Alıntı rederfi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok güzel düşünüyorsun zaten sorun kullanmak değil ben 5 yıldır ford transit uzun şasi minibüs ve kamyonet ile şehirler arası mal taşıyorum. yollarda öyle insanlarla karşılaştım ki bunlara ehliyeti kim verdi diye defalarca düşündüğüm oldu. kullananlar değil bu hakkı onlara verenlerde hata aramak lazım.. şimdi yaşını doldurduğunda E sınıfı ehliyet almak istediğinde hiç zorlanmadan alabileceksin peki ya sonra ? o belgeyi cebine koyduğunda birden tecrübe mi kazanacaksın alakası yok özgüvenin artıcak ve trafikte tecrübesiz ve kendine güvenen insan en tehlikeli insandır. Önemli olan sürücü kurslarının bu sınavları düzenleyen kurum ve kuruluşların daha çok incelemeleri gerekiyor yani ehliyet verirken 5 dk direksiyon sınavı yerine yarım saat yap ki öyle değerlendir..
Dediğiniz gibi 5 dakikalık sınavla ehliyet verilmemeli.

Aracı olduğu yerden bir kaç deneme sonra kaldırabilen insanlar rahatlıkla ehliyet alabiliyor.

Okula nadiren aracımla gidiyorum. İstanbul - İzmit otobanı.. O kadar çok olayla karşılaştımki..

Bir defasında orta şeritten yalan yok 140 km civarı bi hızla gidiyorum. Babamın ehliyet almadan önce bana ettiği bir laf vardır aynaları kullanmak araba kullanmanın yarısıdır. Hep aklımdadır.. Aynalar hep kontrolümdedir.. Dikiz aynamdan hızla yaklaşan bi transporter varen azından 170 ile geliyor.

Sol şeritte ama öyle bi geliyorki şeritte duramıyor sağa doğru benim şeride kayıyor. Ben onu aynada fark etmeyip bir anda sağa kırmasam bana vuracak sonucu düşünmek bile istemiyorum. Uyuz oldum açıkçası kovaladım gebzede yakaladım yanına geldim özür diliyor hareketlerle.. O hızla yaptığım manevrada bile kontrolümü kaybedebilirdim. Aracı kullananda babamla yaşıt bir tipte birisi..

Aynı günün dönüşü ise sol şeritte gidiyorum biraz trafik yoğun. Arkamdaki deli gibi sellektör yapıyor. Önüm boş olsa basacam zaten önüm dolu, sağ taraf hızımdan çok daha yavaş gidiyor. Neyse yan şerit boşaldı tam yol verecem beyfendiye beyfendi birden sağ şeride geçti beni geçmek için bende haliyle şeridimde kaldım. Kimse kusura bakmasın ama öyle tiplere uyuz olurum öndeki araçla aramda mesafemi azalttım araç giremeyecek şekilde. Beni arkadan gelip sağdan geçen delikanlıda önüme öyle bir kırdıki ani freni koymasam kaza yapacaz gene aracın gireceği boşluk yok benim şeride kayıyor.

Kamyonlar tırlar falan en sol şeritte gidiyorlar bazen..

Bir ton olay anlatırımda neyse işte..

Kesinlikle ehliyet verilirken 10 kere düşünülmesi lazım. Böyle saçmalık olmaz..