Bu sitede fiesta cevabı alacağına pek ihtimal vermiyorum
tabiki de GrandePunto![]()
Fiesta nın yeni donanım paketli bir versiyonu çıktı. Cool adını verdikleri yeni versiyonda Comfort a göre 15'' aluminyum alaşımlı jantlar, gövde rengi kapı kolu ve aynalar, ABS, deri direksiyon simidi, yağmur sensörü ve otomatik yanan farlar var. Yani aslında tam olarak GP dynamic in rakibi gibi duruyor. Fiyat olarakta 5K Grande Punto 26770 YTL, Fiesta 27500 YTL. Puntoya aluminyum alaşımlı jantları eklediğinizde aynı fiyata geliyor.
Bu durumda tercihiniz hangi araç olurdu neden?
Bu sitede fiesta cevabı alacağına pek ihtimal vermiyorum
tabiki de GrandePunto![]()
Şimdi burada zaten herkes grande punto aşığı, bana göre sen iki arabayı da test edeceksin, hangisini beğenirsen onu sen seçeceksin? Grande Punto görünüş, tasarım olarak Fiesta'dan çok daha estetik bir araba, yakıt konusunda dizel olsaydı birşeyler söylerdim ama benzinlileri kullanan arkadaşlar anca kıyaslama yapar...
Bende biliyorum cevapların punto çıkacağını ama genel olarak iyisi kötüsüyle 2 aracı karşılaştırsalım bilgilenelim diye açtım konuyu. İsterseniz ben iki aracında iyi özelliklerini kıyaslamak için açayım konuyu. Örneğin yol tutuş ve dayanıklılık açısından Fiesta daha iyi bir araç ama GP daha göze hitap eden şok şık bir araç. Ayrıca GP de mp3 player ve çift bölmeli otomatik klima var Fiesta da bunlar yok.
Yol tutuş olarak g.punto'nun fiesta"dan aşağı kalacağını sanmıyorum, dayanıklılık konusunda bişey demek zor, henüz 1 yıl oldu grande punto piyasaya çıkalı ama yedek parça olarak fiesta"dan ucuzdur...
Fiesta uzun süredir üretilen bir araç olduğu için sorunsuzluğu GP den iyidir.Tabi Gp çıkalı da 1 yıldan fazla oldu ve hatalar giderilmiştir.Bunun dışında gerek tasarım, modernlik gerekse güvenlik olarak Fiestadan üstündür Gp.Fiesta sınıfının yol tutuştaki referans aracı olduğu için bu disiplinde GP den belki küçük bir miktar iyidir.Tabi GP de gerek iz genişliği gerekse sert süspansiyon sistemi sayesinde yol tutuşta kesinlikle iyi bir araç.Yakıt tüketimi konusunda da 1.4 Fire nin 1.4i ye karşı üstünlüğü var...
fordun servisi adamı çileden çıkarıyor bunu da söyleyim
Donanım anlamında bakıldığında, özellikle güvenlik açısından, yan hava yastıkları, ESP ve sis farları Fiesta'da görünmezken, GP'da bunlara ek olarak bir çok ekstra donanım elemanı mevcut! Bu bağlamda aynı sınıfta olduğunu düşünecek olursak, daha az paraya daha çok donanım alınabilir ve güvenilir bir araç olduğundan GP tercih sebebi olmalıdır...
Ama şahsi yargım, araç konusunda kimse kimseyi kolay kolay ikna edemez! Çünkü genelde teknik özelliklerden çok, duygular ön plana çıkıyor seçimlerde...
2009 model Fiesta yeni kasa olcak bunu da göz önünde bulundurmak gerek..
Türkiye'de Fiat'a karşı kesinlikle önyargı var.Bu kadar para verip Fiat mı alınır diyen çok fazla ne yazık ki.Ama GP ile biraz kırıldı sanırım bu tutum.Ufak tefek kronik sıkıntılar giderilirse kesinlikle rakiplerine karşı bariz üstünlük kuracak.Donanım özellik olarak rakiplerinde olup GP'de olmayan fazla bişey yok sanırım.Benim olsa daha iyi olurdu diyebileceğim sadece arka frenlerin disk olmayışı.Bunun yanında sınıfındaki araçlarda ESP olan pek yok galiba.Haliyle yol tutuşta da bir adım öne çıkıyor bence.
Fiata önyargı falan yok.
fiat ı bilen biliyor.
tofaş kuşlardan kurtulamadı hepsi bu.
tofaşın her arabasını kuş yerine koymaya çalışan zaten tofaş almasın.
fiesta 2009 modeli dahi bulmaz.araç hazır büyük ihtimal eylül de tanıtılıcak.
bize de 2008 başı gelir.
Fiesta çıkalı 4 sene oldu. Motor da 1.4 FIRE kadar iyi değil.Seneye demode olacak bir araç için o kadar para vermezdim.
abi fiestanın ustun oldugu yan bana gore yol tutusu gerisi ise grande punto tek artısı yol tutusu olur ama su demek değil aralarında daglar kadar fark yok ama biraz ustun oldugu kesin
Konu Akincl tarafından (11/06/2007 Saat 19:21 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri