105 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Bravo hgt turbo vs Bmw M3

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    erhan yildirim
    dicaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308
    Edilen teşekkür: 182

Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    simdi senin anlamadigin veya anlamak istemedigin nokta su. "her araba her arabayi gecer olay paraya ustaya bilgiye bakar"

burda kimse standart hgt corvette veya m3 gecer demedi bu videodaki hgt oldukca yuklu bir hgt. ayni sekilde standart tjet type r gecer demedi kimse.. sen ya inat yapiyosun yada kaba tabirle at gozluguyle bakiyorsun duruma. cok bisey yapmana gerek yok ac streetfire.net ve youtube.com u bak millet ne arabalarla neleri geciyor birak bizi hgtyi tjeti. fiat disi ornek olsun adamlar lada samara ile ferrari geciyor en basitinden.

desen ki bana mesela bu video icin m3 mu yoksa hgt turbo mu alirsin diye dusunmeden gecilen m3 derim tabiiki. birde hgtye yapilan masrafi o m3e yapsan hgt birak gecmeyi plakasini okuyamaz. buda not.

bildigim insanlar olarak ertug olsun tayfun olsun hepimiz modifiye camiyasinin icindeyiz hangi aracin neler yapabilecegini az cok biliyoruz tecrubelerimize guven. biz bu bilgileri dergilerden internetten ogrenmedik. yeri geldi aldik anahtari elimize aracimizin altina bizde girdik. demisin ya 17jantli hic arabam olmadi diye 2005 yilinda 18 jant kullaniyodum ben mesela.
    usta tamam her sey kabul diyelim o videodaki hgt cok yuklu ama sizin dediğinize gore hgt 2000 motor 5 silindirli ve 500 beygire yakın , kısacası motoru değişmemiş üzerindeki parçalar daha kaliteli hale getirilmiş aynı ertuğun 1.4 tjetteki gibi ertuğun arabasıda aynı motor motor çıkarılıp yerine başka bir motor eklenmemiş , şimdi bu koşullar altında sen bana şunu demeye çalışıyorsun 2000 motor 5 silindirli 500 beygirlik hgt 4000 motor 8 silindirli 100/100 oranlı kilitli diferansiyel bulunan 450 beygirlik m3'ü geçti , ertugun tjette 210 beygir oldu 1.4 motor 210 beygirlik motor 2.0 motor 200 beygirlik 100/70 kilitli diferansiyel bulunan typerı yakaladı ; şimdi ben sizin konuşmanızdan aynı yukarıda yazmış oldugum sonucu cıkardım.. simdi bana diyemezsinizki tjette kilitli diferansiyel var ? yok ve tjete uygun kilitli diferansiyel oranıda yok tjet tamamen elektronik bi aksamla çalışan diferansiyele sahip sadece diferansiyel mevcut yani kilitleme organı bulunmuyor.. şimdi bu karşılaştırılan araçlarda ilk grip yani kalkışı elbetteki kilitli diferansiyel bulunan araç yapacak sonraki ve son hızlardada zaten motorun büyüklüğü ve şanzuman kalitesi önemli ; yukarıdaki yazdıklarımı göz önünde bulundurarak bir hesap edelim 500 beygirlik bir hgt nasıl oluyorda korvetle kapışabiliyor yada bir m3le kapışabiliyor.. şöyle olursa amenna alırsın 1.4 77 beygirlik punto dökersin tüm aksam motor şaft şanzuman , gidersin oraya 8 silindirli 4200 motor koyarsın gidersin getrag 8-2 şanzuman alırsın gidersin garet holsem gt-38 trebi turbo gider gready angle aks ve hikmo yada ac schintzer kilitli diferansiyel alırsın , he ozaman tamam ozaman eyvallah ama 1.4 tjetin turboyu değiştirip yazılım atmışın hiçbir motor genişletme veya değiştirme yok aktarma organlarında değişiklik yok şanzuman aynı şanzuman yapmışın onu zor bela 210 beygir (ki şahsen tebrik ediyorum çok çok iyi değer) safkan 2.0 motor 200 beygirlik spor arabayla kafalamaya çalışıyosun olurmu bence olmaz aslına bakarsan sencede olmaz çünkü ben böyle bişey hiç görmedim.. hgt içinde aynı şey geçerli 2000 motor 5 silindiri zor bela çıkarmışın 390'a millet 500 falan yazıyor ama okudum 420 beygirde stabil olmuyor arac hadi benden 30 beygir toplamda 450 beygir bide stabil oldugunu düşünelim m3 yada korveti nasıl geçecek acaba yani korvetin egzos dumanını göremeyecek vaziyete gelecegene eminim , zaten söylediginiz araba 206 mı 106mı tam hatırlamıyorum gt'le kapısıyo onu zor bela geçiyor usta cani gönülden soruyorum birisinimi kekliyodunuz ben maydanoz oldum bozdum işi ? yada birisine şakamı yapıyodunuz ben şakayı bozdum ? ayrıca siz 2005te 18" jant kullanabilirsiniz ? ben kullanmadım benim puntodan önceki aracım rover tomcatti onda bile 225/50/15R lastik ebatı vardı..
    Konu dicaser tarafından (12/09/2012 Saat 02:35 ) değiştirilmiştir.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler: