Valla ben katkı maddesi vs. kullanmadım etkisi nedir ne değildir bilemiyorum ama muhtemelen psikolojiktir. Öncelikle Türkiyede doğru sonuç veren Dyno maalesef pek yok. Sizin gittiğinizdekindede fazla veya eksik çıkması olası. Doğruluğuınu bilemem. EGR kaba tabirle yanmayan yakıtı tekrar gönderiyor bu sırada bir miktar egzos gazıda gönderiyor haliyle zamanla emme manifoldunda kurum oluyor aracın km sine bağlı. Aracınızın beygir gücünü ve torkunu düşüren birçok neden olabilir. Bakımı yapıldı dediniz ama bunlar 10binde bir yapılması gereken sıradan bakımlar, imkanınız varsa servise yoksa güvendiğiniz işini bilen özel bir servis yada ustaya giderek komple bir bakım yaptırmanızı tavsiye ederim. Bu kadar düşük çıkmasının olası nedenleri, EGR nin yarattığı kurum olabilir, Yakıt pompası varmı dizelde bilmiyorum ama varsa kontrolü, enjektör temizliği (km ye baglı olarak ve sürekli baska yerlerden alınan yakıttaki pislikler birikebiliyor.) turbo hortumlarının kontrolü basınç kaçağı varmı diye, Turbonun genel kontrolü, aynı zamanda egzos sisteminide kontrol ettirin derim, dolmuş katalizör de aracı sıkabilir gücünü düşürebilir. Ben sizin yerinizde olsam gider 2. bir dyno ölçümü yapan firmada ölçümü yaptırırım yakın değerler varsa araçtan şüphelenirim ve dediğim gibi sağlam bir bakım yaptırırım. En sonda carbon clean yaptırın bitsin EGR yide hem yazılımsal hem mekaniksel iptal ettirin.