Sayfa 4/6 İlkİlk 123456 SonSon
104 sonuçtan 61 ile 80 arası

Konu: Yeni Punto Son Karar

Serhat Karadağ
    srkaradag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 120

Hayırlı olsun..

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Orçun Çetin
    elensar77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 GY 5656
    Edilen teşekkür: 5

Teşekkür ederim. Salı günü alacağım sanırım teslim. Bir Polo kullananı olarak iki araç arasındaki farkı paylaşarak bazı sorulara cevap verecek olabilir.

mustafa özbey
    reddragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 166

Alıntı since1453 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gücü yetme göreceli birşey şuan kredi çekip bende rahatlıkla öderim saydığım aracın taksitini.ama daha öncelikli harcama yapmam gereken yerler var.Güç yetmekten ziyade hiç zorlamadan rahatlıkla elde edebilecek desem daha doğru olurdu
    Aynen katılıyorum gücüm yetse bentley vs gibi gereksiz pahalı araçlardan asla almam fakat bi audi bi bmw bi mercedes konforu isterim. Bunlar dururken punto vs ye araba denemez...

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

KEREM Uçgunoğlu
    M@GIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 346

Alıntı elensar77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim. Salı günü alacağım sanırım teslim. Bir Polo kullananı olarak iki araç arasındaki farkı paylaşarak bazı sorulara cevap verecek olabilir.
    hayırlı olsun. polo ile punto arasında süspansiyonun yumuşak olması polonun daha konforlu olması sağlıyor. Punto daha geniş ve ferah.

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Orçun Çetin
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 GY 5656

Ama benim Polo'da 17'' jant var o yüzden o konfor hiç yok diyebiliriz.

Orçun Çetin
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 GY 5656

Aracı aldım, salı günü teslim edecekler, titanium gri. Hadi bakalım.

Orçun Çetin
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 GY 5656

Aracı bugün teslim aldım, öncelikle Polo'ya nazaran çok daha büyük ve kullanışlı bir iç bulduğumu belirteyim. Araç henüz 30km de ve çok fazla yazacak birşey yok haliyle.

Ancak sormak isterim ki;
    Araçta hillholder mevcut fakat ben bir türlü bunu yakalayamadım, sürekli arkaya kayıyor, araç otomatik olduğum için acaba yapmam gereken birşeyler var mı diye düşünüyorum. Sadece geri vitese taktığım ve yokuş aşağı durdugum sırada bir kere aktif oldugunu görebildim.
    Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Manuel vites bir araçta hemen devreye giriyordu ancak yarı otomatik viteste farklı birşey yapmam gerekir mi?

Efe ERDEM
    efe_erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 71

otomatık vıtes araclar yokusta zaten gerı kaymıyor dıye bılıyorum ?

Orçun Çetin
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 GY 5656

Araç yarı otomatik. Şu an kayma yapıyor.

taner dilbilmez
    aksell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    45uc624
    Edilen teşekkür: 1

yarı otomatikler kayma yapıyor diye biliyorum

Efe ERDEM
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

yarı otomatık mı hımm. ben normal otomatık vıtesı kastetmıstım. normalde 5 derece egımın ustunde bır egım olması lazım kaydrma yapmaması ıcın. ben ıstanbul acıbademde oturuyorum heryer yokus ve ınanılmaz ıse yarıyor ayrıca aracta asr olması da yokusta kalkısta da aracın kaymasını etkıledıgı ıcın cok rahat oluyor.

Orçun Çetin
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 GY 5656

Ancak araçta hilholder var, yani bir süre kaymaması lazım, benimki genel anlamda kayıyor gibiydi. Çünkü geri vitese taktıgım ve yokus asagı durdugumda aşağıya kaydırma yapmadı bir kaç saniye.

Efe ERDEM
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Dedügüm gibi her eğimde devreye girmiyor. Siz saglam bir yokusta deneyın bence orda da gırmıyorsa arıza olabılr

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Araç yarı otomatik. Şu an kayma yapıyor.
    arcım evo dualogic eşim araba kullanmayı bu araçta öğrendii 1 kez bile geri kaymadı araç

3-4 sn araç kayma yapmıyor.belli bir eğimin altında hillholder devreye girmiyor o eğimde de zaten araç kaymıyor.S&S devredeyken hill holder geç devreye giriyor.S&S çaılışırsa frenden ayağınızı çekmeden vitese dokunun araç çalişsin önce hillholder devreye girer

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

kıvanç çiftçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı aksell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yarı otomatikler kayma yapıyor diye biliyorum
    taner bey yanlış biliyorsun evo yarı otomatiklerde

-hill holder
    -ESP
    -ASR-MSR sistemleri mevcut ve standart donanım içinde

mehmet ali aykut
    egzo-evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 KTS 45
    Edilen teşekkür: 437

Aracı bugün teslim aldım, öncelikle Polo'ya nazaran çok daha büyük ve kullanışlı bir iç bulduğumu belirteyim. Araç henüz 30km de ve çok fazla yazacak birşey yok haliyle.

Ancak sormak isterim ki;
    Araçta hillholder mevcut fakat ben bir türlü bunu yakalayamadım, sürekli arkaya kayıyor, araç otomatik olduğum için acaba yapmam gereken birşeyler var mı diye düşünüyorum. Sadece geri vitese taktığım ve yokuş aşağı durdugum sırada bir kere aktif oldugunu görebildim.
    Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Manuel vites bir araçta hemen devreye giriyordu ancak yarı otomatik viteste farklı birşey yapmam gerekir mi?
    orçun kardeşim hayırlısı olsun kazasız belasız cezasız güle güle kullanın

hillholder bildiğim kadarıyla sensörler aracılığıyla çalışan bir sistem. eğimli yolda belirli bir açıyı algıladığı zaman çalışıyor sistem. geriye kaydırmamak için iki saniyeye yakın fren yaptığı için zaten çok az bir eğimde bile çalışsa iyi olmazdı diye düşünüyorum. yeni puntonuzu tanıdıkça bu özelliğinde keyfini çıkartacağınıza eminim.

tam otomatik vitesler düz yolda gaza basmasanız bile kavrama olarak bilinen şekilde işlediği için ilerler. bu yüzden yakıt tüketimleride fazla olur. fiat ın dualogic olarak isimlendirdiği yarı otamatik viteslerde gaza basmadığınız sürece ilerleyemezsiniz bu durum elbette yakıt tüketimini azaltan bir durumdur.

dualogic kulllanım kitabı ve buradan öğrediğim bilgiler ışığında trafikte özellikle uzun süreli beklemelerde vitesi boşa almanız şanzıman ısınmasını engellediği gibi ömrünüde uzatacaktır. birde park ettikten sonra sanırım kayma yapmaması için boşta bırakmanız tavsiye edilmiyor. zaten kontağı kapattığınız zaman sesli bir uyarı sinyaliyle karşılaşıyorsunuz ekranda vites göstergeside uyarıya görsel bir boyut katıyor.

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Orçun Çetin
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 GY 5656

Alıntı since1453 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arcım evo dualogic eşim araba kullanmayı bu araçta öğrendii 1 kez bile geri kaymadı araç

3-4 sn araç kayma yapmıyor.belli bir eğimin altında hillholder devreye girmiyor o eğimde de zaten araç kaymıyor.S&S devredeyken hill holder geç devreye giriyor.S&S çaılışırsa frenden ayağınızı çekmeden vitese dokunun araç çalişsin önce hillholder devreye girer
    Sanırım benim aradığım cevap bu, zaten bu tarz birşey olacağını biliyordum ancak tecrübe eden birisinden tam cevap almak istiyordum. S&S açık olduğu için ve ben henüz fazla bilgi sahibi olmadığım için freni bıraktığımda S&S devreden çıkıyor, ben gaza geçtiğim sırada ise ufak bir kayma yapıyordu, sanırım bu yüzden benim beklediğim sonucu alamıyordum. Bugün eve gittiğimde otoparkın yokuşunda bir çok kez deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak. Aslında benim için hiç problem değil çünkü geriye çok uzun kaydırmadan aracı sürebiliyorum uzun yıllardır. Bu benim için bir avantaj fakat eşimde kullanacağı için benim soru işaretim onun için, ne olursa olsun az araç kullanmış birisi için geriye kayması heyecan ve ani tepkiler getireceğinden yanlış hareketlerde bulunması normal olacaktır.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Orçun Çetin
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 GY 5656

Alıntı egzo-evo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orçun kardeşim hayırlısı olsun kazasız belasız cezasız güle güle kullanın

hillholder bildiğim kadarıyla sensörler aracılığıyla çalışan bir sistem. eğimli yolda belirli bir açıyı algıladığı zaman çalışıyor sistem. geriye kaydırmamak için iki saniyeye yakın fren yaptığı için zaten çok az bir eğimde bile çalışsa iyi olmazdı diye düşünüyorum. yeni puntonuzu tanıdıkça bu özelliğinde keyfini çıkartacağınıza eminim.

tam otomatik vitesler düz yolda gaza basmasanız bile kavrama olarak bilinen şekilde işlediği için ilerler. bu yüzden yakıt tüketimleride fazla olur. fiat ın dualogic olarak isimlendirdiği yarı otamatik viteslerde gaza basmadığınız sürece ilerleyemezsiniz bu durum elbette yakıt tüketimini azaltan bir durumdur.

dualogic kulllanım kitabı ve buradan öğrediğim bilgiler ışığında trafikte özellikle uzun süreli beklemelerde vitesi boşa almanız şanzıman ısınmasını engellediği gibi ömrünüde uzatacaktır. birde park ettikten sonra sanırım kayma yapmaması için boşta bırakmanız tavsiye edilmiyor. zaten kontağı kapattığınız zaman sesli bir uyarı sinyaliyle karşılaşıyorsunuz ekranda vites göstergeside uyarıya görsel bir boyut katıyor.
    Teşekkür ederim mesaj için. Bu arada araç hakikaten çok eğlenceli, S&S çok hoşuma gitti ilk defa kullanan birisi olarak. Otomatiğe aldığımda da kendimi çok relax hissediyorum hiç agresif kullanasım gelmiyor aracı. Ancak incelediğim forum sayfalarında da gördüğüm gibi, ekonomik moda aldığımda araç vites geçişlerini geç yapıyor ve yokuşlarda baya bir yavaşlatıyor, bu durumu bilerek denedim ve hızlı girdiğim yokuşlarda bir süre yüksek viteste ilerliyorum, ardından vites küçültüyor.

mehmet ali aykut
    egzo-evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 KTS 45
    Edilen teşekkür: 437

Teşekkür ederim mesaj için. Bu arada araç hakikaten çok eğlenceli, S&S çok hoşuma gitti ilk defa kullanan birisi olarak. Otomatiğe aldığımda da kendimi çok relax hissediyorum hiç agresif kullanasım gelmiyor aracı. Ancak incelediğim forum sayfalarında da gördüğüm gibi, ekonomik moda aldığımda araç vites geçişlerini geç yapıyor ve yokuşlarda baya bir yavaşlatıyor, bu durumu bilerek denedim ve hızlı girdiğim yokuşlarda bir süre yüksek viteste ilerliyorum, ardından vites küçültüyor.
    otomatik gerçekten büyük rahatlık verdiği keyifde cabası tabiki. düz vites olarak hiç kullanmadım diyebilirim. bence eco modda vites arttırmayı çabuk yapıyor. yaklaşık 2000 devirde vites arttırıyor. fakat mümkün olduğunca daha geç düşürüyor. sakin kullanımlar için daha uygun.

eco mod açıkken normal kullanımdan benim tespitlerime göre 100 km de yaklaşık 1 lt daha az yakıyor. ortalama menzil 600 km kabul edersek bu bir depoda 6 lt tasarruf demektir. bir depoda 6 lt x 4,75 tl/lt = 28,5 tl iyi rakam bence.

kıvanç çiftçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz

Sanırım benim aradığım cevap bu, zaten bu tarz birşey olacağını biliyordum ancak tecrübe eden birisinden tam cevap almak istiyordum. S&S açık olduğu için ve ben henüz fazla bilgi sahibi olmadığım için freni bıraktığımda S&S devreden çıkıyor, ben gaza geçtiğim sırada ise ufak bir kayma yapıyordu, sanırım bu yüzden benim beklediğim sonucu alamıyordum. Bugün eve gittiğimde otoparkın yokuşunda bir çok kez deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak. Aslında benim için hiç problem değil çünkü geriye çok uzun kaydırmadan aracı sürebiliyorum uzun yıllardır. Bu benim için bir avantaj fakat eşimde kullanacağı için benim soru işaretim onun için, ne olursa olsun az araç kullanmış birisi için geriye kayması heyecan ve ani tepkiler getireceğinden yanlış hareketlerde bulunması normal olacaktır.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.
    orçun bey S&S devreye girdiğinde vitese (+) yada(-) yönde 1 kez dokunun araç çalişicak bu şekilde kayma yapmıycak

Sayfa 4/6 İlkİlk 123456 SonSon