Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon
85 sonuçtan 61 ile 80 arası

Konu: Punto 1.4 T-Jet mi yoksa başka bir modelmi ?

Hasan *
    Elektronik Otomasyon asukasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 195

Alıntı kmrn35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    T-jet almaya karar verdim bu yorumlarınızdan sonra önünün kalkması iymii kötümü anlamadım gitti ?

Birde benim ehliyet 2009 yılından beri var yani benim alcağım arabadan sonra aldım ve ehliyetten önce pek araba kullanmışlığım yoktur. Bizim araçta otomatik vites manueli bi ehliyet kursunda kullanmıştım 2 sene boyunca hep otomatik kullandım. ama araba konusunda çok güveniyom kendime nedense. Sizce bir sorun olurmu üstelik turbolu motorda ? İlk binince napayım mesela teslim aldım arabayı satışı Satıcının yanınad kaldıramazsam arabayı rezil olurum
    Sorular ilginç.. Allah kolaylık versin sana ne diyelim.
    Punto Evo 1.4 Dynamic S&S Dualogic
    FG Monster 4x4 1/6 Off-Road
    Revo 3.3 4X4 1/8 Off-Road

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Alıntı asukasan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorular ilginç.. Allah kolaylık versin sana ne diyelim.
    Allah alınacak arabanın yardımcısı olsun Dostum bence t-jetle başlama istersen piyasası olan rahat elden çıkarabileceğin hırpaladığında parçasını rahat bulabileceğin fiyatıda uygun bir araç al istersen. Mesela benim ilk arabam murat 131 di. Sende bi broadway falan bak istersen kendine. İyice alıştıktan sonra satar tjet alırsın. Öbür türlü tjeti çok hırpalarsın gibime geliyor.

M. Fatih Özçelik
    Psikolog FoGGy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 ZB 588
    Edilen teşekkür: 38

T-jet almaya karar verdim bu yorumlarınızdan sonra önünün kalkması iymii kötümü anlamadım gitti ?

Birde benim ehliyet 2009 yılından beri var yani benim alcağım arabadan sonra aldım ve ehliyetten önce pek araba kullanmışlığım yoktur. Bizim araçta otomatik vites manueli bi ehliyet kursunda kullanmıştım 2 sene boyunca hep otomatik kullandım. ama araba konusunda çok güveniyom kendime nedense. Sizce bir sorun olurmu üstelik turbolu motorda ? İlk binince napayım mesela teslim aldım arabayı satışı Satıcının yanınad kaldıramazsam arabayı rezil olurum
    Önünün kalkması çok patinaj çekip lastikleri eritmekten dolayı kötü Aynı zamanda da kalkarken sağa sola kaydırabilirsiniz arabayı dikkat etmeniz lazım ilk zamanlarda çok yaşayabilirsiniz bu problemi fazla gaza yüklenmemeye çalışın sadece Otomatik vites olmadığından bunu bi süre yaşarsınız 1 ay kadar sonra alışırsınız ama. Turbolu motor otomatik manuel çok farketmez. Sadece kapatıp açma konusu önemli. Çat açıp hemen gaza basıp yola çıkmayın yada işiniz bitince hemen kapatmayın. 30-40 saniye bekleyin ki turbo rölanti devrine gelsin. Bunlara dikkat ederseniz turbo konusunda sıkıntı yaşamadan 150-200bin km sürebilirsiniz diye düşünüyorum. İlk binince dediğim gibi 1.6 Corolla Sol deki gibi abanırsanız gaza patinaj çekip stoplarsınız anca Daha ayarlı basın

ertan alp
    meltdown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 46

Kardeşim benim sana tavsiyem;

1. Kendinden emin değilsen, yanında mutlaka sağlam bir şoför arkadaşını al.

2. Aracın pazarlığını yap. Ama pazarlık yaparken serviste satıcının dediği dışında birşey çıkarsa tekrar pazarlık yaparsın.

3. Araç Turbo... Turbo çok hassastır aslında. 150-200 bin devir dönebilir. Düşünsene... Dolayısıyla bakım ister, doğru kullanmak ister. Yağı düzenli olarak kontrol edilmelidir. Bunları yaptıktan sonra Allahın izniyle de sorun çıkmaz.

4. Aracı noterde üstüne geçirirken ödemeyi yap. Üstünde para olacağı için yanında daha büyük birileri ile de gidebilirsin.

5. Aracı almadan mutlaka arabaya bin. Keyfini çıkart. Ben bunu istiyorum de...

6. Hayırlısı olsun, inşallah alırsan Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin..

Hasan *
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Evo Gri

tjet, multijet, dci, cdi, dti, tdi hangisi olursa olsun bu motorlar turbo kullanırlar ve turbo ömürlerinin uzatılması isteniyorsa 30 - 40 sn bekledikten sonra stop edilmelidirler, düzenli yağları kontrol edilmeli, geri kalanıda standart motorların bakımı gibi olmalıdır. Herkes t-jet in turbosu hassatır, parçası bulunmaz gibi söylemlerde bulunuyor ? bu neye dayanarak söyleniyor anlamadım, belki yeri burası değil ancak diğer motor modellerinin parçaları nasıl bulunuyorsa t-jetin de aynı şekilde rahatça bulunabiliyor. gayet güncel bir motor ve yeni model araçlarda halen kullanılmakta. arkadaşım t-jet alırsan yetkili serviste bakım masrafın biraz fazla olur, onun dışında hiç bir sorunun olmaz.

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı asukasan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tjet, multijet, dci, cdi, dti, tdi hangisi olursa olsun bu motorlar turbo kullanırlar ve turbo ömürlerinin uzatılması isteniyorsa 30 - 40 sn bekledikten sonra stop edilmelidirler, düzenli yağları kontrol edilmeli, geri kalanıda standart motorların bakımı gibi olmalıdır. Herkes t-jet in turbosu hassatır, parçası bulunmaz gibi söylemlerde bulunuyor ? bu neye dayanarak söyleniyor anlamadım, belki yeri burası değil ancak diğer motor modellerinin parçaları nasıl bulunuyorsa t-jetin de aynı şekilde rahatça bulunabiliyor. gayet güncel bir motor ve yeni model araçlarda halen kullanılmakta. arkadaşım t-jet alırsan yetkili serviste bakım masrafın biraz fazla olur, onun dışında hiç bir sorunun olmaz.
    Haklısın Hasan..T-Jet parça bulunmaz şehir efsanesi Turbo değişimi çok kısa sürede hallolur, tabi sorun çıkartırsa...

Konuyu açan arkadaşa ise tavsiyem başka bir marka ve model seçmesi.Önyargılı olmasından dolayı GP dan memnun kalamayabilir...

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali yavuz
    Adana İl Başkanı rockforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 230

vay be ne uzamış konu t jet yavaş yavaş tanınıyor..ben de pinpirikliyim ama ben bu kadar kurcalamadım alırken ...allah sattırmazsa uzun sürede binerim inşallah ,benzinli turbonun keyfi çok ayrı...

Hasan *
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı rockforever Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vay be ne uzamış konu t jet yavaş yavaş tanınıyor..ben de pinpirikliyim ama ben bu kadar kurcalamadım alırken ...allah sattırmazsa uzun sürede binerim inşallah ,benzinli turbonun keyfi çok ayrı...

hah şöyle yaw, kazasız belasız uzun yıllar inşallah.

Kamuran Bilgin
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. kmrn35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 RET 77
    Edilen teşekkür: 30

Birazdan gitcem aracı servise göstermeye . Poyrazamı Merkez servisemi gitsem karar veremedim ama merkeze gitcem herhalde. Çok heyecanlandım gelince yazarım sonucu bakalım araba sorunsuzmu

emrah ....
    emrahisilti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 237

bence bi t-jeti kaybettik Bu arkadaş bu motoru yer benden söylemesi

ali yavuz
    Adana İl Başkanı rockforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 230

Alıntı emrahisilti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendine bişii olmasında motoru boşver yapılır o

ilker özçevik
    ilker_ozcevik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 6

Alıntı emrahisilti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Alıntı rockforever Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendine bişii olmasında motoru boşver yapılır o
    +14

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

bi foto çekte koy buraya görelim bi

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

aldın mı üstat t jeti getir görelim aldıysan senin için buluşma düzenlicez

Kamuran Bilgin
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. kmrn35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 RET 77

yok daha almadım bugün gösterdik işte servise birşeyi çıkmadı iyi gibi, bir tek ön çamurluk boyanmış autokingte ama çok kötü boyanmış böyle sanki üstüne jelatin var gibi soyuluyo boyası

anlaştık işte nasipse bir sorun çıkmazsa alıcam

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok

bir çamurluktan birşey olmaz bi daha boyattırısın t jete otto eksoz yanık uçlu ne gider al bakalım da toplantılara gel bu kadar sorularına cevapladık

Kamuran Bilgin
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 RET 77

İnş alırsam gelicem zaten

Kamuran Bilgin
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 RET 77

Ya arkadaşlar şimdi çok kötü oldum. 5664 e hasar plaka yazıp aracın plakasını yolladım.

" Kayıtlarımıza göre .....5391 nolu aracın 1 adet hasarı mevcuttur. HSR1:01/06/2011 Diger Calinma, 996.75TL " böyle bir mesaj geldi. Bu ne demek yaaa ?? Lütfen yardımcı olun ?

Rengi
    Yok

Ya arkadaşlar şimdi çok kötü oldum. 5664 e hasar plaka yazıp aracın plakasını yolladım.

" Kayıtlarımıza göre .....5391 nolu aracın 1 adet hasarı mevcuttur. HSR1:01/06/2011 Diger Calinma, 996.75TL " böyle bir mesaj geldi. Bu ne demek yaaa ?? Lütfen yardımcı olun ?
    birşey olmaz niye kötü oluyon adam anahtarını belki kaybetmiştir çaldrımıştır anahtar yaptırmıştır kardeşim

emrah ....
    emrahisilti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 237

kusura bakmada servise gitmeden önce bu mesajı niye yollamıyorsunki.Arkadaşım senin baban abin dayın amcan falan yok mu.Bir yol göstersinler.İlk araç alışın arabadanda anlamıyosun burda yazıp duruyosun.Yazık günah vereceğin paraya.Bence araç kaskolu ve aracın teybi vs.. çalınmış.Onun parası alınmış.Bir hasar değil.

Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon