E=mc^2 yle aciklayinca mantikli geldi bana
Printable View
E=mc^2 yle aciklayinca mantikli geldi bana
teklıfım hala gecerlı kardes bak hatta genısleteyım ben sana 2009 fıre 20 bın kmde araba alayım sen bana 2008 40 bınde dızel gp al...boyle boyle ıstedıgın kadar alalım..allah askına dılımde tuy bıttı bak ben benzınlı arac tercıh ederım ama DIZEL ARAC HERTURLU DAHA COK PARA EDER!!!! ıkıncı el pıyasası dusmez!!! tutup 20 bınde benzınlı ıle 300 bın kmdekı dızelı karsılastırmazsan tabı!!! sendekı sorun bence su sen benzınlı arac kullanıyorsun dıye bu kadar ovuyorsun ama artık bız degıl BEN dıycem dızelın kotu yanlarınıda soyluyorum... ama hakıkaten senle tartısılmıyor cunku herseye tek taraflı bakıyorsun karsılastırmıyorsun...bana tutup desenkı zevk alıyorum benzınlıden cok da yaksa bınerım umrumda degıl...eyvallah derım ama lutfen kubılay kardes dızelı galerıcı almıyor falan deme ya...buna kımse ınanmaz
Ülkemizde hangi tür araçların, ne sıklıkla ne şekilde satıldığını net anlayabilmek adına,
her sektörde oduğu gibi, Türkiye otomotiv piyasının da büyük bir bölümünü teşkil eden İstanbul'a gelip, burada galericiler sitelerini gezmenizi, ümraniye,sefaköy,çobançeşme ve altunizade oto pazarlarını gezmenizi ve düşüncelerinizi güncellemenizi öneririm.
Büyük illerdeki ilçe/mahalle galericilerinin ve küçük illerdeki otogalericilerin satış aışkanıkları Türkie genelinden ziyade, lokal fikirler verebilir, sizleri yanıtmasın.
Arkadaslar neyi Tartisiyorsunuzki durum belli tabiki benzinli motor daha iyi !! Dizelden az yakar hatta hic yakmaz( calistirmazsan) :)
Bakimlari ucuzdur( gecen bi arkadas dizel arabasinin park ampulunu degistirmeye gitmis motor yaptirmak zorunda kalmis ) :)
(tabi dizel araci kotulerken benzinli arac ureticilerinden ve tabi benzin az satildigi icin uzerime gelen hukumetten ne kadar para aldim aciklamak istemiyorum :) )
Saygilar...
Haftasonu internete girmedim epey kıyamet kopmuş:)
Arkadaşlar herkezin malı kendine kıymetlidir.Kimse kimsenin malını kötülemesin.
Vergiler yüzünden dizelin fiyatı düşerme mi sorusuna 2 yorumum var.
1) dizele benzinlinin üstüne yıllık 100-150 TL vergi koyarlarsa banamısın demez aynen devam eder hatta akaryakıt fiyatları bu şekilde artarsa dizele rahavet artar
2)Devletin niyeti dizelden soğutup benzine yönlendirmekse yıllık vergiyi 100 değil 500-600 Tl belki daha fazla artırır.benizne yaptiği zamdan daha yüksek zam yaparak benzin dizel arası farkı azaltır.Araya vergi farkıda girince az km yapan insanlar için dizelin cazibesi yok olur dizele olan talep azalır.Arz-Talep oranı (-) yönde açılıra dizel aracın fiyatı düşer hem 1. elde hem 2. elde.sonuçta 1.elde değer kaybeden aracın 2.eli de düşer
Kısaca önemli olan devletin ne planladiği ;
vergiyi artırıp daha fazla gelir elde etmek mi ?
dizelin önünü kesmek mi ?
bence ilk ihtimal daha kuvvetli
Engin sana ne oluyo birader.... Her dizel tartışmasında araya giriyosun. Sana ne kardeşim. Atılmadığıma göre demekki forum kuralları çerçevesinde yazışıyorum.... Sen bu gidişle banlanırsın dostum zaten. Kamuranlık yapma bence.... Şizofren demişsin o lafını paket iade artık nasıl anlarsan öle biz küfür etmedik. Delikanlı olun azıcık. Acıyorum sizlere gencecik yaşlarınızda çookk tahamülsüzsünüz..... Bide çok fazla yalan dolan haber yazıyosunuz... Bazen düşünmüyo değilim. Nedir bu hırs yaww.
Haklısın. Ancak Arkadaşlara dizel şöyle böyle demicen abi adamlar bilinç altında zaten kabulleniyorlar. Dizelin eksi taraflarını düşünüyorlar ulan neden bu kadar fazla para verdik diye düşünüyolar.....
Dizel araç pahalı dersiniz..... bu FİAT değilmiydi... Kampanya yapan..... Ve şimdi yavaş yavaş satış politikası olarak uygulayan....
BENZİNLİ FİYATINA DİZEL LİNEA hatta ve hatta
BENZİNLİ FİYATINA DİZEL BRAVO......Artık dizel motoru firmalar elinden çıkarıp stok azaltmaya gidecek..... UYU TÜRKİYE UYU...:whistlin:
Al sana link... https://www.fiat.com.tr/Images/Kampa...rtBravoBig.jpg
Kar yapmıyorsa bu motoru bu paraya vermez. Kimse babasının oğlu değil Koç' un... ( Yada bu zamana kadar neden vermedi.Azıcık düşünün.....)
Orayı herhafta ziyaret eden arkadaşım var... Maalesef oda aynı şeyi söylüyo....
kubilay kardeş linea ve bravo kasa yeniliycek ve stok eritiyor :)
Ayrıca Linea genelde aile değil filo aracı rekabet gücünü artırmak sümbülü tahtından etmek istiyor :)
ben benzinli kullanıyorum tüketiminden memnunum.
sıfır faziden yararlandığım için dizelin o anki şartlarımda uygun olmadiği daha doğrusu nakitim yetmediği sıfır faziden yararlanamayıp 4 bin tl civarı fazi ödiyeceğim iin almadım.sonuçta ylda 10-12 bin km yapıcam 4000 Tl faizi kaç yılda çıakrıcaktım benzin uygun geldi ve onu aldım
Eğer 6000 TL daha nakitim olsaydım dizel otomatik evo alırdım.satarken 6000 TL farkın büyük kısmını amorti edicekti.sonuçta dizelin 2, eli benzinliye göre 4000TL civarı fazla geri kalan kısmıda yakıt ekenomsinden fazlasıyla amorti olucaktı
benzinli araçla turbo-dizel aracı karşılaştırmak gereksiz.
400 TL'lik chipbox ile multijet şuan yaklaşık 94 hp 250 nm!
fabrika verisi son hızı 165 km/sa olan araç düz yolda 2 kişi ile 180 km/sa çok rahat görüyor ve "yokuş" kelimesi lügatında yok!
bu araç benim ilk dizelim.
1400 kg turbo-benzinli 180 hp 230 nm araçtan indim; inanın sürüş zevki olarak özlemiyorum çünkü 1100 kg araçta 250 nm tadını çıkartıyorum.
ben bu arabayı Ocak ayında aldığım için ve turbo-benzinli bir araçtan indiğim için objektif olarak hepinize şunu söyleyeyim: Araçlarınızın Kıymetini Bilin.
vergi olayına gelince herkes düzenleme belli olduğunda oturur hesabını yapar ancak o zaman görürüz piyasayı.
ben kendi adıma söylüyorum benzin ile mazot aynı fiyat olsa, dizelin vergisi de 2 katına çıksa bu performansa bu tüketim (litre olarak) yine turbo-dizele devam...
trafiğe hergün onlaca yeni araç çıkıyor. zaten çözüm bulunamaz bi istanbul trafiği var her geçen gün dahada artıyor. bence sürücüyü araçtan soğutup trafiği azaltmaya çalışıyorlar. yakıta zam vergiye zam. adam aldığı maaşı arabaya verecekse neden arabaya binsin ki. satar olur biter. ben aracımı 2 ay sonra satıyorum.
