Geçmiş olsun iyiki sorun aküden olmuş başka bişey olsa daha maliyetli olacaktı. Sorun akü olduğuna göre vurdurarak çalışırdı. Aküyü almasına bir anlam veremedim. Çalıştırmak için yaptığın işlemlerin bir zararı olmaz.
Arkadaşlar başıma çok kötü bir olay geldi. Geçen gün arkadaşla bir dağa gittik tam bilmiyorum ıssız biraz ama manzara süper ancak yol kenarı biraz araç geçebilir yani. Gece 4 te oturuyoz laflıyoz. Işıklarıda açtım kimse vurmasın gelip diye ama motor kapalı. Birde radyo açtık dinliyoz yarım saat oldu bir anda radyo kapandı. Sonra marşa basıyom araç çalışmıyo acaip bir ses geliyor, sanki eski teyplerdeki kasetin içindeki film sıkışır ya onun gibi. Sonra yol bilgisayarına bir baktım ABS , hillholder , ebd , airbag dolu hata veriyor. Ayrıca yakıt ibrem full e yakın olmasına rağmen low fuel hatası veriyor.
Baya denedim çalıştırmaya çalışmadı, sonra göstergelerde kapanmaya başladı. Yakıt ibresi bir aşağı bir yukarı oynamaya başladı kendi kendine radyo bir açılıp bir kapanıyo. Direksiyonda kitlendi sağa sola dönmüyor. Gece 4 te yol yardımı aradım geldi adam. Dedi sorun aküden. Ben dedim vurdursak olmuyormu yok dedi akü değişmek lazım iyi dedim değişelim. Değiştik 140 tl akü 60 tl hizmet bedeli dedi. Benim aküyüde aldı ee dedim zaten 140 tlye akü aldım yeni bneimkini niye alıyosun. Seninkini almak zorundayım öyle dedi. Ee marketten kendim akü alsam taksam benim eski akü durcak ya dedim orasını bilemem dedi. Verdim bende aküyü.
Şimdi aklıma takılan bazı sorular var.
1-) Sizce vurdurmakla düzelmezmiydi yarım saatte akümü bitiyor.
2-) Akü'mü alması normalmi yoksa bendemi kalmalıydı?
3-) Arabayı 30 kez falan çalıştırmayı denedim kontak anahtarını kapatıp paso denedim çalıştırmayı. Bir kerede 10 saniye falan marşta tuttum anahtarı çalışır diye ama hep aynı sesi verdi. Bu ne gibi zararlar verir araca?
Geçmiş olsun iyiki sorun aküden olmuş başka bişey olsa daha maliyetli olacaktı. Sorun akü olduğuna göre vurdurarak çalışırdı. Aküyü almasına bir anlam veremedim. Çalıştırmak için yaptığın işlemlerin bir zararı olmaz.
boşuna dememişler gündüzün şerri gecenin hayrından iyidir diye.ne işi n var 4 te dağda ya ayı gelseydi![]()
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
akücüler genelde eski aküyü ısrarla alıyor. galiba geri dönüşüm türü yerlere satıyorlar. sizinkisi biraz da korku filmi gibi olmuş o saatte.
Benim OPAR marka akünün 2 yıl garantisi vardı gittim fiat servise dedim böyle böyle devlet yasaklıyo dedi eski akü bizde kalıyo dedi. Ne alakası var dedim ben kipadan 140 tlye akü alsam aracıma takcam eskisi bende kalcak ya dedim bilemiyom öyle dedi sinir oldum 2 yıl garantisi vardı birde. Ayrıca vurduralım dedim yok olmaz zarar verir yeni araçlara dedi vurdurma 200 tl bayıldım ya cebimde para kalmadı valla![]()
ilginç..
ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum
100 liraya 55 amper akü almayanı hemde delphı marka dövüyolar![]()
vurdursan çalışırdı, benzinli araba çok zorda kaldırıp vurdurulunca bişey olmaz..
aküler soğukta daha zor sarj tutuar, üstündeki akünün durumunu tahmin edemeyecem ama idare edebilicekmiş gibi duruyor..
aküler depozitoludur 15-20 tl gibi bir depozito degeri vardır.. bundan ötürü alması tembihlenmiş olabilir..
ayrıca bir daha akün boşalırsa öyle çalıştırmaya çalışma, çalışan herşeyi kapat vurdurup çalıştırdıktan sonra redresörü olan bir tamirciye bırakıp akünü 5-10 tlye düzgün sarj ettirmeni öneririm..
can sıkıcak bişey yok yeni akü iyidir kafan rahat olur en azından..
kardeşim geçmiş olsun fakat aracı vurdurarak çalıştırmak olmaz cunku bu araçla yanı yenı model tum araçlar bu sekılde calıştırılırsa ılerkı gunlerde buyuk problemlere yol acabılır sebebı ıse yenı nesıl motorların bır coğu ust den eksantırklı oldugu ıçın vurdurarak çalıstırma esnasında aracın sentesının kaymasına ve buda kısmen supabları eyılmesıne sebeb olabılır 2.bir husuda devlet artık akü,yağ,plastk vb. urunlerı gerı donusumu oldugu için bu tarz ısletmelerde gerı donusum olarak makbuz karsılıgında atık toplama merkezlerine gönderılme zorunluğu koşmustur.
Ticari İmza İçin Lütfen Yönetimle Görüşünüz..
benim 1.3 mj 90hp akü tablam geniş o yüzden 50 amper garibime gitti biraz..
Olayı yasayan arkadasım 200 Tl para vermıssın bence hiçte geçmiş olmamıs sana ıyı yapmıssın yol yardımı aramak ıle nedenını sorar ısen arkadaslar daha önce konusuldu ve ben bır yorum yazmıstım '' ASLA VE ASLA ARACINIZI VURDURARAK ÇALISTIRMAYINIZ '' evet Tayfun kardesım ve dıger arkadaslar bızım araclarımız toros,dogan,şahın degıl GRANDE PUNTO ve araclarımızda ECU denılen bur beyın var aracınıza yanlıs ampul takarsan bıle o beyın hata verıyor sız boyle akıllı arabayı vurdurma gafletınde bulunmayınız sakın ıster LPG,BENZIN,MAZOT ne olursa olsun araclarımızı vurdurarak çalıstırma gıbı bır sey yapmayınız çünkü ARACINIZIN (ECU) BEYNINE ZARAR VERME OLASILIGINIZ OLDUKÇA FAZLA OLASILIK OLARAK %80-90 dıye hatırlıyorum ama % de den emın degılım ama su kesın beyıne verecegınız zarar mınımum 1.000 TL artık servıs kdv mı ekler yoksa 2.000 mı der bılmem
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
geçmiş olsun,gecenin 4 ünde adamcağız gelip akünü değiştirmiş daha ne istiyorsun,iyiki 300,500 tl dememiş dua et,hem eskiyi napacaksın ekmeğini yemiş zati,alsın götürsün,belkide eskiyi getir yenisini götür kampanyası vardır adamcağızın...
punto kadar zevk verseydin güzelim,vites yerine elinden tutardım sevgilim...
araba vurdurarak beynine birşey olmaz, zararlı bir işlemdir bir kere vuruntu oluyor ama ayda yılda bir vurdurulursa bişey olmaz dedim arabanın sahin doğan olmadığını bende biliyorum ama sahine doğanada araba vurdurmanın zararı aynıdır.. o yüzdeyi neye göre hesapladın bilmiyorum ama bir tanıdığım aküsü bitik doblosunu evin yanındaki yokusa park ederek 6 ay vurdurarak çalıştırdı.. yani öyle çok korkucak bir durum yok..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri