Vurdurmanın veya uzun süre marşa basmanın katalitik konvertöre benzin kaçmasına ve daha sonra araç çalıştığında yanıp konvertörü bozmasına neden olabiliyor diye biliyorum.

ECU yanar mı? Hiç bilmiyorum ama herhalde ECU yanmasın diye tedbir almışlardır. ECU ya normal çalışma zamanına oranla daha yüksek bir akım gitmez tahminim.

Ama katalitik konvertörü bozma ihtimali (bozmasa da ömründen götürür herhalde) mantıklı geldi bana.

Konunun uzmanı değilim, kulaktan dolma bilgiyle konuşuyorum.

Zaten benim araç otomatik vites, akü biterse vurdurma ihtimalim bile yok, mecbur çekici çağıracağım.

Gelelim akü problemine; forumda daha önceden okuduğum kadarıyla (hatta yakın bir arkadaşımın da başına gelmişti, forumda vardır) 3 yılda aküsü biten araçlar olmuş. 3. yılı kritik olarak belirleyip akü çökmeden önce değiştirmeyi düşünüyorum. Önümüzdeki kışa girmeden değiştirebilirim. Hem yolda kalıp hem de daha fazla para vermekten iyidir.

Bu bazı yerler için 5 yıl da olabilir, ama araçlarımızı kışı soğuk geçen şehirlerde ve kısa mesafelerde kullanıyorsak 3 yılda bir değiştirmek uygun.