyor, bu doblolar 600-700bın olanları sahsen gordum.ıstanbuldakı albealara hiç hesaba bıle katmıyorum...
metal yorgunlugunu bız dusunebıldıgımıze gore ar-ge deki muhendıslerde dusunmustur. 150 bınde motor bıterse, vay o fırmaların halıne.
Multijet 150 binde biter gibi saçma sapan bir ibare kullandıktan sonra bu cümleyi yazmanız çok manidar.Ayrıca size İstanbul'da herhangi bir taksiye binmenizi tavsiye ederim, 400-500 bin altında yok zaten, 600-700 binlere denk gelmeniz de çok olası.
Yanlış anlaşılma olmasın, sadece multijet bu km.leri yapar demiyorum, bindiğim farklı marka taksilerde de gördüm o km. leri ( hyundai - renault )
Rektefiye işlemi yapılmadan üstelik.
Konu Scottie tarafından (24/10/2012 Saat 00:28 ) değiştirilmiştir.
Ülkemizde çoğu dizel motorlu araç sahibinin dizel motorların nasıl kullanıldığını bilmediğine katılıyorum. Bu yüzden masraf çıkarmaya başlıyor.
Sent my iPad 2 using
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri