Alıntı yuzuakyener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben bu asgari ödeme tutarının ne işe yaradığını hiç anlamıyorum. Asgari tutarı ödesen de faiz biniyor ödemesen de. Ne işe yarıyor bu? Ayrıca benim mantığıma göre asgari ödeme tutarlarını yatırmaya başlayan bir kişi yanmış demektir. Çünkü kredi kartlarında dönem borcunun bir kuruşunu bile eksik ödeseniz yekün borç üzerinden faiz işlemeye başlıyor ve bu böyle katlanarak devam ediyor. Korkunç birşey. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin.
Asgari ödeme yapıldığında banka nezdinde borçlu duruma düşmüyor ve hakkınızda yasal takip yapılmıyor... Yani aslında basitçe asgari tutarı ödeyip geri kalan tutarı sanki kredi çekmiş gibi faizini ödeyerek kapatabiliyorsunuz.

Faiz kısmına gelince kredi kartında asgari ödeme yapıldığında faiz geri kalan kısıma uygulanmaktadır... Tüm ekstre borcuna değil

Asgari ödeme tutarınında %40 çıkması yine insanların iyiliği için yapılmış bir uygulamadır. İlk başlarda hatırlarsanız asgari ödeme tutarı %10'du. Bu yüzde oranlar insanlara cüzzi geldiği için adam ufak dilimi ödüyor sonra nasılsa geri kalanını öderim sonra diyor. Ama yanıldığı birşey var. Kredi kartını kullanmaya devam ediyor. Bunun sonucunda da borç her ay artmaya devam ediyor. Zaten 3-4 ay %20 'lik asgari ödemeyi yaptığında ve kredi kartınıda kullanmaya devam ettiğinde borç artık almış başını gitmiş bir duruma geliyor.

Yani bu %40 'a asgari ödemenin arttırılması insanların bu alışkanlığını dizginlemek için yapılmış bir şeydir...