bu arada ben de birşeyler ekleyeyim 6. vitesin verdiği güvenle demişsin ama bizim arabalarda 6. vites ekonomi vitesidir. Son hıza ulaşmak istiyorsan 5. viteste kalman daha doğru![]()
arkadaslar dizel değil aracında lpg var nerden cıkardınız ben servisteki adama sordum 105 hp olupta turbosuz aracmı olur dedı bende alırken turbo yok dıye bılıyordum ancak oldugunu soyledıler arka disk frenıne gelırsek ınanın hıc bakmadım kampanasına filan. çocuk pek acemi sayılmaz cokta tecrubelı değil hani tek farkı o tüple gitti ben benzınle belkı fark varsa orda vardır ama eminim t-jet arabası tek kapılı 120 hp.
6. vitese pek gecmedim sürekli 4 ve 5 ama benımde kafamda soru işareti oldu haftaya detaylı bi şekilde görüşücez
Konu Scottie tarafından (19/10/2012 Saat 23:47 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood..
Starjet le denemiş olmayasın? Erhan haklısın kardeşim konuyu görünce birden uykum açıldı cin gibi oluverdim.
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
ahahahahah diyorumkendi arabanın ne olduğunu bilmiyosun bide tjet geçtim diyosun.Gaza basarkende mi anlamadın bu arabada turbo olup olmadığına.
usta şen dimdi simdi bana hakaret ediyosun tek kapıysa tjet sportturhangi suta söyledi onu ya 105 beygir olupta turbosuz araç olurmu diye bişeymi var
ne saçmalıyor bu ustalar ya e deseydin ya 1.8 Vtec 140 beygir e deseydinya 2.0 typer 200 beygir bu araclar stock turbosuz arac nasıl olamaz onu anlamadım hangi usta söyledi onu ? usta mı onu söyleyen?
her neyse fazla uzatmaya gerek yok multiair motor 100kmye 11 saniyede çıkarken tjet o sıralarda 155 kmlerde seyreder buda demektirki tjet 150 km 'de iken multiairlearasındaki boy farkı "3".. sen hiç bir stock multiair ile stock tjet geçemezsin zaten stock olmayan tjeti asla geçemezsinde
ama ben dedim
şimdi okadar çip falan yaptık dogruyu söyle en son hangi aracı geçtin
ben cdi 220 yi otobanda avladım adamada el salladım
![]()
Konu Scottie tarafından (19/10/2012 Saat 23:49 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood..
1.4 Dynamic Multiair 105 hp 'lerde turbo tabikide yok.. "105 hp olupta turbosuz aracmı olur" diyen o servis elemanının bilgisi ortaya çıkmış yazık .
arkadaşlar benim modifiyeyle yada baska bişeyle alakam yok ben aile aracı olarak aldım ve birşey bilmıyorum turboymus falan fln yanı nerden bıleyım gaza basınca turbo olup olmadıgını ben alırken ınternetten baktım turbo yok diye biliyorum salı günü serviste arac kabul danısmanına sordum topcuoglu fatih bey var deyince şaşırdım vardır heralde dedım kaputu acıpta nerede dıye sormadım pek takmadım
hocam servisteki eleman dedi bende onun yalancısıyım konu baya farklı yerlere gidiyor tabi siz daha tecrubelısınız bılmedıgım ıcın ne derlerse tamam dıyorum yani cahilliktendir yavas yavas ögrenicez artık t-jet konusuna gelince kaputunu acıp bakmadım t jet oldugunu soyledı ufak bi kapısma yaptık kafa kafaya gittik diyebilirim. bende sasırdm zaten gecmesi gerekiyordu belkıde suren arkadastan kaynaklı birşey.
Tüplü 200.000 km T-Jet kullandım şu anki aracımı almadan önce o bile gidiyordu yani
Tabii bana satmak isteyen arkadaş aracı 65.000km sanıyordu bizde öyle sanıyorduk ama neyse...
Uzun lafın kısası, kardeşim senin aracın atmosferik 105hp araç T-Jet ise turbolu 120hp arada sadece beygir farkı olsa neyse diyeceğim ama turbo çok büyük bir fark.
Tahminimce ya arabada bir sorun var ya arkadaşın acemi yada senin arabada modifiye var senin haberin yok![]()
kamuran multiair mi almış t-jetini satıp![]()
JBL Hoparlör
Kapı Direkleri Karbon Kaplama
Amerikan Park
Coilover (cantürk yapımı)
Ayna Kaplama
Abarth Spoiler
Philips Extreme Vision
Kenwood KDC-BT92SD
...
ustacım burda kimse kimseden üstün değil sen öyle söylediğin için bizde bu şekilde konuşuyoruz konu başka yerlere kesinlikle gitmiyor , öncelikle ;
1 = ustan yanlış biliyor olabilir dicem bi aracın kaputunu acınca turbolumu turbosuzmu oldugunu hemen anlarsın o yüzden ustana bişey DİYEMİYORUM ama ustan yanlış söylemiş bırak 105'i 2.0 200 beygir turbosuz aracta var..
2 = multiair keyif konfor az yaksın cok gitsin mantıgına göre yapılmıs bi motor ki multiair motorun çıkış amacıda o az yaksın cok gitsin , oysaki tjet turbolu spor motor ve spor sanzumana sahip bi arac..
3 = multiair cok sahane bi motor ama tjeti geçip 2 , 3 boy atamazsın tam tersine sen 100 km'yi görüyoken kadranda tjet sana 3 boy fark atıyor olacaktır..
4 = cok irdelemeye gerek yok teknik verilere bakarsanız tjetin tek kapılısını yani tjet sport'u yada tjet 4 kapılısını geçemeyeceginizi anlardınız..
5 = tavsiyem bidaha aynı ustaya aracınızı göstermeyindemekki bizim tjeti götürsek 50'lik nshot var diyip bizi postalıcak
![]()
Uzun yola çıkamadım hiç şehir içindede %10 gibi bir düşüş var sanki sebebini turbonun daha alt devirlerde dolmaya başladığına bağlıyorum chipsizken 2bin devirde yeni yeni başlıyordu üflemeye şimdi 2bin devirde fena yaslıyo ne kadar düşük devir o kadar tasarruf yani ama uzun yolda daha çok fark eder.
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri