Birkaç gündür netten yakıt araştırması yapıyorum, dizeller için hangi marka daha verimli diye. Gördümki Total Excellium Eurodizel olumlu yorumlar alıyo bende dün gittim Altunizade Totalden Excelium Eurodizel aldım.Alırken " yav ne kadar fark olucakki neyse mazot işte " dedim içimden.
Ancaaaak yola çıktıktan birkaç dakika sonra içeriye gelen motor sesinde farkedilir bi şekilde azalma oldu, sanki sinirli bi insana sakinleştirici vermişsin gibi oldu.Sesi azaldı ,motor rahatladı sanki.Abartıyosun diyebilirsiniz , bi deneyin anlıcaksınız.
Biliyorum bu aralar Fransaya tepkiliyiz ama mjet ini sevenler imkanınız varsa bi deneyin.
Bu arada unutmadan söyliim, yakıtı alırken görevliye sordum "burası Totalin kendi istasyonuymuş doğru mu ? "
Görevli: " evet doğru , kesinlikle şahsa ait değil, direk merkez kontrollü " dedi. Bilginize...
SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !
yaptığınız mesafe de bi farklılık varmı ?? ölçüp tekrar konuya yazarsanız sevinirim bende opetten alıyorum eğer mesafede değişiklik varsa bende totale geçicem
bende opetten alıyorum ve opet yoksa shellden alıyorum ama totali pek tavsiye etmiyolar
yanılmıyorsam bu formda shell-bp-po arası kıyaslama yapılmıştı bütün istasyonların birbirine göre avantaj ve dezavantajları varmış
-km +50-100 km yol
-kimi daha sessiz çalişma
-kiminde ise performans artışı ama menzil düşümü
bu noktada kişinn kriterleri giriyor.
kişi iye göre ;
-100 km fazla gidiyim ses önemli değil
-ses yapmasın yeter
-100 km az gidiyim araç hakkını versin
Valla beyler en son opetten aldım ve inaılmaz kısa mesafe gittim.Ölçmedim ama daha önce aldığımda daha uzun mesafe gitmiştim .Bunun içinde soğuk havanın ve aldığım istasyonun muhakkak etkisi vardır ama gerçektende hiç memnun kalmadım..
Shel e gelince bu son çıkardığı euro dizel lpg karışımlı olduğu için ileriye dönük zararları olabilir diye düşünüyorum.
Dün yakıtı aldıktan sonra Mecidiyeköye gittim , ordanda Ataşehire döndüm.Uzun yol gidemediğim için sanırım, ibrede hiç oynama olmadı.
Ama beyler sakın unutmayın Totalin kendi istasyonu olması çok önemli.
ümit denemekte fayda var tabiki totalide ama işte servisten opet opet die söleyince insanda ister istemez bi ön yargı oluyor diğer istasyonlara...
evimin yakınlarında total yok ama devamlı ç.kaleye gider gelirim çanakkale'de oturan varsa mutlaka bilir ç.kale çıkışında kipanın orda bir total istasyonu var.Ne zaman ordan benzin alsam aracın gidişi hızlanması bariz bir şekilde artıyor.
totali gerçekten bende tavsiye ederm..mersinde opetten fulledik kayseriye gittiğimzde yarım depodan daha fazla harcamıştı.kayseride totalden fulledik ceyrek depoda geldk.yük aynıydı hızlar aynıydı kullanımda fark yok..her iki yolculukta klima acıktı..ben ibre bozuldu sanmıştı..totalin kendi istasyonlarının mazotu gercekten cok kaliteli
Arkadaşlar garanti için opete bağımlı falan değiliz.Her firmanın kendi garantisi var.Sizin aracınız yakıt kaynaklı arıza yaşarsa ve bu testler sonucunda kanıtlanırsa bütün firmalar zararı karşılıyor. Ben kendim 2 hafta önce serviste şahit oldum.Shell den alınan mazot yüzünden arıza yapan bi araç vardı ve örneklerden shel in hatalı olduğu ortaya çıkınca bütün zararı karşılamış.
Ve mutlaka yakıt faturalarınızı saklayın.
aynen keske foto felan cekseydim..benim kullanmama ragmen inanmıyorum![]()
Ben çok memnundum Maltepe'de yaşarken. Bostancı'da yine Total Oil'e ait istasyondan alıyordum, TEB Total karta da %5 indirim yapınca FULL fiyatına geliyor. Bakırköy'e taşındım buradaki Total'den aynı verimi alamıyorum.
Bu arada Lukoil'i de tavsiye ederim. Tek tip mazot satıyorlar ve gerçekten sessiz çalışıyor. Bazı Lukoil istasyonlarında kart çıkartıp ekstra %3 indirimli alabiliyorsunuz.
Ben normalde bp den sasmazdım ama ıs yerıme yakın oldugu ıcın bır kere arkdas gıbı Altunızade total den aldım baya memnunun hıc bır sıkıntım yok
ben opete devm valla aynı istasyon aynı pompa geneldediğerlerini hiç denemedim.
total bonjour muhabbeti var birde...bunun farkı nedir...
Keyif BMW'Dir...
evetr bugünlerde totalın dizeli baya övülüyor..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri