Alıntı Arif231 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Artış dünya petrol piyasasındaki artış sebebi ile yapılan birşey. Neticesinde petrolde aynı altın gibi sürekli değişen birşey. Hali ile akaryakıtın fiyatı artınca alınan vergide artıyor.

Ve şunu belirteyimki ülkemizde maalesef hiçbir hükümet akaryakıt üzerindeki vergi oranını düşüremez. Çünkü hükümetin en büyük gelir kaleminin başında akaryakıttan alınan vergi gelmektedir. Ve maalesef ülkelerin ekonomik planları uzun vadeli dönemlerle yapıldığı için şimdi bugün kimse ben akaryakıttaki vergi oranını şu kadar indiriyorum diyemez. Aksi halde ülkenin bütün ekonomik programı altüst olur ve inanılmaz bir vergi geliri açığı ortaya çıkar. O zamanda bunu telafi etmek için başka kalemlerde vergi arttırımına gidilmesi gerekir.

He bende araba sahibiyim ve bu zamlardan hiç ama hiç memnun değilim ve siz ne kadar sinirleniyorsanız bende o kadar sinirleniyorum ama maalesef bu ülkemizin bir gerçeği.Ve maalesef dışa bağımlı olduğumuz için bu böyle sürüp gidecektir

bizim ülkemiz dışa bağımlı ise bugün yunanistan gibi ya da bir almanya gibi petrol üretmeyen ülkelerde var neden onlarda yarı yarıya fark ederken bizim ülkemizde bu skorlar orataya çıkıyor hiç düşündünmü çünkü biz akaryakıt alırken petrol parası dışında kdv + ötv + ötv'nin kdv'si + damga vergisi diye 4 kalem vergi ödüyoruz şimdi bu hükümet geçmişdekilerden başka birşey yapmayacaksa ben farklıyım demesi ne anlama geliyor??? yorumum şahsına değil yanlış anlama lütfen.