bu konu hakkında belkıde 10 konu var... gecmıste yazılan, tartısılan.. belkıde gecmıs konuların uzerıne bır yorum oldu.... ayrıca sen bır durda baskaları yorum yapsın olayı bı garıp geldı bana.... ıyı bakalım ben susayım...
ayrıca olumlu mesaj olarak bırsey yazma hususunda evet haklısınız, ben olumsuzlukları yazmazsam nasıl bıleceksınız?? olumsuzlukları yazmak sahsımın olumsuz bırı oldugunu gostermezkı... ben fıat kullanmayıp forumu takıp etmeye calısan bırı olarak, sadece yazıyorum... kısılere karsı hıcbır onyargım yoktur.. ama lutfen ygs kartı ıle ılgılı yorumlarıma barı alınmayın... hangı konuya olumsuz bırsey yazsam sankı ınsanlar sahıslarına laf soyluyorum sanıyor... servıs bızı sağıyor dıyorum sız alınıyorsunuz... hatta susta baskaları konussun yazabılıyorsunuz.... tum bu yazılanların ıcınde tek sahsı yorum var oda sıze aıt maalesef... yoksa hıckımsenın yakıt sorunu ıle ılgılı problem yasamasını ıstemem... olumsuz orneklerı yazmalıyım kı arkadaslarımı uyarayım...
jetta1.2 tsı comfortlıne 2012
Kubilay bey kaçirdiğin bir nokta var. Hatalı olan aracın motoru vs. değil.yakıt.yakıtların hepsi tüpraştan aynı yerden çıkıyor ama istasyon kendi deposunda su veya katkı malzemeleri katarak yakıtı bozuyor.yani sizin aracınıza zarar veren .... Firmasınıdır.
Aracımıza neden kasko yaptırıyoruz.Bütün kazaları garanti karşılasın.Birinin size gelip çarpmasıyla,aracı bozucak yakıt satması arasında bir fark varmı?
Kaçak yakıt olmadiği sürece hukiki bir yanı yoktur diyorsunuz.
...... firmasının kaçak mazot satmadiğini nerden biliyorsunuz.zaten bütün akaryakıt firmaları TUV a uygun yakıt üretiyor.ama istasyonda yapılan hile ile olan oluyor.
Hukiki olark ta davayı yakıt aldığınız firmaya açiyorunuz.Davayı kazanabilmek için serviste aracınızdan nummune aldırıyorsunuz ve test sonuçlarına göre şekilleniyor.(yakıt aldığınız firmayı çağiriyorsunuz kendileride numune alıyor)
Bende sunu iddia ediyorum.Ben bugüne kadar misalen 5 yıldır akaryakıt aldığım firmaların slip yada faturalarını saklarsam ki benim öyle bi huyum var...Mahekemeye dava açtığım zaman akaryakıtın aracıma açtığı zarara göre çok akaryakıt aldığımdan az akaryakıt aldığıma kadar hepsi belli ölçüde bana bunu tazmin ederler.Tabi mahkemedeki bilirkişi raporu burda yüzde kaç hangi şirtketten ne kadar para alacağımı ve zararın maliyeti gibi konuları hesaplama yükümlülüğü var...
Sonuçta tükeci istediği firmadan alabilir diye düşünüyorum.Ancaaaaak kendimi garanti altına almak ve bu tip uzun meselelerle uğraşmak istemediğim için Opetten alıyorum suan.Ama aracım garantiden çıkar çıkmaz shelle dönecem tekrar...
Ayrıca rekabet hukukunada bu uygulamanın aykırı olduğunu düşünüyorum.Araştırmadım sadece düşünüyorum.
Bakınız : REKABETİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
Kanun Numarası : 4054
Kabul Tarihi : 7/12/1994
Yayımlandığı Resmi Gazete : Tarih : 13/12/1994 Sayı : 22140
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 34 Sayfa :
BİRİNCİ KISIM
Amaç, Kapsam, Tanımlar
Amaç
Madde 1- Bu Kanunun amacı, mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti
engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı anlaşma, karar ve uygulamaları ve piyasaya
hâkim olan teşebbüslerin bu hâkimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek, bunun
için gerekli düzenleme ve denetlemeleri yaparak rekabetin korunmasını sağlamaktır.
Kapsam
Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde mal ve hizmet piyasalarında
faaliyet gösteren ya da bu piyasaları etkileyen her türlü teşebbüsün aralarında yaptığı
rekabeti engelleyici, bozucu ve kısıtlayıcı anlaşma, uygulama ve kararlar ile piyasaya
hâkim olan teşebbüslerin bu hâkimiyetlerini kötüye kullanmaları ve rekabeti önemli
ölçüde azaltacak birleşme ve devralma niteliğindeki her türlü hukukî işlem ve
davranışlar, rekabetin korunmasına yönelik tedbir, tespit, düzenleme ve denetlemeye
ilişkin işlemler bu Kanun kapsamına girer.
En başta bu iki maddeye uygun değil opet ve fiatın yaptığı!!!! Birinci maddede anlaşma diye bi yer var o kısma dikkat ediniz Kıvançbey... Ve o kısım kanunun amaç kısmı yani kanunun çıkış sebebi ÖZÜ öyle değil mi???
aslında bunu birkaç kişinin lafından ibaret yapmak yerine müşteri hizmetlerini arayıp öğrenmek lazım bence..onlar garanti dışı mı içi mi söylerler böylece tartışma da biter..
Şunu anlamadınız gitti.Siz opetten benzini aldınız aracınız bozuldu.YGS var diye masrafı fiat karşılamıyor.opet karşılıyor.YGS formalite opet ve FİAT ikiside KOÇ gurubuna ait olduğu için ticari bir kandırmaca.Bütün benzinini ister opetten al,ister Full dan isterde Shell durum aynı ;
servise yetkilileri çağirirsiniz akaryakıt firması numune alır 3 numunede size verir
önmli olan sizin yakıtın sorunlu olduğunu ispatlamanız.
Kanuni olarakta kısıtlama yapmıyor.Yakıtın yol açtığı bütün sorunlar garanti kapsamı dışıdır.
opel,reno veya kendi formumuz da arama yapın garanti kapsamıı dışı olduğunu göreceksiniz..sizden ricam sorucağim soruya evet ve hayır şeklinde cevap vermeniz
1)düz duvara çarpsanız bu araçtaki teknik sorundan değilde kendi haatnızsa parayı garantı karşılamayıp kasko mu karşılar ?
2)az önce bir örnek verdim depoyu açıp içine canınızın istediği sıvıları doldursanız ve bu sıvılar aracı bozsa teknik servis durumu anlasa sorunu garanti kapsamında çözmeyipte para alırmı?
3)yakıta sizin usulsuz katkı katmanız aracın değil de sizin hatanız mıdır?
4)3. maddede geçen konu yu siz değilde kaçak olarak istasyon yapsa bu aracın değilde istasyonun hatasımıdır?
5)Garanti kullanıcının neden olduğu arzalaı değilde aracın üretiminden kaynaklı hataları mı kapsar?
Eğer 4 soruyada evet diyorsanız tartıştığımız konunun cevabını da biliyor olmalısınız
Konu since1453 tarafından (24/02/2012 Saat 16:29 ) değiştirilmiştir.
Kubilay bey evinize yakın bir istasyon varsa sürekli ordan alın yakıtı bütün faturaları saklayın.allah korusun bir sorun çıkarsa iş hukuk noktasına varırsa bile faturaları ibraz edersiniz bütün yakıtı ordan aldığınızı kanıtlarsınız.servistende kötü yakıt kullanımının neden olduğuna dair resmi yazı alırsın iş biter
Benim için OPET in avantajları ;
-evime yakın
-aldiğim istasyon kaliteli yakıttan memnunum
-yapı kredi bankasına ait OPet world cardım var %4 world puan veriyor.yani yakıtı %4 indirimle alıyorum
-işlevinden tam emin olmasamda YGS devam ediyor
Sizin durumunuzda napardım bilmiyorum?
daha doğrusu yorum yapmak istemiyorum vebaline girmek istemem
Dostlar yormayın gönlünüzü, burda şu var bence benim görüşümce, öncelikle opet yakıtına güveniyor, sonra da fiatın motoruna, burda önemli nokta şu , olaki bilmediğimiz veya yabancı bir markadan yakıt aldığımızda olaki yakıt nedeniyle arıza oluştuğunda opet diyorki, yakıtı hep benden aldıysan seve seve sorununu ben karşılarım diyor, yok başka bir markanın yakıtını aldıysan ve arıza varsa o beni bağlamaz diyor, kaldı ki şu var, ben yıllar yılı farklı fiat modelleri kullanıyorum kullandım, babamın aracının garantisi bitti yıllardır PO kullanıyor denk gelirse opet alıyoruz, daha hiç yakıttan sorun açmadı ki ? Benim kanımca bilinen markalar var ya , shell, opet, PO, BP (bunda biraz şüpheciyim) böyle sağlam markalardan alınan yakıtta ksr bakmayında bir problem çıkacağını düşünmüyorum, kaldı ki böyle büyük markaların yakıtlarından da bir sorun masraf çıkarsa bir mahkemeden bilirkişi eşliğinde tespit yaptırtırsınız, bunu da fiat servisine ibraz edersiniz, karşı taraftan masraflarınızı alırsınız, gönlünüzü üzmeyin...
şikayet var.com adresine girerseniz dediğiniz her marka ile ilgili sorunlu yakıt şikayetlerini göreceksiniz.
sıkıntı firmada değil iş güzar benzin istasyonu sahibinin karını artırmak için yakıtı sulandırması yada katkı malzemesi katması.birara haberlerde çıkmıştı benzine su değil de başka ir sıvı katıyorlarmiş
Arkadasın tespıtlerıne bende aynen katılıyorum. Tabıkı ıstasyondan ıstasyona gore degısır. Lakın bıraz bu ıslerde calısmıs bırı olarak sunu soyleyebılırım. Opetden ne zman yakıt alsam arabanın moturu bagırmaya baslıyor. Ben bugune kadar hep po dan yakıt aldım. Hem ses hem performans olarak tatmın edıcı. Bp den aldıgımda motor cekısı acayıp dustu. Ama az yaktı. Bıde soyle br durum var bazı ıstasyolar eurodıze tankına normal mazot katıyolar. Boyle bır durumda var. O yuzden guvenılır yerlerden almakta fayda var .
benim ilk gp deki şanzıman hatası garantiden değişti, kaza yaptığım halde city sistem ve direksiyon milim garantiden değişti,arka kapı kolu değişti, ne dediysem hepsi ile ilgilenildi. Bu işler biraz müşteri servis arasındaki sağlıklı iletişimden geçiyor.Sorunlu servis olabildiği gibi sorunlu müşteriler de var.Herkes karşısındakinin tavrına göre tavır sergiler. Sonuçta haklarınızı ve isteklerinizi doğru ve uygun dille anlatırsanız insanlar size saygı ile hizmet veriyorlar.Bunun marka ile ilgisi yok kanımca. ben tüm markalarla çalıştım oradan biliyorum.
YGS ye gelince onu da 4 aracımda kullandım 2 sinde lazım oldu. depodaki marker den ölçüm yapılıyor ve yabancı yakıt varsa opet karşılamıyor.Opetin yakıtları ince ve yanıcıdır, çabuk biter ancak temizdir.ben tercih etmiyorum artık çünkü pompa fişi yeterlidir. Ygs satış taktiğidir. Ama % 10 indirimli paro olarak işe yarar.
Gezgin Gp.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri