- Sebep
- Yazışmalarınıza dikkat ediniz.
Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır.
trafiğe hergün onlaca yeni araç çıkıyor. zaten çözüm bulunamaz bi istanbul trafiği var her geçen gün dahada artıyor. bence sürücüyü araçtan soğutup trafiği azaltmaya çalışıyorlar. yakıta zam vergiye zam. adam aldığı maaşı arabaya verecekse neden arabaya binsin ki. satar olur biter. ben aracımı 2 ay sonra satıyorum.
Mesajlar arasindaki konu disi, argovari mesajlar silinmistir. Lutfen yazismalarinizda gorgu kurallari cercevesinde kalmaya ozen gosteriniz.
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
Konu shellcininabisi tarafından (26/03/2012 Saat 18:57 ) değiştirilmiştir.
Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?
Özür dilemeniz sevindirici!!!!
Bende herkesten özür dilerim ancak bildiklerim bana aittir... Buradan tüm foruma sesleniyorum DİZEL konusunda benle atışmayınız... Ben bu konuda zıt bi insanım bu forumdan atılana kadar da olsa bildiklerimi savunurum.... Özürüm sinirle yazılan kelimeler anlamında geçerlidir.
niye kubilay niye???? farklı yorumlara açık ol kardeşim bırak insanlar istediği gibi düşünsünler sen böyle düşünüyorsun ama onlar başka düşünüyorlar tartışma ortamı olsun ki daha yararlı bilgiler ortaya çıksın..mesala mazotun yararı da şu ki benzin kullanılan zamanlara göre bir araç sahibinin yılda kullandığı ortalama yakıt miktarı düştü böylece dışarıdan satın aldığımız yakıt miktarı da düştü ve ülkemiz daha az para harcadı..farklı düşüncelere saygı göstermek gerektiğini düşünüyorum..
kubilay dizel kullanan arkadaşlara karşı aldığın bu tutumun nedenini öğrenebilir miyim? sana kızdığım için değil de ciddi anlamda öğrenmek için soruyorum sana kızamıyorum çünkü yorumlarına çok gülüyorum..Kubilay şunu sende çok iyi biliyorsun ki pazarlamacılar yada yılda 15-20 bini deviren insanlar için dizel araçlar biçilmiş kaftan..ama 10-15 bini geçmeyen insanlar için zarar..bunu fiat ford opel hangi bayiye gidersen git satış temsilcileri zaten söylüyor ayrıca forumlarda da herzaman söyleniyor..bu 2 kullanım şeklinden hangisi sana uygunsa ona göre araç alırsın bu kadar basit!! senin burda dizel kullanan arkadaşlara karşı argovari kelimeler kullanmanı sana yakıştırmıyorum ki karşındakilerde sonuçta aklı fikri zihniyeti olan insanlar en az senin kadar düşünme kapasitesine sahipler..gerçekten sana yakıştırmıyorum kardeşim bence biraz daha bu konuda dikkatli olmalısın...hee yok ben bildiğim yoldayım diyorsan eyvallah kendin bilirsin Kubilay..
Kubilay bazı sebeplerden dolayı haklı olman sana insanlara karşı aşşağılayıcı tavırla konuşma hakkını vermez..haklı olduğun yönleri de böyle yaparak örtüp tamamen haksız konuma geçiyorsun..bu olayı mantık çerçevesi içinde anlatıp önümüze dökerek karşı olduğunu düzgünce belirtsen herkez seni takdir eder ve saygı duyar fakat şu yaptığın ile olmaz..ben konuları takip ediyorum merak etme ben hiçbir konuyu takip etmeden yorum yazmam mesela şimdiki yazdığımı bütün mesajları okuduktan sonra yazdım..seninle düzgün konuşan yada konuşmayan insanlara karşı düzgün konuşma gayreti gösterirsen ben ve diğer arkadaşlarım seviniriz..cevap verdiğin için saol!
teşekkür ederim...atılmak yada başka birşey değil Kubilay olay kalp kırma seviyesinde onun için seni uyardım..mesajlarında gördüm ki insanların kalbini kırıyorsun alınan araba alınmıştır bize hayırlı olsun demekten başka çare kalmaz bunca sene kamyonlar atmosferi kara mozot ile kirletti halen daha arap ülkeleri 6-8-12 silindir araçları ile dehşet seviyede gaz salınımı yapıyorlar..bu konuda sivil toplum kuruluşları var onlara üye olarak daha yararlı olursun zira burada insanlara hakaret ile hiçbiryere varamazsın birgün ağırına giden biri ile dalaşırsın senin de moralin bozulur şurda yazışmanın da hiçbir kıymeti kalmaz..bu forumda elimden geldiği kadar diğer arkadaşlarımız da elinden geldiği kadar birbirlerini düzgün bir dille uyarmaya çalışıyor herkezin hatası olabilir sonuçta kuluz araçlarızın da olabilir onlarda kul yapısı ama hiçbir zaman onursuz-gurursuz-s erefsiz ve namussuz insanlar olmadıkça aşşağılanmayı kimse haketmez!!
dizel arabanın 2.eli km si arttıkca belli bir oranda düser(benzinli aractada bu böyle degilmi?)acıkcası vergisini 300 tl'den 1000 tl mi yapacaklar?yapsalarda 400tl yaparlar bilemedim 500 tl yapsınlar yılda 200-400tl arası artsa ne olur?benım ıcın yıne dızel tercıh sebebıdır.bugun kardesımın benzınlı aracına benzın aldım.benım 130 tlye gıttıgım yolu bu aracla 200tlye gıtmısım ve 2 sıde 1.6 lt..galerıcı vs ıcın her zaman makbul olan arac dızeldır.zamanında benzını 1 dolara esıtlıyeceklerdı ne oldu 2.5 dolar oldu.yıne herkes alıyormu?alıyor...
amma büyümüş olay yine.vergi ikinci el piyasasını etkilermi diye sormuşlar neler tartışılmış altında başlığın. MALİYECİ OLARAK KONUŞMAK GEREKİRSE; Hükümetler sadece para kazanmak için vergi koymazlar, bazı durumlarda artan tüketimleri kısmak, dış ticaret açıklarını dengelemek içinde vergiler arttırılabilir. Söz gelimi günümüz şartlarında akaryakıt fiyatlarının pahalı olmasının sebebi; başarısız dış borç politikalarına bağlı olarak artan cari açığın kapatılması içindir. yoksa hükümette bilir mazotu 1 TL yapıp sürümden kazanmayı. Sorulan mevzuya dönersek eğer, Dizel yakıtlı araçların vergilerinin artması durumunda talep kısılırsa eğer, ikinci el piyasasında dizel araç sıkıntısı yaşanabilir ve kısılan arz miktarıyla birlikte dizel araçların fiyatları yükselebilir. Yaşı müsait olan arkadaşlarımız 95-99 seneleri arasında TDI GOLF ve PASSAT'lara nasıl bulunmaz hint kumaşı gözüyle bakıldığını hatırlarlar. Bu yazdıklarım benim şahsi teorim, eğer satışları etkileyecek kadar artarsa dizel araç fiyatları, 2 3 yıl sonra insanlar "abi dizel arabayı kim kaybetmişte biz bulalım" diyebilirler. Sonuçta dizellerin fiyatlarıda uçar gider.
Konu SteinGP tarafından (26/03/2012 Saat 22:53 ) değiştirilmiştir.
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
dizelin yıllık vergisi artar benzinle olan farkı azalırsa kim 6-8 bin tl fark verirde dizel alır ?dizelin tercihindeki belkide tek neden ekenomik olması misal yılda benzine 600tl verirken dizel 2000 tl vergi der benzin dizel pompa fiyatınını kafakafaya yakın yaprsa kim verir o fiayt farkını ?
Sanırım yanlış anlamışsınız beni. Dedim ki; evet dizelin vergisi artarsa kimse gidip 0 dizel araç almaz. 2 3 sene sonra da piyasada alınacak ikinci el dizel araç bulunmaz. Bulunanlarda pahalı olur.
Başka yanlış anlaşılmalara sebep olmamak için bir düzeltme yapayım,ben 0 araç fiyatlarında artış olacak tezi üzerine değerlendirme yaptım,MTV yükselmesi durumuna göre değil.
Konu SteinGP tarafından (26/03/2012 Saat 23:00 ) değiştirilmiştir.
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri