Sorular ilginç.. Allah kolaylık versin sana ne diyelim.
Printable View
Allah alınacak arabanın yardımcısı olsun :) Dostum bence t-jetle başlama istersen piyasası olan rahat elden çıkarabileceğin hırpaladığında parçasını rahat bulabileceğin fiyatıda uygun bir araç al istersen. Mesela benim ilk arabam murat 131 di. Sende bi broadway falan bak istersen kendine. İyice alıştıktan sonra satar tjet alırsın. Öbür türlü tjeti çok hırpalarsın gibime geliyor. :stretche:
Önünün kalkması çok patinaj çekip lastikleri eritmekten dolayı kötü :D Aynı zamanda da kalkarken sağa sola kaydırabilirsiniz arabayı dikkat etmeniz lazım ilk zamanlarda çok yaşayabilirsiniz bu problemi :D fazla gaza yüklenmemeye çalışın sadece :D Otomatik vites olmadığından bunu bi süre yaşarsınız 1 ay kadar sonra alışırsınız ama. Turbolu motor otomatik manuel çok farketmez. Sadece kapatıp açma konusu önemli. Çat açıp hemen gaza basıp yola çıkmayın yada işiniz bitince hemen kapatmayın. 30-40 saniye bekleyin ki turbo rölanti devrine gelsin. Bunlara dikkat ederseniz turbo konusunda sıkıntı yaşamadan 150-200bin km sürebilirsiniz diye düşünüyorum. İlk binince dediğim gibi 1.6 Corolla Sol deki gibi abanırsanız gaza patinaj çekip stoplarsınız anca :D Daha ayarlı basın :D:tongue00:
Kardeşim benim sana tavsiyem;
1. Kendinden emin değilsen, yanında mutlaka sağlam bir şoför arkadaşını al.
2. Aracın pazarlığını yap. Ama pazarlık yaparken serviste satıcının dediği dışında birşey çıkarsa tekrar pazarlık yaparsın.
3. Araç Turbo... Turbo çok hassastır aslında. 150-200 bin devir dönebilir. Düşünsene... Dolayısıyla bakım ister, doğru kullanmak ister. Yağı düzenli olarak kontrol edilmelidir. Bunları yaptıktan sonra Allahın izniyle de sorun çıkmaz.
4. Aracı noterde üstüne geçirirken ödemeyi yap. Üstünde para olacağı için yanında daha büyük birileri ile de gidebilirsin.
5. Aracı almadan mutlaka arabaya bin. Keyfini çıkart. Ben bunu istiyorum de...
6. Hayırlısı olsun, inşallah alırsan Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin..
tjet, multijet, dci, cdi, dti, tdi hangisi olursa olsun bu motorlar turbo kullanırlar ve turbo ömürlerinin uzatılması isteniyorsa 30 - 40 sn bekledikten sonra stop edilmelidirler, düzenli yağları kontrol edilmeli, geri kalanıda standart motorların bakımı gibi olmalıdır. Herkes t-jet in turbosu hassatır, parçası bulunmaz gibi söylemlerde bulunuyor ? bu neye dayanarak söyleniyor anlamadım, belki yeri burası değil ancak diğer motor modellerinin parçaları nasıl bulunuyorsa t-jetin de aynı şekilde rahatça bulunabiliyor. gayet güncel bir motor ve yeni model araçlarda halen kullanılmakta. arkadaşım t-jet alırsan yetkili serviste bakım masrafın biraz fazla olur, onun dışında hiç bir sorunun olmaz.
vay be ne uzamış konu t jet yavaş yavaş tanınıyor..ben de pinpirikliyim ama ben bu kadar kurcalamadım alırken ...allah sattırmazsa uzun sürede binerim inşallah ,benzinli turbonun keyfi çok ayrı...
Birazdan gitcem aracı servise göstermeye :D . Poyrazamı Merkez servisemi gitsem karar veremedim ama merkeze gitcem herhalde. Çok heyecanlandım gelince yazarım sonucu bakalım araba sorunsuzmu :bebek:
bence bi t-jeti kaybettik :) Bu arkadaş bu motoru yer benden söylemesi
bi foto çekte koy buraya görelim bi :)
aldın mı üstat t jeti getir görelim aldıysan senin için buluşma düzenlicez :)
yok daha almadım bugün gösterdik işte servise birşeyi çıkmadı iyi gibi, bir tek ön çamurluk boyanmış autokingte ama çok kötü boyanmış böyle sanki üstüne jelatin var gibi soyuluyo boyası :)
anlaştık işte nasipse bir sorun çıkmazsa alıcam
bir çamurluktan birşey olmaz bi daha boyattırısın t jete otto eksoz yanık uçlu ne gider ;) al bakalım da toplantılara gel bu kadar sorularına cevapladık
İnş alırsam gelicem zaten :)
Ya arkadaşlar şimdi çok kötü oldum. 5664 e hasar plaka yazıp aracın plakasını yolladım.
" Kayıtlarımıza göre .....5391 nolu aracın 1 adet hasarı mevcuttur. HSR1:01/06/2011 Diger Calinma, 996.75TL " böyle bir mesaj geldi. Bu ne demek yaaa ?? Lütfen yardımcı olun ?
kusura bakmada servise gitmeden önce bu mesajı niye yollamıyorsunki.Arkadaşım senin baban abin dayın amcan falan yok mu.Bir yol göstersinler.İlk araç alışın arabadanda anlamıyosun burda yazıp duruyosun.Yazık günah vereceğin paraya.Bence araç kaskolu ve aracın teybi vs.. çalınmış.Onun parası alınmış.Bir hasar değil.