Hayırlı olsun..
Printable View
Hayırlı olsun..
Teşekkür ederim. Salı günü alacağım sanırım teslim. Bir Polo kullananı olarak iki araç arasındaki farkı paylaşarak bazı sorulara cevap verecek olabilir.
Ama benim Polo'da 17'' jant var o yüzden o konfor hiç yok diyebiliriz. :)
Aracı aldım, salı günü teslim edecekler, titanium gri. Hadi bakalım.
Aracı bugün teslim aldım, öncelikle Polo'ya nazaran çok daha büyük ve kullanışlı bir iç bulduğumu belirteyim. Araç henüz 30km de ve çok fazla yazacak birşey yok haliyle.
Ancak sormak isterim ki;
Araçta hillholder mevcut fakat ben bir türlü bunu yakalayamadım, sürekli arkaya kayıyor, araç otomatik olduğum için acaba yapmam gereken birşeyler var mı diye düşünüyorum. Sadece geri vitese taktığım ve yokuş aşağı durdugum sırada bir kere aktif oldugunu görebildim.
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Manuel vites bir araçta hemen devreye giriyordu ancak yarı otomatik viteste farklı birşey yapmam gerekir mi?
otomatık vıtes araclar yokusta zaten gerı kaymıyor dıye bılıyorum ?
Araç yarı otomatik. Şu an kayma yapıyor.
yarı otomatikler kayma yapıyor diye biliyorum
yarı otomatık mı hımm. ben normal otomatık vıtesı kastetmıstım. normalde 5 derece egımın ustunde bır egım olması lazım kaydrma yapmaması ıcın. ben ıstanbul acıbademde oturuyorum heryer yokus ve ınanılmaz ıse yarıyor ayrıca aracta asr olması da yokusta kalkısta da aracın kaymasını etkıledıgı ıcın cok rahat oluyor.
Ancak araçta hilholder var, yani bir süre kaymaması lazım, benimki genel anlamda kayıyor gibiydi. Çünkü geri vitese taktıgım ve yokus asagı durdugumda aşağıya kaydırma yapmadı bir kaç saniye.
Dedügüm gibi her eğimde devreye girmiyor. Siz saglam bir yokusta deneyın bence orda da gırmıyorsa arıza olabılr
arcım evo dualogic eşim araba kullanmayı bu araçta öğrendii 1 kez bile geri kaymadı araç :)
3-4 sn araç kayma yapmıyor.belli bir eğimin altında hillholder devreye girmiyor o eğimde de zaten araç kaymıyor.S&S devredeyken hill holder geç devreye giriyor.S&S çaılışırsa frenden ayağınızı çekmeden vitese dokunun araç çalişsin önce hillholder devreye girer
orçun kardeşim hayırlısı olsun kazasız belasız cezasız güle güle kullanın :)
hillholder bildiğim kadarıyla sensörler aracılığıyla çalışan bir sistem. eğimli yolda belirli bir açıyı algıladığı zaman çalışıyor sistem. geriye kaydırmamak için iki saniyeye yakın fren yaptığı için zaten çok az bir eğimde bile çalışsa iyi olmazdı diye düşünüyorum. yeni puntonuzu tanıdıkça bu özelliğinde keyfini çıkartacağınıza eminim.
tam otomatik vitesler düz yolda gaza basmasanız bile kavrama olarak bilinen şekilde işlediği için ilerler. bu yüzden yakıt tüketimleride fazla olur. fiat ın dualogic olarak isimlendirdiği yarı otamatik viteslerde gaza basmadığınız sürece ilerleyemezsiniz bu durum elbette yakıt tüketimini azaltan bir durumdur.
dualogic kulllanım kitabı ve buradan öğrediğim bilgiler ışığında trafikte özellikle uzun süreli beklemelerde vitesi boşa almanız şanzıman ısınmasını engellediği gibi ömrünüde uzatacaktır. birde park ettikten sonra sanırım kayma yapmaması için boşta bırakmanız tavsiye edilmiyor. zaten kontağı kapattığınız zaman sesli bir uyarı sinyaliyle karşılaşıyorsunuz ekranda vites göstergeside uyarıya görsel bir boyut katıyor.
Sanırım benim aradığım cevap bu, zaten bu tarz birşey olacağını biliyordum ancak tecrübe eden birisinden tam cevap almak istiyordum. S&S açık olduğu için ve ben henüz fazla bilgi sahibi olmadığım için freni bıraktığımda S&S devreden çıkıyor, ben gaza geçtiğim sırada ise ufak bir kayma yapıyordu, sanırım bu yüzden benim beklediğim sonucu alamıyordum. Bugün eve gittiğimde otoparkın yokuşunda bir çok kez deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak. Aslında benim için hiç problem değil çünkü geriye çok uzun kaydırmadan aracı sürebiliyorum uzun yıllardır. Bu benim için bir avantaj fakat eşimde kullanacağı için benim soru işaretim onun için, ne olursa olsun az araç kullanmış birisi için geriye kayması heyecan ve ani tepkiler getireceğinden yanlış hareketlerde bulunması normal olacaktır.
Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Teşekkür ederim mesaj için. Bu arada araç hakikaten çok eğlenceli, S&S çok hoşuma gitti ilk defa kullanan birisi olarak. Otomatiğe aldığımda da kendimi çok relax hissediyorum hiç agresif kullanasım gelmiyor aracı. Ancak incelediğim forum sayfalarında da gördüğüm gibi, ekonomik moda aldığımda araç vites geçişlerini geç yapıyor ve yokuşlarda baya bir yavaşlatıyor, bu durumu bilerek denedim ve hızlı girdiğim yokuşlarda bir süre yüksek viteste ilerliyorum, ardından vites küçültüyor.
otomatik gerçekten büyük rahatlık verdiği keyifde cabası tabiki. düz vites olarak hiç kullanmadım diyebilirim. bence eco modda vites arttırmayı çabuk yapıyor. yaklaşık 2000 devirde vites arttırıyor. fakat mümkün olduğunca daha geç düşürüyor. sakin kullanımlar için daha uygun.
eco mod açıkken normal kullanımdan benim tespitlerime göre 100 km de yaklaşık 1 lt daha az yakıyor. ortalama menzil 600 km kabul edersek bu bir depoda 6 lt tasarruf demektir. bir depoda 6 lt x 4,75 tl/lt = 28,5 tl iyi rakam bence.