onu bilmiyorumda 400 km yol ort.hız 72 km 5.2 ortalamayla gıttım aynı yolu dizel fluenceyle gittim 120 tl mazot 800 kden bıraz fazla yol yaptım sadece 10 km fark var ondada ort hız 82 gosterıyodu dusun artık :D
Printable View
Bende bu milletin ağzında dolaşan laflardan biraz tedirgin olmuştum ama, yaklaşık 1 aydır kullanıyorum gayet memnunum.20 bin liraya 1.3 vergi avantajlı ,dizel ,konforlu ,yakışıklı ,parçası bol ,saglam ve 2. el piyasası olan bi arabadan daha ne beklenebilirki?
14.4 mü abi naptın :D
Şaka falan değil haa..
Geçen hafta soğun da etkisiyle. 30km ortalamam 13.0lt idi.
Gece hastane ve nöbetçi eczane oalyları, 700mt dur kalk 1300mt dur kalk 1300mt eve gir çık 2600mt eczaneden ilaç al, 700mt anneme iyneyi vurdur, ordan 2500mt eve dön. (14lt ortalama )
Sabahtan kargoya git,1000mt stop- taşınmış yerinden :s eve dön 1000mt telefon no yeni adres bilgisi al. 2500mt bşka bir iş+durmadan 2000mt yeni kargo(kargo işlerini hallet)+2000mt geri git. Orda epeyce bir kaldıktan sonra 2500mt eve dön.
bi 5-10km de bu şekilde devam etti . 30km ortalaması 13lt
Bu gidip geldiğim güzergah bilenler için söyliim, yenibosna, siyavuşpaşa arası, 2 tane dere yolu inip çıkıyor araç. Bol yokuş olduğu için de Eco kapalı.
Bir de Yokuş inerken de manuel müdehale ile 2-3. viteste gaz vermeden iniyorum!! Buna rağmen.
Kısa mesafe gitcem diye dizel almadım(Dizel de çok yakar kısa mesafede diye) ama dizel bu şartlarda taş çatlasın 10 lt yakar!! her türlü kar! Düz yolda, uzun yolda yakıt farkı zaten malum, bir de üstüne bastımı gidiyor(1.4 de gidiyor ama benzini içerek gidiyor!)
Ah ulan 2-3 BIN :)
Bu arada 20km ve üzeri gittiğimde, ve SAKİN gittiğimde yol bilgisayarımda 6.7 görüyorum buna hiçbir lafım yok ;)
Ama diğer durum da ortada.
forumda açılan 1,4 fareler kötü konusu yüzünden dengem bozuldu yanımda biri durup arabama alaylı bakınca sinirlerim tavan yapıyor asılıyorum bir daha gaza. az önce cdti bi corsa yeni kasa adam şöyle bi baktı alaylı alaylı bende kalkışta verdim vites kolunu eline yanımdan geçerken şaşkın şaşkın bakıyordu. o yüzden ben ş.içinde aracımdan ekonomi bekleyemiyorum. şuan 8,5 9 larda geziyor ortalamam. ama sakinde kullansam 7nin altına ineceğini sanmıyorum havalarr çok soğuk
işte bende ona takıldım ortalama 90 110 arası gittigimde ben 100 lira felan yakıyor eger ceyrek depoyla 1.4 benzinli araç gittiyse ben bu multijet i yakarım valla. Not: ben kötüleme taraftarı felan degilim arkadaşlar yanlış anlamayın lütfen. şimdiki düşüncem olsa active dizel alana kadar 1.4 fire yada multiair dynamic alıp tüp taktırıp binerdim multijet den de az yakardı kesin.
ankara istanbul arası zaten 450 km fire uzun yolda 5.2 yaktığını varsaysak arkadaşın tarifeden 20.8 lt yakar o da 90 tl yapar(4,36dan). yaklaşık 21 lt benzin zaten fire in yarım deposuna tekabul ediyor 45 lt depoda. arkadaşın bi yanlışı olsa gerek tahminimce. yarım depoda iken yol bilgisayarından kontrol ettiğimde 520km yol yapar gibilerinden gösteriyordu aracı sakin kullanırken tabi ama okadar yol da yapmıyor yani depoda 1000km gibi.
yedek depo da olsa en az çeyrekle yarım depo arasına düşer yani depo fullken yukardan aşağı 3 çizgi iner. 471 km yolda yarımla son çeyreğin arasında kalıyordu ibrem. şimdiyi sormayın benzin almayı unuttum lpgden dolayı. ağustos 15te 80tl benzin aldım yarımın bi çizgi üstündeydi şuan çeyreğin üstündeki çizginin biraz altında :)
her çeyreği 11 lt kabul etsek fulden aşağı 2 çeyrek iner bu araç yani yaklaşık yarım depo eder.
Hem konforlu hem ekonomik Dualogic çok rahat. Karma tüketim şuanda 6.2 gösteriyor. Focus otomatik şuan karma tüketim 10.5 gerisini siz düşünün.
evet engın abı ıstanbuldan bandırmaya gemı kullanmadan korfezde donuste ıstanbula yetısmem gerektı 120 altına dusmeden geldim istanbul girişindeki mehmetcik opete zar zor attım aracı :D uzun kullanımlar sonucu sunu tespıt ettımkı 110-130 kmlik hız bandında bu araçtan daha az yakabilecek benzinli bir 1,4 yok maalesef.eger aracı mantıklı kullanırım dıyorsanız bıcılmıs kaftan fire motor yok ben duygularımla arac kullanırım dersenız secenekler multiaire yonleniyor.