Alıntı girgin_84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arda bence var sacın kalitesinde güvenliğin alakası var örnek alarak bakarsan eski volvolara bi bak kaza esnasında aracın sağlamlığı nasıl ön plana çıkıyo çünkü araçtaki sac kalitesi yerli araçlara göre çok çok yüksek ve hala çürümeyen nice araçlar var yani benim yerli otomobilde beklediğim şey özellikle üretiminde biraz olsun özen gösterilmesi ama malesef bizler avrupadaki gibi işçiliğe yüklü para istemiyoruz ve herşeyimizde bu gibi şeylerle sorun yaşıyoruz ve gördüğüm kadarı ile koç grubu ençok forda yükleniyo türkiyede ve özen göstererek çalışıyo ama fiatta okadar özen yok benim şikayetim bu yani bence güvenliğin saclada alakası var düşüncem bu yani kusura bakmayın
Erkan, dediğim gibi tabiki saç kalınlığı önemli.Ancak ters orantılı,

Araç içindekileri koruyan aracın sacı değil.Bizler bunu yanlış biliyoruz maalesef.Konu güvenlikse saç kalınlığı ince olmalı.Saç ne kadar kalın olursa bizleri o kadar fazla yaralar.Önemli olan şasi sağlamlığı, araç sütunları, kapı içi çelik bar, hava yastıkları, motor bloğu...Bunlar modern araçlarda sağlam fakat darbeyi emebilecek şekilde tasarlanmakta.En basitinden kaza anında motor kabine girmesin diye darbe anında kulaklarından koparak yere düşmekte,

Senin örneğinden yola çıkarsak 30 yıllık volvo ile küçücük Renault Modus kafa kafaya çarpıştırılmıştı 5. Vites programında.Kalın saçlı kocaman volvonun içindekiler küçücücük Renaultdakilere göre çok daha fazla zarar görmüştü,İnternette arama yaparak bulunabilir.Yani bizleri koruyan aracın sacı değil kesinlikle.Sacın kalitesi daha çok boya kalitesi ya da paslanmayla ilişkilendirilebilir,

Bizim araçların kalitesini Koç belirleyemez.Tofaş Çatısı altındaki birçok model zaten İtalya Üretimi.Yani burada herhangi bir işlem, üretim vs. yapılmamakta.Puntolar İtalyadan gelir burada satılır.Bravo, 500 ve Panda da aynı şekilde.Fordun da kesinlikle Fiattan bir farkı yok.İç mekan işçilik ve plastik kalitesi olarak bile Fiatla aynı.Hatta bazı modellerde daha bile kötü denebilir.Tek farkı sanıyorum imaj Bu da bizlerin algısını fazlaca etkilemekte maalesef...