ehliyet adı üstünde araç kullanabileceğinizi gösteren bir belge. Adamlar sürüc kursunda size araç kullanabilecek kadar gereken teorik bilgiyi öğretirler ve pratik yaptırırlar. Araba sürmeyi bilmek çok ayhrı bir konu. Yurtdışında insanlara araba sürmeyi öğrettiklerini çok iyi biliyorum yurtdışında defalarca dosya yakıp ehliyet alanlar var ama türkiye de ben henüz hiçbir sürücü kursu görmedim " Biz size araba kullanmayı öğretiriz"

İkinci bir konuda şu herkesten herşeyi çok iyi yapmasını bekleyemezsiniz, kimimiz sporcu, kimimiz öğrenci kimimiz de memur. hepimiz beyin ameliyatı yapamayız.

Sürücü kurslarında kayıt esnasında imzalatılan belgelerde saatlerini tam hatırlamıyorum ama XX saat kadar direksiyon eğitimi, XX saat kadar yolda eğitim aldığınıza dair imza atıyorsunuz. Sürücü kursu size bu eğitimi genelde 1 gün veriyor. Ben a2-b sahibiyim direk sınavlara gittim 95 ortalama ile geçtim. Meraklıyım, ilk tek şöförlüğümü 10 yaşında yaptım... ama herkesden aynı performansı beklemem doğru olmaz....