Alıntı srkaradag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Özellikle dizel araç kullanan arkadaşların başına gelmektedir, yakın zamanda benzer birkaç başlık açılmıştı.Soğuk yerlerde dizel araçlarda start stop devreye girmeyebiliyor veya dereye girip birkaç saniye sonra tekrar araç çalışıyor veya motor ısındı start stop deverede kalorifer fanını açtığında yine devre dışı kalıyor
bunlar dış ortam sıcaklığı,motor sıcaklığı veya araç içi konfor sıcaklığına ulaşılamadığı için devre dışı kalıyor(iç ortam bende 32 dereceye ayarlı)
dizel araçlar genel olarak kısa mesafelerde kullanıldığında ısınma sorun oluyor,benzinliler gibi hemen ısınmıyor.Kastamonu çok soğuk ve ben çok kısa mesafede kullanıyorum aracı,soğuklar başladığından beri start stopu devre dışı bırakıyorum.
teknik ksımını tam olarak bilmesemde dizellerde motor çalişma prensibinden dolayı ve turbonun ısınmasından dolayı ekstra bir durum söz konusu forumda böyle bir konu vardi.ama arakdaşin aracı benim ki gibi 1.4fire bende 2 km de çalişti onda 10 km de çalişmadı.... ikimizde dün dededik ikimizde istanbulda yaşiyoruz iklim şartları 3 aşaği 5 yukarı aynı