kamuran olm sen nebiçim bir adamsın yaD
: sana Bugatti veyron da versek Nissan GTR da versek sen hep arkada kalmaya mahkumsun
DD sıkılmadan üşenmeden aynen devam
![]()
160bg lik bir araçla 120bg lik bir aracı karşılaştırmak çok doğru değil ama ara hızlanmada 120bglik t-jetin avantajı var kesinlikle.Bir de GP T-Jet Sport hafif bir araç değil.Küçük sınıf benzinli araçların en ağırlarından...
kamuran olm sen nebiçim bir adamsın yaD
: sana Bugatti veyron da versek Nissan GTR da versek sen hep arkada kalmaya mahkumsun
DD sıkılmadan üşenmeden aynen devam
![]()
)) vti başka.
BİZDE BÖYLE HAFIZ
ben VTi vs Tjet olayını geçtim bu kişi gerçekten Kamuran mı yoksa gerçekten Yasin Koçyiğit mi onun kafasındayım![]()
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
96-97 model 200 bini devirmiş benzinli 1.6 arabaya vti dışında 22-23 milyar veren var mıdır acaba? sadece bu durum bile arabanın değerini açıklıyor..honda seviyorum fakat dizel arabası olmadığı için fiat a bindim..vti ile t-jeti karşılaştırdığımızda vti başka dünya demek suç mu?yada kötü birşey mi? t-jet gitmiyor diye birşey kesinlikle yok Türkiyede o segmentte yürüyen en iyi makinelerden birtanesi fakat dediğim gibi o segmentte..ayrıca mod da honda kadar verim alınabilen orta segment bir araç ben görmedim bu işin içinde o kadar sene yer almama rağmen örnek istiyorsan minix kardeşlerin typer a fabrika çıkışı turbo takıldı ve kaç bar basıldı kaç kilometre o vaziyette gittiğini araştırabilirsin... marka milliyetçiliğine karşıyım objektif olalım o zaman en iyi görüşler ortaya çıkacak ve bu forum daha yararlı olacak diye düşünüyorum..
Konu tayfux tarafından (16/06/2012 Saat 21:47 ) değiştirilmiştir.
Honda Vti her şartta TJet i geçer arkadaşlar,konu sahibiyle neden bu kadar dalga geçilmiş çözemedim,ayrıca bu Kamuran kimdir ?![]()
eğer bu kamuran değilse bende hicbirsey bilmiyorum bakin gorun yakinda cikacak kokusu
yav arkadaş..bak tamam fiatcıyız.tamam arabalarınız t-jet DE vti diyosunuz t-jet geçebilir diyosunuz.yok öyle bi dünya...bunu savunabilecek adam t-jet den başka arabaya binmemiş demektir.
BİZDE BÖYLE HAFIZ
Eski bir honda kullanıcısı olarak konuyu görünce fikrimi paylaşmak istedim. Civic 1.4is 1.6vti ve EP3 kasa tayyar dahil civic de bir çok model kullandım...
Öncelikle sunu söylemeliyim ki bence marka fanatikligi yapmak ne bu forumu nede bizleri biryere taşımaz. Hani yiğidi öldür hakkını teslim et deriz ya öyle olmak lazım.
Zaten hata surda civic ve punto kıyası yapmak elma armut kıyası gibidir tamamen farklı araçlar ayrıca vti denen arac hp olarak punto dan fazla olması bir yana aynı zamanda punto dan yanlış hatırlamıyorsam 55kg daha hafif hepsini geçtim bu arac 9000rpm çeviriyor ve vtech teknolojisi bambaşka birsey birde mod muhabbeti gecmis mesajlarda, birçok araclar mod için uygundur ama Honda için gidiklasan hP verir diye bir geyik vardır ve cokta doğrudur çünkü nerdeyse tamamen mekanikdir ve mod'a çok çok musaittir mesala 1.4 is civic'e 600F Honda motorsikletin gaz kelebeğini bağlayıp hem araçtan 45 hp alıp hemde motorsiklet gibi gaz yemesini sağlayabiliyorsunuz ben buna canlı sait oldum.
Uzun Lafın kısası birbirimizi kıracak yorumlar yapmamak gerektiği düşüncesindeyim bilgi sahibi olmadan ve marka fanatikligi yaParak konuşmak kırıcı tartışmalara yol açabilir.
Arkadasımızın basına gelen olay Honda ci vatandaşın uckagitciligi başka birsey değil gecmis olsun. Herkese keyifli forumlar
Arkadaslar kesinlikle tartışma uzasın diye söylemiyorum ama emin olun birazcık kurcalanmis 1.4 is stok bir t-jeti üzebilir ama t-jet le vti uzemezsiniz lütfen vti civic'in ne olduğunu bilmeyenler gereksiz yorum yapıp tartışma ortama yaratmasınlar.
Konu Scottie tarafından (18/06/2012 Saat 22:45 ) değiştirilmiştir.
O yazılım uygulanmış t-jetle vti istersen dene emin ol sonuc değişmeyecek bizde punto kullanıyoruz ama gercekleri görüyoruz marka fanatikligine gerek yok
Araclar arasında fark olur kullandığımız markayı elbette seviyoruz ama bazı seylerinde farkında olmak lazım mesela;
T-jeti - civic 1.6ies ile yürütersen t-jet alır gider ama vti dersen karşısına t-jetten fazlasını çıkarmak lazım. (abart gibi) Açıkcası benim sonucunu çok merak ettigim bir kıyaslama keske bir abarth olsada denesek...
Vti t-jeti geçiyor ama alıp başını gidemiyor denendi2-60 dan 180e 3-4 boy ayırıyor (vti'ın specler; aem filtre kiti,düz boru,eksoz,short shitf,edexy bronz balata)
Ayrıca o t-jeti üzücek birazcık kurcalanmış 1.4 is gelsin bide beni bi üzsün bakalım
1.4 atmosferik araba 1.4 turbolu arabayı nasıl geçiyo merak ettim
Ama önce 1.6ies i bi geçsin öyle gelsin çünkü 1.6ies leride 1.6 vtec2 leride fena üzerim![]()
Konu Ayberk0616 tarafından (17/06/2012 Saat 10:12 ) değiştirilmiştir.
Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır
Marka milliyetciligi yaptigimiz falan yok guzel kardesim. Her seferinde ayni muhabbet fiat'i bi yerden yere vurma geyigi.
Binmeyin, bu kadar basit!
Sent my GT-I9100 using 2
Tabi; asagida ki ozel mesaji da bana amcam gonderdi zaten.
Oncelikle sunu iyi ogren. Arabam Ferrari degil ama ona Ferrari muamelesi yapiyorum. Cunku alinteriyle calisarak para kazanarak aldigim araba. Ayrica begenerek severek aldim ve severek biniyorum.BASTOS Nickli Üyeden Alıntı
Boyle senin gibi hem binip hemde ya bu arac kaka, bu ne bicim araba gitmiyor. Hep sorunlu hep arizali, hep problem cikariyor demiyorum.
Arac benim aracim oldugu icin yeri gelir Ferrari'ye de kafa tutarim Porsche'yede. Ha gecilirim, plaka okurum hic onemli degil. Kalkipta benim arabam niye boyle, ya bu ne dandik bi araba deyipte. Gidip baskalarinin arabalarini ovmem. Arabamin limitlerini bilirim cunku uzerinde yapilan isleme gore.
Benim burada tilt oldugum durum. Bu forumda bu arabalari yerden yere vurup baska arabalardan sanki ruya gibi bahseden tipler ve bir de ustune bu arabalara binenler. Ya da binmeyip gelip bu forumda bu sekilde topic girenler.
Sent my GT-I9100 using 2
Ben bu bahsettigin araclarin hepsini kullandim. Su anda da tjet kullaniyorum. Sen kullandin mi hic bu araclardan bir tanesini?
Sent my GT-I9100 using 2
Sen tjet'e bindin mi?
Sent my GT-I9100 using 2
Bu arada hic su topici okuyan admin ya da moderator yok mu?
Boyle gereksiz yazilanlara cevap vermek zorunda kaliyoruz. Lutfen geregi yapilsin.
Sent my GT-I9100 using 2
Konu Scottie tarafından (18/06/2012 Saat 22:46 ) değiştirilmiştir.
Oz Büyücüsü
size başımdan geçen 2 olayı anlatayım...
-ilkinde aracı yeni aldığımda (1.3m.jet 90hp 15" sac jant stock halde) trafik ışıklarında 2005-2006 vtec 2 ile (1.600cc 110hp +egsoz+17" jant motor durumu bilinmiyor) aracı kaldırdık kalkışla beraber öne geçtim ve arayı süreki azar azar açarak 3-4 boya kadar çıkardım 350-400metre boyunca farkı azaltamadı...
-ikincisinde ise (17" t-jet sport jantları + Cemal abinin yazılımı) 2004-2005 model megane 2 dizel sedan(büyük ihtimal 80 hp veya en fazla 100hp ve büyük ihtimal stock + iyi bir şöför) ile kalktık aracımla 200-250metre boyunca 1-1.5 boy önde gittim ne fark kapandı nede açıldı...
demek istediğim aracınızın gidişini etkileyen onlarca faktör var(önce şöför, jant,lastik,yakıt vs vs..) bunları göz ardı etmeyin...
Kardes bana attigin ozel mesajlarin hepsini burda yayinlamiim istersen.
Senin yasin kadar benim arac tecrubem var. Merak etme biz arac kullanmayi tjetle ogrenmedik Allah'a sukur.
Bana gore sen ehliyeti daha taze ogrencinin tekisin.
Herseyi gectim. Ben tjet vti'yi gecer, vti tjet'i gecer gibi bir yorum yapmadim burda. Adam gibi okuyun yazdiklarimi.
O anki sartlara gore kimin ne yapacagi belli olmaz. Ben bunu geciyorum.
Buraya gelipte baska araclara ruya gibi muamele yapip. Burada, Fiat forumda Fiat araclari yerden yere vuran tiplere karsi oldugumu soyluyorum.
Tjetten baska araca bindin mi diye soran adamlara bi bak bakalim hangi araclara binmisler simdiye kadar. Sorsan ferrarisine kadar binmislerdir. Facebookta cok unlu bir soz vardir hatirlatayim burda herkese: "Facebokkta bazi kisilere bakiyorsun model of the world. Disarida bir goruyorsun zor model of the tirt." diye. Burada bazi yorum yapan tiplerde boyle iste. Youtube'dan videolari izleyip izleyip profesor kesiliyorlar. Halbuki gercekte gorsen adamin bindigi en iyi araba 1.3 multijet. Omrunde turbo arac gormemis. Ama gelir burda yorum yapar.
Sorsan ucak bile kaldirmistir...
Sent my GT-I9100 using 2
Oz Büyücüsü
Stock vti stock t-jeti geçer ama bariz bi fark atamaz![]()
Konu Ayberk0616 tarafından (17/06/2012 Saat 12:03 ) değiştirilmiştir.
Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri