-
-
Konu kuzeysss tarafından (30/05/2012 Saat 02:43 ) değiştirilmiştir.
bizde bi tane 3 kapı vardı gittik bide 5 kapısını aldık o dereceikiside 1.3 multijet
İş nedeniyle Ağrı'da yaşıyorum. FIAT servisi var diye 1.16 ve CLK bakarken 10000 altına 1.3 multijet GP aldım. Hata boya hasar değişen yoktu. Şimdiye kadar bakımları hariç 1500 TL üzeri masraf çıkardı. Şimdi de turboda sıkıntısı var. Tamir olursa 200-300 yan sanayiyle değişirse 540 orjinal değişirse 1100 liraymış. Zannedilenin aksine parçası hiç de ucuz değil. Evet bir alman aracına göre ucuz ama beklenti ve arıza verme sıklığı da malum.
toplamda 13000 Km yol yaptım 9 aydır araç bende. Bakım hariç masrafı 1500 lira civarında bir aracın yakıttan yaptığı tasarruf bence göz ardı edilebilir. Sıfır alıp 140000 Km boyunca kullanıcı hatası harici hiçbir sorun çıkarmayan Vw Jetta aracımızla karşılaştırınca bir daha FIAT ve ikinci el almak istemem.
Alacaksın Alman arabasını sıfır, garantili. Yaptıracaksın kaskosunu da. Bineceksin, bakımını zamanında yaptıracaksın. Dert yok tasa yok kafa rahat.
Alacaksın ikinci el FIAT yaptıracaksın kaskosunu, bineceksin bozulacak, binmeyeceksin yine bozulacak, yıpranacaksın, sinirleneceksin boşu boşuna. Daha anlatırım da vakit yok.
Bu yüzden soruna cevap bir daha (büyük konuşuyorum) ASLA Punto almam, aldırmam.
Benim 2. Punto'm su an kullandigim. Daha once ekonomik olan 1.4 77 Dualogic olanini kullaniyordum. Birazda performans dedim T-Jet Sport aldim
Multiair 135 Sporting gelirse onu da alirim insallah Allah izin verirse![]()
Konu Luc tarafından (01/06/2012 Saat 10:16 ) değiştirilmiştir.
Oz Büyücüsü
Bir yılı aşkın bir süredir 1.3 75hp multijet Evo kullanmaktayım, daha önce Palio ve Albea'da kullanmışlığım var. Bana sorarsanız Punto ve Bravo ülkemizde satışa sunulan Fiat modelleri arasında en iyi işçilik ve kaliteye sahip olan modellerdir. Ayrıca Punto'yu muadilleriyle mesela Polo, Clio ve hatta C3 le bile karşılaştırdığınızda Punto hem tasarım, hem motor verimliliği, hem de konforu ile farkını hemen hissettiricektir, bunu sözünü ettiğim üç diğer aracı de deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. Kısaca yine bu sınıf bi araç satın alıcak olsam yine Punto alırdım![]()
2007 model Mjet Gp sahibiyim, bugünlerde satmayı ve 2012 model almayı planlıyorum. Bugüne kadar tık demedi çok şükür...
alırdım, hatta aklımda satıp skydome'lusunu almak var. malum active çok boş araç
Bence bu biraz da bütçeyle alakalı bir durum, eğer ki cebımde fazladan verecek 5.000 tl fazla param varsa vw gurubu bir araç alırım. Kimse kusura bakmasın ama fiat'la arasında dağlar kadar fark var, tamam parça ucuz olabilir ama bi o kadar da kalitesiz. 10.000 Km de balata bitiyor arabada, çok yakınımdakılerın vwleri benımle aynı kullanımda 40.000 den önce balata değiştirmiyor. Yada 2-3 sene geçtiyse fiat'la, oyuncak gibi hatalar başlıyor, güneşlik kendılıgınden catlıyor, kapı kulpları elınızde kalıyor vs vs.. Valla 0 km alman aracı alacak param olsa fiat punto falan almazdım açıkçası..
arkadaşlar bencede woswagn tartışılmaz ok kardeşimde golf5 vardı bi servise giriyordu bakım için 1000 tl ya opel aldı vectra aynı ben 106 gti kullandım 3 yıl 34 fb 5247 videolarım vardır inanın incir ağacı diker bu araclar ha çok para varsa ok ama istanbul malum zaman tasarruf zamanı olduğunu düşünüyorum ve punto kullanıyorum 1 yıldır bakımdan hariç kuruş harcamadı en son fren balatasını değiştim okadar kafam rahat cebim rahat turbo arac kullanmak çok önemli kısa bilgi paylaşmak istiyorum
arkadaşlar dizel turbolarda komprasör asla yapılmamalı boş atıp sonra biden yüksek vites yapım çalışmayan turboya yüklenmek bozar ben kullanıcı hatası olarak görüyorum turbo bozonlarda 2,5 devirde turbo acar dizeller bu na göre kullanmak lazım ..kimi araç 300000 yapıyor tık demeden kimi 100000 aracın anasını ağlatıyo markanın az önemi var kullanıcı bence başrol burda)
sanırım alırdım.. yakıtı cidden az yakıyor. bugüne kadar bakım hariç hiç masraf çıkarmadı..
tek sıkıntım süspansiyon sistemi biraz sert bazen yollarda takur tukur gidiyorum.
ama skydome lu bi tane almak her zaman hayalim
Arkadaslar benim 5. Fiat aracim daha once puntom vardi 1.5 senedir bravo kullaniyorum arac 46.000 km de on balatalar daha yeni degisti rahatlikla 50.000 km gorurdu. Arabalarimizi elestirmeden once baska markalarin sikayetlerinide biraz inceleyin. Bence puntonun city direksiyon ve amortisor takozu disinda kronik sorunu yok.
Konu almaguest tarafından (19/06/2012 Saat 12:33 ) değiştirilmiştir.
1.5 senedir kullanıyorum ve meğerse 1.5 senedir de debriyaj üst merkezi sorunu varmış arabada dün garantiden değişti. Ucuz olmasa, biraz maddi durumun el verse hayatta almam bir daha fiat ama bu paraya alınabilecek en mantıklı araç. Ne kadar ekmek okadar köfte.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri