Sayfa 1/3 123 SonSon
53 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Gece 4 te dağda kaldım :(

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Kamuran BİLGİN
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. SchweppeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 38

Kızgın Gece 4 te dağda kaldım :(

Arkadaşlar başıma çok kötü bir olay geldi. Geçen gün arkadaşla bir dağa gittik tam bilmiyorum ıssız biraz ama manzara süper ancak yol kenarı biraz araç geçebilir yani. Gece 4 te oturuyoz laflıyoz. Işıklarıda açtım kimse vurmasın gelip diye ama motor kapalı. Birde radyo açtık dinliyoz yarım saat oldu bir anda radyo kapandı. Sonra marşa basıyom araç çalışmıyo acaip bir ses geliyor, sanki eski teyplerdeki kasetin içindeki film sıkışır ya onun gibi. Sonra yol bilgisayarına bir baktım ABS , hillholder , ebd , airbag dolu hata veriyor. Ayrıca yakıt ibrem full e yakın olmasına rağmen low fuel hatası veriyor.

Baya denedim çalıştırmaya çalışmadı, sonra göstergelerde kapanmaya başladı. Yakıt ibresi bir aşağı bir yukarı oynamaya başladı kendi kendine radyo bir açılıp bir kapanıyo. Direksiyonda kitlendi sağa sola dönmüyor. Gece 4 te yol yardımı aradım geldi adam. Dedi sorun aküden. Ben dedim vurdursak olmuyormu yok dedi akü değişmek lazım iyi dedim değişelim. Değiştik 140 tl akü 60 tl hizmet bedeli dedi. Benim aküyüde aldı ee dedim zaten 140 tlye akü aldım yeni bneimkini niye alıyosun. Seninkini almak zorundayım öyle dedi. Ee marketten kendim akü alsam taksam benim eski akü durcak ya dedim orasını bilemem dedi. Verdim bende aküyü.

Şimdi aklıma takılan bazı sorular var.

1-) Sizce vurdurmakla düzelmezmiydi yarım saatte akümü bitiyor.
    2-) Akü'mü alması normalmi yoksa bendemi kalmalıydı?
    3-) Arabayı 30 kez falan çalıştırmayı denedim kontak anahtarını kapatıp paso denedim çalıştırmayı. Bir kerede 10 saniye falan marşta tuttum anahtarı çalışır diye ama hep aynı sesi verdi. Bu ne gibi zararlar verir araca?

M K
    mahhony06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 29

Geçmiş olsun iyiki sorun aküden olmuş başka bişey olsa daha maliyetli olacaktı. Sorun akü olduğuna göre vurdurarak çalışırdı. Aküyü almasına bir anlam veremedim. Çalıştırmak için yaptığın işlemlerin bir zararı olmaz.

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

boşuna dememişler gündüzün şerri gecenin hayrından iyidir diye.ne işi n var 4 te dağda ya ayı gelseydi

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

4. Bu mesajı için 4 kişi asil'ye teşekkür etti:

alper aslan
    alpimmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1091

kardeş geçmiş olsun.

Alıntı asil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    boşuna dememişler gündüzün şerri gecenin hayrından iyidir diye.ne işi n var 4 te dağda ya ayı gelseydi

Kamuran BİLGİN
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. SchweppeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı alpimmm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş geçmiş olsun.

Teşekkür ederim

Peki 30 kez marja kökledim çalışsın diye hep aynı sesi verdi. Bi kerede 10 saniye kadar marş sonda anahtar bkeledim çalışsın diye bu zarar vermişmidir ?

bbrh kkk
    burhankutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Malatya
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    46***60
    Edilen teşekkür: 306

Alıntı asil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    halen gülüyorum )) bu arada geçmiş olsun geçen gün iç aydınlatma lambası açık kalmış arabanın 1 gün boyunca bizim aküde zayıf basmaya başladı bi kez bekleyince o durumda demekki zayıflıyor ..
    Konu burhankutlu tarafından (16/01/2012 Saat 02:41 ) değiştirilmiştir.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

akücüler genelde eski aküyü ısrarla alıyor. galiba geri dönüşüm türü yerlere satıyorlar. sizinkisi biraz da korku filmi gibi olmuş o saatte.

Kamuran BİLGİN
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Benim OPAR marka akünün 2 yıl garantisi vardı gittim fiat servise dedim böyle böyle devlet yasaklıyo dedi eski akü bizde kalıyo dedi. Ne alakası var dedim ben kipadan 140 tlye akü alsam aracıma takcam eskisi bende kalcak ya dedim bilemiyom öyle dedi sinir oldum 2 yıl garantisi vardı birde. Ayrıca vurduralım dedim yok olmaz zarar verir yeni araçlara dedi vurdurma 200 tl bayıldım ya cebimde para kalmadı valla

Zafer COŞKUN
    beyaz evo80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 96

Alıntı SchweppeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim OPAR marka akünün 2 yıl garantisi vardı gittim fiat servise dedim böyle böyle devlet yasaklıyo dedi eski akü bizde kalıyo dedi. Ne alakası var dedim ben kipadan 140 tlye akü alsam aracıma takcam eskisi bende kalcak ya dedim bilemiyom öyle dedi sinir oldum 2 yıl garantisi vardı birde. Ayrıca vurduralım dedim yok olmaz zarar verir yeni araçlara dedi vurdurma 200 tl bayıldım ya cebimde para kalmadı valla

kardeşim geçmiş olsun fakat aracı vurdurarak çalıştırmak olmaz cunku bu araçla yanı yenı model tum araçlar bu sekılde calıştırılırsa ılerkı gunlerde buyuk problemlere yol acabılır sebebı ıse yenı nesıl motorların bır coğu ust den eksantırklı oldugu ıçın vurdurarak çalıstırma esnasında aracın sentesının kaymasına ve buda kısmen supabları eyılmesıne sebeb olabılır 2.bir husuda devlet artık akü,yağ,plastk vb. urunlerı gerı donusumu oldugu için bu tarz ısletmelerde gerı donusum olarak makbuz karsılıgında atık toplama merkezlerine gönderılme zorunluğu koşmustur.
    Ticari İmza İçin Lütfen Yönetimle Görüşünüz..

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Sen 200TL ile kurtulduğuna dua et. 30 kere marş bastım çalışmadı diyorsun. Aracın Turbo!
    Oz Büyücüsü

Eray Şendil
    fiery_hunter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    Y O K !
    Edilen teşekkür: 339

ilginç..
    ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

100 liraya 55 amper akü almayanı hemde delphı marka dövüyolar

Kamuran BİLGİN
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı oto izmir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklısın kardeş ama dağdayız işte saat gece 4 o saatte arabayı oraya bıraksam geldiğimde bulamam geri başka napcaktımki ?

Bana taktığı akü fiat marka akü orjinal aküymüş iyimi değilmi bilmiyorum

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok

Haklısın kardeş ama dağdayız işte saat gece 4 o saatte arabayı oraya bıraksam geldiğimde bulamam geri başka napcaktımki ?

Bana taktığı akü fiat marka akü orjinal aküymüş iyimi değilmi bilmiyorum
    benim arabada o aküden var iyidir herhalde serviste takılmış

Tayfun AKTÜRK
    Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 140

Alıntı oto izmir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    t-jet ten 55 amper akümü çıkıyor?

Rengi
    Yok

Alıntı Tayfun-E30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    t-jet ten 55 amper akümü çıkıyor?
    orjinali linea da puntoda 50 amperdir servis 60 amper takıyo 55 de 60 amperde olur

Tayfun AKTÜRK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

vurdursan çalışırdı, benzinli araba çok zorda kaldırıp vurdurulunca bişey olmaz..

aküler soğukta daha zor sarj tutuar, üstündeki akünün durumunu tahmin edemeyecem ama idare edebilicekmiş gibi duruyor..

aküler depozitoludur 15-20 tl gibi bir depozito degeri vardır.. bundan ötürü alması tembihlenmiş olabilir..

ayrıca bir daha akün boşalırsa öyle çalıştırmaya çalışma, çalışan herşeyi kapat vurdurup çalıştırdıktan sonra redresörü olan bir tamirciye bırakıp akünü 5-10 tlye düzgün sarj ettirmeni öneririm..

can sıkıcak bişey yok yeni akü iyidir kafan rahat olur en azından..

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

vurdursan çalışırdı, benzinli araba çok zorda kaldırıp vurdurulunca bişey olmaz..

aküler soğukta daha zor sarj tutuar, üstündeki akünün durumunu tahmin edemeyecem ama idare edebilicekmiş gibi duruyor..

aküler depozitoludur 15-20 tl gibi bir depozito degeri vardır.. bundan ötürü alması tembihlenmiş olabilir..

ayrıca bir daha akün boşalırsa öyle çalıştırmaya çalışma, çalışan herşeyi kapat vurdurup çalıştırdıktan sonra redresörü olan bir tamirciye bırakıp akünü 5-10 tlye düzgün sarj ettirmeni öneririm..

