Başlığını koymadan yazmaya başladım bu satırları o başlığı en sona bıraktım...
fiat'la tanışmam 2009 senesinin sonbaharında gerçekleşti. o çok pohpohlanan ford arabasının servisinde çalışırken bir anda işçi kırımı sonunda bizde boşta kalmıştık! 13 km'lik üzgün ama tebessümü yüzünden düşürmediğim yürüyüşün ardından soluğu nick kısmımda bulunan değerli servisimde aldım... herşey farklıydı sistem araçlar ortam...
ben fiat'ı italyan arabasının baştan çıkarıcı özelliklerini anlamaya çalışırken bir anda kendimi çok farklı duygular içersinde buldum... yaşamayan anlayamaz ben araba sevdalısıydım ve bir kez ve daha fazla sevdalanmıştım ...
herkes bişiler sölüyodu fiat'la ilgili yok 1.3 yürümez yok 5 kişiyle rampa çıkamaz bu araba yok şahin doğan kartal'ın yeni versiyonları... işte bunlara verecek cevabım yokken hepsinin ağzının payını vermeye başladım
kuş serisine bk atan arkadaşlara bu arabaları almak için sıraya girdiklerini hatırlattım 1.3 motora yürümez diyenlere aslında 1.3 bile değil 1.2 isterseniz tork seviyeerine bakın dediğimde o ne diyenler felan oldu...... araba kültürü mercedes bmw'den oluşan almancılara yedirdim bütün laflarını...
evet bir fanatik olarak konuşuyorum fiat fanatiğiyim ve hiçbir markada beni bu saatten sonra kendine bu kadar çekemez... böyle etkileyemez eminim!
son olarak fiat almayın aman ha kullanmayın yok lastiği şöyle verdiler yok böyle sattılar yok şu arızası var diyen arkadaşlara;
fiyat ve kalite endeksi göz önüne alındığında, bırakın türkiyeyi avrupayı dünya üzerinde fiat'tan daha kaliteli bir araç bulun gösterin emin olun bu kardeşiniz gidecek ömür billah o arabayı kullanacak!
bizim midemiz çabuk bulanır arkadaşlar sizi fiat arar derki sizin aracınızda şu geridönüş kampanyası var buyrun siz misafirimiz olurken sizin şu probleminizi çözelim eh arkadaş ne problemli araba diye söylenirsiniz!
peki ya size şöyle davransalar beyefendi aracınızın ecu sistemiyle ilgili kullanılan yeni bir güncellememiz var uygulamamız için aracınızı 1 günlüğüne servisimizde bırakmamız gerekiyor randevu için uygun gününüzü alabilirmiyim?
bu ikinci seçenekteki marka hangisidir biliyormusunuz! land rover eğer aracınızda bir problem varsa fiat gibi söylemez yüzünüze gelir sizden alırlar arabayı komple tesisat değiştirseler ruhunuz duymaz!
doğru dürüst güvenilir ve uygun servis anlayışıyla daha doğrusu satış ve satış sonrasında size en çok değer veren fiat olacaktır!
3 markada çalıştım 10 kadar marka üzerindede türkiye üzerindeki araçları konusunda araştırma yaptım bana bu saatten sonra kimse kötülemesin fiat'ı
kaza yaptınızda hiç 1 ay parça bekledinizmi?
arızanız oldu hiç 3 hafta yurtdışından parça siparişi için süre geçirdinizmi?
punto ve ayarındaki araçlar arasında satış servis konusundaki maliyetlerde hangi araç daha uygun ve daha kaliteli?
bakın arkadaşlar fiat türkiyenin kullanmış olduğu , kullandığı , kullanabileceği en gözde markadır... 124 serisinden punto evo'ya kadarda lider marka olma özelliğini korumuş ve ünvanını kaybetmemiştir!
Teknoloji , kalite , maliyet , kullanılabilirlik ve yaygınlık arandığında çalabileceğiniz tek kapı fiat'tır!
FIAT'sa eğer herşeye değer...
eski bir fiat çalışanı...
saygılarımla...
Yer imleri