1. aracın benzinli olsun dizel olsun aracını öldürmeyen galerici yada dod vs benzeri yer var mı ki... ikinci elde para araç alınırken kazanılır bunu unutmayın... adam maksimum kazanç için öldürecek ayak sürüyecek....
2. 250.000 i devirmiş dizel araçlar bile alıcı bulurken benzinli için geçerli değildir. dizel motorun ömrü benzinliye göre çok daha uzundur...
3. aynı temizlikte dizel araç benzinliye göre çok daha kolay satılır...
4. dizel motor yada benzinli çıakarakları sorunlar üç aşağı beş yukarı aynıdır.. tek fark dizellerin neredeyse tamamı turbo beslemeli olması.. ve turboların ömrünün kısa olması... (ama artık bütün markalar benzinli motorlarda da turbo beslemeyi kullanmakta)
5. aracımı ikinci el aldım... çevremde 40 yıldır otomotiv sektöründe çalışanlar da galericilerde var... hepsi yakın akrabam hepsi dizelden şaşma diyorlar... ben uzman değilim... Ama onlar piyasanın içindeki insanlar bir bildikleri vardır...

6. bir önceki aracım benzinliydi yakıt parasına dayanamadım istemeye istemeye lpg taktırdım... 3 ay sonra lpg sızdırmaya başladı... ciddi tehlike yarattı... lpg dende ciddi anlamda soğudum... ve ikinci defa ikinci el dizel aldım... sorun çıkmadı mı çıktı... ama benzinli aracımdan az...
7. konuya dönersek vergi gelmeden bir şey söylemek zor... ama kalkıpta yılda 2000 tl gibi bi vergi gelmediği sürece dizel araç benzinliden mantıklı olacaktır... kalkıpta bir sektörü alt üst edecek derecede yüksek bir vergi gelmeyecektir. gelse gelse %30 fazla vergi olur.. oda benim bir hafta da mazot yada benzin kullanımım arasındaki fark olu r

7.
Yer imleri