can sıkıcak bişey yok yeni akü iyidir kafan rahat olur en azından..
    Olayı yasayan arkadasım 200 Tl para vermıssın bence hiçte geçmiş olmamıs sana ıyı yapmıssın yol yardımı aramak ıle nedenını sorar ısen arkadaslar daha önce konusuldu ve ben bır yorum yazmıstım '' ASLA VE ASLA ARACINIZI VURDURARAK ÇALISTIRMAYINIZ '' evet Tayfun kardesım ve dıger arkadaslar bızım araclarımız toros,dogan,şahın degıl GRANDE PUNTO ve araclarımızda ECU denılen bur beyın var aracınıza yanlıs ampul takarsan bıle o beyın hata verıyor sız boyle akıllı arabayı vurdurma gafletınde bulunmayınız sakın ıster LPG,BENZIN,MAZOT ne olursa olsun araclarımızı vurdurarak çalıstırma gıbı bır sey yapmayınız çünkü ARACINIZIN (ECU) BEYNINE ZARAR VERME OLASILIGINIZ OLDUKÇA FAZLA OLASILIK OLARAK %80-90 dıye hatırlıyorum ama % de den emın degılım ama su kesın beyıne verecegınız zarar mınımum 1.000 TL artık servıs kdv mı ekler yoksa 2.000 mı der bılmem
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

21. Bu mesajı için 2 kişi ZAK1980'ye teşekkür etti:

Tayfun AKTÜRK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olayı yasayan arkadasım 200 Tl para vermıssın bence hiçte geçmiş olmamıs sana ıyı yapmıssın yol yardımı aramak ıle nedenını sorar ısen arkadaslar daha önce konusuldu ve ben bır yorum yazmıstım '' ASLA VE ASLA ARACINIZI VURDURARAK ÇALISTIRMAYINIZ '' evet Tayfun kardesım ve dıger arkadaslar bızım araclarımız toros,dogan,şahın degıl GRANDE PUNTO ve araclarımızda ECU denılen bur beyın var aracınıza yanlıs ampul takarsan bıle o beyın hata verıyor sız boyle akıllı arabayı vurdurma gafletınde bulunmayınız sakın ıster LPG,BENZIN,MAZOT ne olursa olsun araclarımızı vurdurarak çalıstırma gıbı bır sey yapmayınız çünkü ARACINIZIN (ECU) BEYNINE ZARAR VERME OLASILIGINIZ OLDUKÇA FAZLA OLASILIK OLARAK %80-90 dıye hatırlıyorum ama % de den emın degılım ama su kesın beyıne verecegınız zarar mınımum 1.000 TL artık servıs kdv mı ekler yoksa 2.000 mı der bılmem

araba vurdurarak beynine birşey olmaz, zararlı bir işlemdir bir kere vuruntu oluyor ama ayda yılda bir vurdurulursa bişey olmaz dedim arabanın sahin doğan olmadığını bende biliyorum ama sahine doğanada araba vurdurmanın zararı aynıdır.. o yüzdeyi neye göre hesapladın bilmiyorum ama bir tanıdığım aküsü bitik doblosunu evin yanındaki yokusa park ederek 6 ay vurdurarak çalıştırdı.. yani öyle çok korkucak bir durum yok..

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

araba vurdurarak beynine birşey olmaz, zararlı bir işlemdir bir kere vuruntu oluyor ama ayda yılda bir vurdurulursa bişey olmaz dedim arabanın sahin doğan olmadığını bende biliyorum ama sahine doğanada araba vurdurmanın zararı aynıdır.. o yüzdeyi neye göre hesapladın bilmiyorum ama bir tanıdığım aküsü bitik doblosunu evin yanındaki yokusa park ederek 6 ay vurdurarak çalıştırdı.. yani öyle çok korkucak bir durum yok..
    Arkadasım 6 ay vurdurarak calıstırmıs tanıdıgın cıdden sanslıymıy araca bırsey olmamıs verdgım yuzdeyı hesaplamadım bılımsel veya ısın ehlı olan ınsanların makale veya hayat tecrubelerını okuyarak ogrendım vurdurarak calıstırma hem elektronık hemde motor konusunda baslı basına rısktır ve yuksek bır rısktır sahsen ben almamda gırmemde bu rıske sızlerınde aracınada zarar vermesını ıstemem yıllarca alınterı ıle bırıktırıp arac alıyoruz kımsenın aracının zarar gormesınıde ıstemem bundan dolayı rıske gırmeyın derım yınede karar sızlerın ben sadece uyarmak ıstedım.
    Opel,skoda,toyota forumlarına baktım ınsanların bır cogu elektrıksel arıza cıktıgını,trıgeron sıyırdıgını bundan dolayı üç kurusluk aküyü almayıp 50 kurusluk cıddı masraf ettıklerını ve pıstonların kırılmasından dolayı canlarının ve ceplerının yandıgını yazmıs ve sakın vurdurmayın demıs bu olurmu olmazmı bılmem senınde degıgın gıbı 6 aydır bırsey olmuyormus ya olursa ?
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

Sayfa 1/3 123 SonSon