Yani elbette sen performansı seviyosun haklısında dizele binmeye.... kendince kabullenmişsin bazı şeyleri... Bravo vallahi keşke herkes sizin gibi kulvarını doğru tercih etse. Ancak adamlar 4,5 yakan arabaya 3 litre mazot yaktırmayı planlıyorlar yaa bide benim motora bişey olmaz mantığı var ya bu dayanılamaz. Resmen tarzanlık. Adam 2 yıldır dizel araç kullanıyo devir saatim 2000 i geçmedi diyor... Var mı böyle tezatlık yahu. Ancak sizi tebrik ediyorum. Aracınızın amacı ile kendi amaçlarınız aynı doğrultuda....
Mesajlar arasindaki konu disi, argovari mesajlar silinmistir. Lutfen yazismalarinizda gorgu kurallari cercevesinde kalmaya ozen gosteriniz.
kubilay dizel kullanan arkadaşlara karşı aldığın bu tutumun nedenini öğrenebilir miyim? sana kızdığım için değil de ciddi anlamda öğrenmek için soruyorum sana kızamıyorum çünkü yorumlarına çok gülüyorum..Kubilay şunu sende çok iyi biliyorsun ki pazarlamacılar yada yılda 15-20 bini deviren insanlar için dizel araçlar biçilmiş kaftan..ama 10-15 bini geçmeyen insanlar için zarar..bunu fiat ford opel hangi bayiye gidersen git satış temsilcileri zaten söylüyor ayrıca forumlarda da herzaman söyleniyor..bu 2 kullanım şeklinden hangisi sana uygunsa ona göre araç alırsın bu kadar basit!! senin burda dizel kullanan arkadaşlara karşı argovari kelimeler kullanmanı sana yakıştırmıyorum ki karşındakilerde sonuçta aklı fikri zihniyeti olan insanlar en az senin kadar düşünme kapasitesine sahipler..gerçekten sana yakıştırmıyorum kardeşim bence biraz daha bu konuda dikkatli olmalısın...hee yok ben bildiğim yoldayım diyorsan eyvallah kendin bilirsin Kubilay..
dizel arabanın 2.eli km si arttıkca belli bir oranda düser(benzinli aractada bu böyle degilmi?)acıkcası vergisini 300 tl'den 1000 tl mi yapacaklar?yapsalarda 400tl yaparlar bilemedim 500 tl yapsınlar yılda 200-400tl arası artsa ne olur?benım ıcın yıne dızel tercıh sebebıdır.bugun kardesımın benzınlı aracına benzın aldım.benım 130 tlye gıttıgım yolu bu aracla 200tlye gıtmısım ve 2 sıde 1.6 lt..galerıcı vs ıcın her zaman makbul olan arac dızeldır.zamanında benzını 1 dolara esıtlıyeceklerdı ne oldu 2.5 dolar oldu.yıne herkes alıyormu?alıyor...
Kubilay bazı sebeplerden dolayı haklı olman sana insanlara karşı aşşağılayıcı tavırla konuşma hakkını vermez..haklı olduğun yönleri de böyle yaparak örtüp tamamen haksız konuma geçiyorsun..bu olayı mantık çerçevesi içinde anlatıp önümüze dökerek karşı olduğunu düzgünce belirtsen herkez seni takdir eder ve saygı duyar fakat şu yaptığın ile olmaz..ben konuları takip ediyorum merak etme ben hiçbir konuyu takip etmeden yorum yazmam mesela şimdiki yazdığımı bütün mesajları okuduktan sonra yazdım..seninle düzgün konuşan yada konuşmayan insanlara karşı düzgün konuşma gayreti gösterirsen ben ve diğer arkadaşlarım seviniriz..cevap verdiğin için saol!
Özür dilemeniz sevindirici!!!!
Bende herkesten özür dilerim ancak bildiklerim bana aittir... Buradan tüm foruma sesleniyorum DİZEL konusunda benle atışmayınız... Ben bu konuda zıt bi insanım bu forumdan atılana kadar da olsa bildiklerimi savunurum.... Özürüm sinirle yazılan kelimeler anlamında geçerlidir.