Bunu engelleyebileceğimizi düşünmüyorum fire motorun performansını veya yakıt tüketimini beğenmeyenler olabilir,bizim forumumuzda enazından punto veya evo sahiplarinin art niyetli yorum yaptığını düşünmüyorum.
Ancak OYDER in "Türkiye'nin Otomotiv Müşteri Profili" Araştırmasının 2011 Yılı sonuçlarıda müşterilerin araştırma yaparken %29 ile internet ilk sıraya oturmuş durumda.Yani özellikle d büyük forumlarda kasıtlı olarak yanlı yorumlar yapıldığına inanıyorumki,orada yorum yazan arkadaşlarda budurumdan şikayetçi mesela 2 farklı marka araç kıyaslanırken birden üçüncü bir markanın taraftarlarının girip konuyu kendi araçlarına çekmeleri,yada aynı isimli şahsın(muhtemelen müşteri temsilcisi) aynı açıklamayla(örn.b sınıfı x marka araç öneririm...şöyle güzel, böyle güzel) diyip tüm b sınıfı kıyaslamalara dahil olmaya çalıştığını,fiatın çoğu başlıkta gerçekçi yorumlanmadan kötülendiğini görüyoruz,sonuçta ortada büyük bir pazar var ve bunların önüne geçilebileceğini düşünmüyorum, üstüne fiatın marka imajıda olunca yapacak birşey yok.
Yinede insanlar bilinçleniyor, puntoyla ilgili genel bir forumdaki yorumdansa, bizim forumumuzdaki kullanıcı yorumlarının çok daha değerli olduğuna inanıyorum(bende diğer marka araçların kendi forumlarındaki kullanıcı yorumlarına daha çok değer veriyorum), eğer varsa forumumuza dahil olan art niyetli kişiler yöneticilerin bunu nasıl ayırt edebileceği bilemiyorum,her negatif yorumun arkasında art niyet aramakta doğru değil sonuçta bizler kullanırken yaşıyoruz bu sıkıntıları... çok uzadı sonuçta bence yapacak birşey yok