aynen bu bahsettiğiniz nedenlerden dolayı bende punto almam. 2 yıldır tepesindeyim arabanın ve bir arabadan heves almak için yeterli bir süre. ha punto tamamiyle yenilenir, şasesi, dış hatları tamamen değişir o zaman bakarım ancak 2005 yılından beridir aynı kasa piyasada. GP yi satıp evo alsam yine tatmin etmez. Neyseki 156 varda onla kaçamak yapıyorum![]()
gpyi aldığımızda henüz türkiyeye yeni gelmiş televizyonda sweet dreams lı reklam dönüyordu(şubat 2006). kaporası yatırılmış palionun rengini seçmek üzere bayiiye gidip ilk kez orda görüp gpye döndük. ozaman için en boş active bile epey doluydu örneğin fiestada abs opsiyondu
yani 6 sene 3 aydır anneme ve bana hizmet ediyor
bu süre boyunca yaşadıklarım:
-direksiyon burcu(garantiden)
-ön farlarda solma(garantiden)
-ön davlumbazın kırılması(garantiden)
-city(garantiden)
-ön camın su alması
şuan bozuk yollarda ön takımlardan epey ses geliyor lak luk tak tuk şeklinde izmire döndüğümde baktırcam.
yani yılda ortalama 1 arızam olmuş 4 tanesi garantiden yapılmış.
şuan tekrar B(C sınıfı istememin nedeni genişlik-konfor-kalite) sınıfı araç alıcak olsam %90 ihtimalle punto alırdım
eğer daha önce kullanmamış olsaydım kesinlikle punto alırdım. neden fiat başlığında yazdığım gibi bu paraya daha iyisi yok.
@Can
abartma2005 değil 2006 şubat
bu arada hafif konu dışı olucak şekilde yukarıda bahsettiğim problem yine direksiyon burcu(tıkırtı burcu diyorduk)mudur yoksa başka bişeymi yorumun varmı?
Konu OzzY tarafından (22/05/2012 Saat 21:19 ) değiştirilmiştir.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Genellemeye vurduğunuzda ben de Fiatın müşterisiyle ilgilendiğini düşünüyorum.
Soruya gelince puntomu sattım.Sebebi memnuniyetsizlik değildi.Para lazımdı. eğer aynı segmentte bir araç alacak olsam kesin demeyim ama büyük ihtimalle punto alırdım. Hayatımda 3 araba oldu: Brava,punto ve şu anki Albea. Ama şunu itiraf edeyim ne punto ne de albea bir bravanın verdiği keyfi vermedi bana.
ben puntoyu sattıktan sonra emetion punto ilr eöetion fiorino arasında kaldım tercihim fiorino oldu çok memnunum
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
Asil nerelerdesin.
2008 t-jet kullandım,ev alırken satmıstım.1.5 sene boyunca hic sorun cıkarmadı.fren balatasını degiştimedim,boyası olmayan sürtülmüş olan yeri bile paslanmamıstı.punto alacak olsam tekrar t-jet olarak alırdım.
Benimde 2. puntom eğer tekrar evo olsun gene alırım araba konusunda pek anlamam ama punto gerçekten kaliteli bir araç hani birazcık daha kassalar evoyu C segment diyeiblirmişiz o derece..
çukura girince direksiyon miline metal vurma sesinden mi bahsediyorsun?
city değişince o ses iyice arttı bende. haliyle kafayı yedim dükkana gittim lifte aldık arabayı rot başları dahil heryeri söktük ön takımda. usta gözümün önünde kontrol etti tıkırtı burcunda birşey yok. Z rotlarınada baktı kardeş hiç birşey yok dedi ön takımda. tatmin olmadım tekrar levye ve elle kendim kontrol ettim yine ses yok. pazar günü tekrar kavaklıdereye gittim. sorunu söyledim usta 2 dk'da halletti. aslında tıkırtı burcu diye kendimizi yırtıyormuşuz boşa.
arabanın içinde direksiyon altında bir vida sıktı ses falan kalmadı. bende tıkırtı burcunu değiştirecektim ama boşuna günahımı almışız
kavaklıdereye git yedek parçadaki abiyi bul (Selim abiydi galiba) 3 hafta önce Pazar günü Can gelmişti direksiyonda boşluk ve tıkırtı için de (hatta baya oturduk sohbet ettik hatırlar) usta gelip baksın %90 ihtimalle ses kalmayacak.
bu arada punto 2005 yılın da tasarlandı 2006 şubatta piyasa girdi. Ncap testine bile bakabilirsi![]()
ilk arabam grande punto fire 2007- ikinci peugeot 307 hdı 2006 -üç fiat brava 2001-yine grande punto t jet. artık yorum size kalmış...
Geçenlerde tanımadığım birisi ile arkadaşın oto yıkamasında konuşuyoruz bir yandanda ilk defa yakından gördüğüm renault latitude u inceliyorum ya dedi; '' bu gösterge panelinin içine toz giriyor onları çıkarabilir miyiz?'' araçta donanım var abartısı içeriye parfüm bile veriyo iken nasıl olurda gösterge paneline toz hatta uçan sigara külü bile girer aynen oha dedim ve hava tabancasını isteyip panele tuttum direksiyon tarafında alttan açıklık var ve oradan giriyor uçan nesneler neyse temizlendi ve sahibi teşekkür etti...Düşünsenize en az 60.000 tl ve panel toz alıyo...Evet gene punto alırdım canım puntom bilmem anlatabildim mi?
Puntodan sonra Getz almak zorunda kaldım,
ama fırsatım olsa hemen multijet-Punto alırdım.
dostum çoook mu kaliteli araba ,bence değil.ama üzerinde süper ekonomik bir motor var ve forumda bahsedilen kimi arızalar çıkarsada bu donanımları bu paralara alamazsın.aslında soru şöyle olmalıydı:parasının arabaları mı? cvp evet.bence araba alman yada japon olmalı ama 2012 polo dizelin fiyatına bak istersen yada mazda3 ün fiyatına. bir daha fiat alırmıyım dersen HAYIRBenimki servis ve firmadan kaynaklı bir sorun.Ordu TUNALAR la birdaha işim olmasın diye enkısa zamanda satacam inşallah
![]()
motosikletten inip arabay geçiş yaptım ailemde peugeout 206 hdi var. halen babam kullanıyor 14 " jant 90bg lik 1.4 turbo dizel 3. viteste kasmadan gördüğü 110km... fiat punto alırken öncelikle fiat aldığını unutmaman lazım aman aman o kadar kaliteli bir şey bekleme. aracın övgüyü hakeden yeri bnce tasarımı ben dış tasarımını çok seviyorum amma, 15" jantları ve yüksek yayları yüzünden sert kullanıma pek gelmiyor. 1 yıldır bende. üstündeki dunlop sp lastiklerle ankarada kar da kışta zincirsiz beni heryere götürdü. makinası sağlam. şu bir gerçekki sen araca nasıl bakarsan o da sana öyle bakar. ben şu yaz aylarında bile aracım dizel olduğu için ilk çalıştırmada 15 sn ve stop etmeden önce 30 sn bekliyorum. beklemeyedebilirm marşa basıp 4.000dd e de çekebilirm...
punto yu satarsam yine bir punto alırım çünkü makinası güzel bnm için arabanın öncelikli yeri makinası olucak makinasından tık gelmeyecek gazladın mı gidecek, evet bi pejo gibi gitmiyor ama geride kalmıyor. dışı güzel...
son olarak frenlerimi seviyorum![]()
İhtiyaca ve zevke göre değişkenlik gösterir gerek az yakışı gerek motor kalitesi ile birleşince bence çok mantıklı.He şöylede bir gerçek var sıfır alıcak olsam tekrar punto almam.Ama eğer 2. el falan diyorsan satıp daha temizine geçmeyi isterim tabiki.Çünkü gerçekten bu paralara alınabilicek en az masraf çıkartan en konforlu dahada önemlisi sınıfının en az yakan araçlarından birisiTavsiye ederim. Helen benim gibi 2. el km si düşük ve donanımı biraz daha ortalama bişi bulursan kaçırma derim
![]()
Öncelikle herkese merhabalar,
Puntomu 2010 yılında ikinci el olarak aldım dynamic +güvenlik paketi var üzerinde ve yaklaşık iki yılda 80 bin km yaptım bana yaptığı masraf sadece debriyaj seti oldu tabiki şu aralarda zincirin değişmesi yaklaştı o kadar.
Onun haricinde kullanım olarak diyosanız. ben clio fiesta c3 rio gibi bu segmentte bulunan bir çok arabayı kullandım fakat gerçekten konfor olarakta ekonomi olarakta bi çoğu yanına bile gelemez.
Aldığınız araç eğer Fiat'sa sadece zamanında bakımlarını yaptır. Onların haricinde yersiz bir masraf çıkaracağını düşünmüyorum tabiki bu kullanım koşullarına görede değişiklik gösterebilir. Zaten masraf çıkarsada diğer rakiplerine oranla parça fiyatları daha iyi.
Bugün bir araba alacak olsam kesinlikle Punto alırdım(ama 90hp 6 ileri olanını şuan olduğu gibi ) biraz daha fazla param olursada gidip Puntonun abisi Bravo alırım olay bundan ibaret.
İnşallah yorumlar sizede yardımcı olur sizide bir Punto'cu olarak burada görürüz.
k€L!m€L€r!n y€Tm€d!ğ! kAdArıM,n€ kAdAr AnLaTıR$am AnLaTaYıM,AnLaDığIn kAdArImM ...
gp oldukca memnunum tasarim motor donanim ve fiyat olarak cok dengeli bir model;daha once 1.4 77bg kullaniyordum,cekisi bir sure sonra yetmedi az gelmeye basladi;1.4 t-jet sporta gecis yaptim,acayip keyif aliyorum,cok cok memnunum baska arabada gozum yok
bu kadar donanim ve boylesi guclu motor bu fiyata saka gibi![]()
Benim aklımda olan iki model var motor açısından 1.4 16V Dynamic Benzinli (16V ve 90 BG olduğu için (yanlışım varsa düzeltin lütfen)) ve 1.3 Multijet. Arasında kaldığım nokta dizel araçların bakımının ağır masraflı olduğu söyleniyor sizce de bakım masrafı açısından dizeller benzinliye göre daha mı masraflı ?
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,. Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!
bir daha punto mu ?İLGİNÇ soru doğrusu....bir kere ülkemizde yaşayan birçok kişi şunu anlamalı...sıfır bir araba düşünüyorsanız 30bin ila 40bin tl arası tüm araçlar hemen hemen aynı...kimi içeri ses alır hızlı kaçar...kiminin iç plastikleri kalitesizdir ama yumuşak direksiyonu vardır...vs vs....olay 50bin tlden sonra başlıyor...o segmentte araba alırken çok düşünülmeli iyi araştırmalı...ama fiat- renault - ford - opel - peugeot ların hemen hemen en alt segmentleri 35bin tlye alacağınız arabalar aynı gibi geliyor bana...gelelim puntoya; dizelleri az yakıyor güzel ama araba güven vermiyor...murat 131 gibi herkeste aynı araç...plastikleri berbat...city direksiyon harika...s&s başarılı...motor zayıf...2.eli iyi...bagaj lambası bile yok...vs vs...günümüzde insanlar bir araca en fazla 2 sene binip sıkılıyor...o sebepten 2 sene sonra fiat marka bir araba almam...ama bunları fazla takmamak gerek sürün gitsin...allah kaza bela vermesin....
Puntoların benzinlileri 20.000 km de bir bakıma giriyor, dizelleri ise 10 ve katlarında ama tek rakamlı bakımları aynı 20 bin ve katlarındakileri ise ağır yani örn vercek olursak 10 bini : 205 , 20 bini 400, 30 bini yine 200 kusur ama benim fren balatalarım bitmişti yine 400 ü buldu, 40 bini yine 400 civarı bilginiz olsun...
Özgürlüğün Yolunu Aç...
2 kere puntom oldu ilk puntom 1.4 fire dynamic ti 77 hp ve 8 v olmasından dolayı performansından memnun değildim oda sadece performansından ve sattım sonra tekrar 1.4 starjet emotion 95 hp punto aldım 2 side 2006 modeldi starjet motor fire a göre çok çok başarılıydı bence performans olarak beni üzmedi her ne kadar istediğim performansı alamasamda üzmedi beni ama bundan sonra artık punto alacağımı sanmıyorum![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri