Berk bey anlattığına göre aracın fren pedal muşuru arızalı ayrıca 2010 model araçların hepsinde aux çıkışı vardı sonradan kablo takarak dinleyebiliyordun ama 2011 den sonra teybin yazılımını değiştirdiler ve artık malesef araçta montajlıysa aux çıkışı teyptedede aux özelliği var yoksa yok sonradan yazılım felan yükletemiyorsun.ha teybin üzerindeki etikette çıkış varmış gibi yazıları var ama yazlım olarak yok çıkış vermiyor bu sebebten dolayı teyp değiştirdim pioneer taktım
Berk başka bir servise gitme olanağın varsa birde onu dene ve gerçekten seni çok üzüyorsa vakiti ayarla abilerin birisi ile buluş sorun çözülsün en mantıklısı bu bence, bu kadar üzülüp sinirlenmeye gerek yok sağlıkta önemli...Belli ki aracında aux yazılımı yok bende yazarken aux neden yok gibi algılamıştım şimdi tekrar okuyunca anladım, en kısa zamanda sıkıntılarının gitmesi dileğiyle...
birmot dan randevu aldım yarın sabah ilkten oraya götüreceğim öğlen gibide aldığım bayinin servisine, dün 7 km bir sürüş yaptım vites sadece 1 kez problem yarattı şimdilik 1 kerelik bile olsa ben 0 aldıüım aracın problem yaratmasını istemem genede götüreceğim fakat dediklerinizi denedim motoru iyice ısıttım döndüm dolaştım start stop hala aynı ondan ümidi kestim![]()
abi birde dedilerki klima açıkken vantlator açıkken ve silecek çalışırken ss çalışamz dedi denedim yine olmadıda ben gp de fanı açıyodum camlar buhu yapıyo diye klimayıda açardım ss çalışırdı ne anlamı kaldıki ozaman ss in klimasız arabamı olur sonuçta camı kapatınca buharlaşıyor camlar![]()
berk star stop enterasan bişey araba ısınmadan çalışmaz kemer takılı değilse çalışmaz nebileyim birssürü püf noktası var daha yani okadar da iyi bir özellik değil bence vites konusuna gelince araçta problem varsa servis zaten sorunu çözmek zorunda aux için bişey diyemicem senin araçla aynı olan başka araçlarda varsa ondada olmalı ama istisna olan bir iki araçta varsa ona bişey yapamazsın gibime geliyor
kardeş valla benim kemer takılıydı,radyo açikti ama %100 emin olmasamda sanki kalariferde açikti...ama arakdaşların dediği gibi çok uzun sürede değil 2 km de aktif oldu.hatta alişkindeğilim ışıkta duruyorum araç sustu biranda dedim benzin yinemi bitti
allahtan formda çok takıldım aklıma geldi ss frenden çektim bidaha frene bastım anında çalişti araç
inşallah ufak bir ayzılım ile çözülür....
eğer evine ters değilse kartal medostaki servis hoşuma gitti ama cuma-cms teslimelr nedeniyle çok yoğun çarş-perş daha çok ilgilenirler gibi
Beyefendi bunlar bizim aklımızdan uydurduğumuz şeyler değil, fiatın sitesine girin fiat otombilleri tıklayın sağ altta kullanım klavuzlarından evonun klavuzunu indirip lütfen okuyun,start stopun hangi durumlarda aktif olduğu, hangi durumlarda devreye girmediği vs hepsi yazıyor
camların buharlaşmaması için iç hava sirkülasyonunu kapatın,araç dışardan hava alsın,fanı yukarıya yönlendirdiğinizde mevcut buğu çözülür ve tekrar buğulanmaz.
MOTOR DURDURMA ŞARTLARI
Sistem devreye alndğnda, konfor, snrl emisyon ve
güvenlik sebeplerinden belli şartlarda motor durmaz:
❒ motor hala soğuk;
❒ belirli soğuk dş scaklk, uygun belirti sağlandğnda;
❒ akünün yeterli şarj yok;
❒ arka cam rezistans devrede;
❒ ön cam silecekleri maksimum hzda çalşyor;
❒ dizel partikül filtre (DPF) temizliği devam ediyor
(öngörülen pazarlarda/versiyonlarda);
❒ sürücü kaps kapal değil;
❒ sürücü emniyet kemeri bağl değil;
❒ geri vites takl (örneğin park manevralar);
❒ otomatik klima kontrol, konfor scaklğna henüz ulaşlmam
şsa veya MAX-DEF fonksiyonu devredeyse;
❒ ilk kullanm periyodu, sistem başlangçta.
Yukardaki durumlarda, bir bilgi mesaj ekranda görülür ve
(öngörülen pazarlarda/versiyonlarda) gösterge panelinde
bir uyar mesaj yanp-söner (şekil 117).
kaloriferin açık olduğu zamn çalişiyor ss
Özellikle dizel araç kullanan arkadaşların başına gelmektedir, yakın zamanda benzer birkaç başlık açılmıştı.Soğuk yerlerde dizel araçlarda start stop devreye girmeyebiliyor veya dereye girip birkaç saniye sonra tekrar araç çalışıyor veya motor ısındı start stop deverede kalorifer fanını açtığında yine devre dışı kalıyor
bunlar dış ortam sıcaklığı,motor sıcaklığı veya araç içi konfor sıcaklığına ulaşılamadığı için devre dışı kalıyor(iç ortam bende 32 dereceye ayarlı)
dizel araçlar genel olarak kısa mesafelerde kullanıldığında ısınma sorun oluyor,benzinliler gibi hemen ısınmıyor.Kastamonu çok soğuk ve ben çok kısa mesafede kullanıyorum aracı,soğuklar başladığından beri start stopu devre dışı bırakıyorum.
teknik ksımını tam olarak bilmesemde dizellerde motor çalişma prensibinden dolayı ve turbonun ısınmasından dolayı ekstra bir durum söz konusu forumda böyle bir konu vardi.ama arakdaşin aracı benim ki gibi 1.4fire bende 2 km de çalişti onda 10 km de çalişmadı.... ikimizde dün dededik ikimizde istanbulda yaşiyoruz iklim şartları 3 aşaği 5 yukarı aynı
valla arkadaşlar ben aracımı izmir birmottan aldım orada ki bana aracı satan arkadaşın da benzinli ss li otomatik punto evosu vardı onunla konuştum araçta bizim gibi trafikte araç kullanan kişilerin ss ye çok ihtiyacı olmuyor daha alışamadık bu sisteme birde arkadaşların dediği gibi bir sürü teferruatı var sıkıntı yaratıyo insanın aklında. saolsun satıcı arkadaş gerek yok dedi almama bende almadım çok memnunum yakıt olarakta dizelde şehir içi dışı karışık yerine göre 130-140 la gidiyorum 5 lt. ortalama var daha ne olsun yerim ss sini![]()
bu arada insallah en kısa sürede sorunlarını halledersin
moralini bozmak istemem ama satıcı elindeki malı satmak için herşeyi söyler.kasım ayinda bir bayiye gittim sakın evo alma farka değmez gp al aynı dedi.....2 hafta sonra gittim gpleri bitmiş gp istedim verilirmi o para evo dururken evo harika dedi...
bugun yaklaşik 60 km yol yaptim bunun 25 km si akşam trafiğinde kadiköy kartal istikameti e5 ve 10 kmsi minübüs yolu kısacası akşam trafiği+bolcana ışık...
ss sürekli devreye girdi ve şanzımanda en ufak ısınma lmadı yakıt tasarufuda yanına kar.ss de karmaşik birşey yok dualogicte + yönüne ufak bir dokunuş araç anına çalişiyor
yakıt tasarufu+dualogic ısınma riskinin kalkması başlıbşına yetmezz miiii ?
unutma ss birçok markada full donanım araçlarda bile extra paket içinde dünya para evo dualogiclerde standart
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri