Dostum ben napim 6 mayısta teslim aldığım aracım şu an 7500 ü geçti :) Bence bu ne demek insan evodan inmek istemiyor, ah ah yakıt ucuz olcak şöle 1 TL falan paso gezeceksin :)
Printable View
Atila abi bir şeye üzülüyorum, bir şeye ise seviniyorum, aracımın çok km yapmasına üzülüyor ancak aracım sayesinde de ekonomik bir şekilde çok yerleri gezdiğim ve çok Şükürler olsun memnun kaldığım için seviiniyorum ve Allah ıma daha da çok şükrediyorum, hepimiz tüm forumcular kazasız belasız güle güle sevdikleriyle binsinler araçlarına , maliyetini sizlerle paylaşırım...
üzülme linea yı 80000de aldım,arkadaşım gp yu 100000in üzerinde aldı multijet in ömrünü bildiğimiz için hiç önemsemedik.
abi ben sölim sana 10000 bakimini 158 tl :) 20 bin bakimi 320 30 bin tekrar 158 :D
Evet sürekli trafikteyim maalesef hele ki bu hafta ve geçen ankaralılar çok iyi bilir eskişehir yolunda asfalt çalışmları vardı trafik mesai saatleri ortalık toz duman içinde sabahları önümü göremediğim zamanlar oldu.. ben ayda ortalama 1000 km gidiyorum ve ayda yaklaşık 200 - 230 tl mazot alıyorum, yaptığım şey s&s yi kullanmamak ve sabah serin olduğu için klima çalıştırmıyorum ama akşam güneşin altında olduğu için araba klima ile eve kadar gidiyorum trafik rahatladığında ortalama 90-100 hatta 110 yapıyorum maksimum 130 yapabildim ancak şehir içinde.. Arabayı alırken bana söyledikleri kompresöre çok fazla yüklenmezsem araba az yakar diye bir tavsiyede bulunmuşlardı, yokuşlarda direk manuel kullanıyorum yani arabayı hiç boğmamaya çalışıyorum diyebilirim
Teşekkürler Güneş sağolasın dostum
Bende 75 bg.manual vites diye satın alıdım fakat 95 bg. manual çıktı.
yani motor 95 bg. olan kullanılmış.
5 ileri diye biliyorum
5 ileri
Merhaba abiler, arkadaşlar ayın 16 sında çanakkaleye gitmiştim dün akşam 22 suları döndüm..
yakıt tüketimim oldukça düşük geldi bana.. gidiş yolunda gece olduğu için 90-110 km arası hızlarda seyrettim ortalama tüketim 4.2 olarak gösterdi.. geri dönüşte akşama doğru 5 gibi çıktım gündüz olduğu için ara ara 160-170 km hızlara çıktım. ortalama tüketim 4.8 olarak gösterdi.. gayet güzel değerler evoyu sevdim :)
benim arabalarda sehir ici daha az yakiyor.saroz a kactim bugun 6.4 yakti.uzun yolda benim ekonomim bu kadar oluyor.yolda fazla yogunluk yoktu.90-120 Tekirdag dan sonra 130-150 gittim.
Atila abi şehir içi ortalama 5.2-5.5 olarak gördüm. gerçi araç daha yeni bugün tam bir ay oldu şuan 3100 km.de gayet güzel gidiyoruz evo ile :)
amasya-izmir arası bir depo ile 780 km yol yaptım genelde 100km sabit hızda 5 kişi ve klima sürekli açık halde... bu arada çok sevdiğim dualogic yolda beni utandırdı manuel modda tam gaz giderken 4.vitesten 5e geçmek istedim yaklaşık 3000devirde ve bir kamyonu sollamış önüne geçiyordum birden vites tepki vermedi şanzıman devreden çıkıp sinyal vermeye başladı zar zor kenara çektm ve motoru kapatıp biraz bekledim tekrar çalıştırdım düzeldi ama çok sıktı canımı daha olmadık biryerde olmamasına da sevindim umarım kimsenin başına gelmez...
Bende de bazen manuel mod devre dışı diye uyarı veriyor. anlamadım inş. bir sıkıntı çıkarmaz..
Şafak mrb, abi ben geçenlerde foruma yazmıştım 1 depo ile eco modda toplamda 944 km gittim diye , bir arkadaşım bana inanmamıştı, hatta çoğu yerde 100 km çok üstlerine bile çıkmıştım, bak demekki doğru sende ort 100 hızlı klima açık olduğu halde 780 km yapmışsın, bu demek oluyor ki stabil gidildiğinde bence mjet 1000 km yi görür diye düşünüyorum, bence güzel km yapmışsın klima açık olmasına rağmen...
hafta sonu ist saroz ist yakıt tüketimim 6.8litre.benim için çok iyi.yol genelde müsaitti 120 130,daha müsait olduğunda 150 civarı,bomboş olduğunda 170 180 gittim.çok ekonomik,eski doblom 8 8.5lt yi buluyordu.şehir içi daha az yakıyorum.
Cuma akşamı Kastamonu dan Türkeli (Sinop) a gittim aracı sıfırlamıştım yakıt değerlerini stabil 90 km ortalama sabit hızla gittim, sayaç 108 km yi gösterdiğinde ortalama yakıt tüketimim 5,5 lt idi, bence çok güzel bi değer çünkü bu yolu bilen bilir alabildiğince dağlık ve sık virajlar :) Yorumlarınızı bekliyorum
Şafak kardeşim anladım, bence üzülme bana da birkaç kez değişik uyarı verdi ama, sonralarında bir dünya iyi arabanın peşinden veya onların önünden götürerek beni onure ediyor ya bunu yere göğe sığdıramıyorum iyi ki 95 lik almışım, hiçbir zaman utandırmadı elhamdülillah
, hız yapman için demiyorum ama bunu sende kullandıkça göreceksin, şu anki kilometrem = 8500 ü geçti hesap et :)
Geçtiğimiz sayfalarda bahsetmiş olduğum kapı döşemeleri ve kol dayama için yaptıracağım şeffaf kaplama işi hayal oldu :( bir kaç döşemeciye gittim kapı kolları oval konumda olduğu için kaplamanın olmayacağını söylediler. bir takside görmüştüm albea da onu sordum. onlarda yukarıdan aşşağı düz bir konumda olduğu için uygulanabildiğini söylediler.. nihayetinde olmadı.. :(
Tahsin hocam kötü bir haber verdin gerçekten...
Abi valla bende üzüldüm.. şeffaf olması ayrı bir güzellik katacaktı altındaki bordo döşemelerde görünecekti..v.s. v.s. başka bir çözüm bulmak lazım.. şimdiden benim kapı döşemesi rengi solmaya başladı bile..
Bursa Amasya gidiş 4.4 Lt/100 km ortalama dörüş 4 kt/100 lm ortalama (87 km ortalama hız ile)
şehir içi 5.4 ile gezebiliyorum.
performans çok iyi fakat arkadaŞım 75'lik ile şehir içi 4.5 ile geziyor (shell kullanıyor ben de opetten shell ' e döneceğim
Arkadaşlar geçen bahsetmiştim, dağlı virajlı yollarda cuma akşamı sahil tarafına gittim stabil hız sayılır arada bir 130 üzerine çıktım boş ve düz yolda, vardığımda kmsi 108 idi ort yakıt tüketimim ise 5,5 lt idi bence gayet süper (o sert ve dik virajlara , inişli çıkışlı yollara rağmen)
dun sabah duzce ye gittim,aksam dondum.yolun yarisini 150 ve uzerinde gittim,7.6 litre (0.29kr/km) yakti.bu sekilde gitmeme ragmen,bu kadar yakti,cok memnunum bu 1.3 95 lik multijetten.
uzun yolda biraz suratli arac kullandigim dogru.gercekten yol duz ve musait. oldugunda biraz gaza yukleniyorum.trafikteki diger araclari rahatsiz etmemeye cok dikkat ederim(beni sıkıstıranlar haric).sehir icindede heran bir cocuk veya dalgin birinin yola fırlayabilecegi surekli aklimdadir,sokak aralarinda dede ler gibi kullanirim.yanlis izlenim birakmayayim.25 yildir arac kullandigim ve merakli oldugum icin,otobanda biraz siniri asiyorum galiba,haklisiniz daha sakin gitmeliyim.genclerede kotu ornek olmayalim.ilgi ve uyariniza tesekkurler.
5,5 litre olan yakıt tüketimini (yukarıda birkaç gün önce yazdığım yer ile ilgili olarak, perşembe günü yeniden gittiğıimde vardığım andaki yakıt tüketim değeri 4,9 LT idi :) yaşasın 95 ve dualogic
Benimde son günlerde yakıt ortalaması birden yükseldi. araç şuan 3400 km de bundan önce uzun yolda 4.2-4.7 şehir içi tüketim 5.0-5.5 civarı idi. ama son aldığım yakıt 1 hafta kadar oldu şuan 90 km civarında ortalama tüketim 7.2 ye çıkmılş durumda :( ne olduda birden yükseldi anlam veremedim... sürüş tarzımı hiç değiştirmedim sizce servise götürmem gerekirmi nedersiniz ?
Haftasonu Adapazarından dönüşte 90 Hız sabitleyici ile 4.0 yazıyordu ekran hızı 110'a sabitlediğimde 4.4'lere çıktı.
01 Ağustos tarihli ilanımdaki yakıt değerlerimi belirtmiştim, birkaç gün önce yeniden denedim aynı yolu viraj ve yol şartlarına uygun gittim 4,5 LT şehirler arası !!! Virajlı, mıcırlı ve tehlikeli iniş çıkışları olan bir yer için harika bence
Emrullah sen onu bırakta bakım yaptırdınmı? Onu anlat :)