Paraya kıyabilseydim toyotadan başkasına binmezdim kıyamadım gittim kötünün iyisini aldım fiyatına göre en iyisi Fiat...
Paraya kıyabilseydim toyotadan başkasına binmezdim kıyamadım gittim kötünün iyisini aldım fiyatına göre en iyisi Fiat...
hocam Allah aşkına 90 yılında HONDA denen firma klimalı araba yaptı hemde standart dedi..ayrıca 1.6 motordan turbosuz fmi sistem yaparak 136 beygir çıkarttı hemde yakıtı bütün 1.6 motorlardan az yaptı bunu 96 yılında 172 beygire çıkarttı yine az yakıt ile..fiat ın 2.0 150 beygirlik yakıt canavarı arabasına o 136 beygirlik araba hala en az 5 boy fark atıyor biraz düşünelim geçmişe bakalım..90 yılında biz hala doğandaydık hemde eski kasa 4 ileri daha yeni bitmişti..Toyota dediğimiz firma da hangi performans araçlarını çıkarıyordu hemde ne yakıtlarla bir araştıralım lütfen..
Bende kötünün iyisi derken bunu kastetmiştim fiat'la peugeot,renault,citroen,hyundai, v.s kıyaslanabilir vede bunlardan 1 adım öndedir benim gözümde oyüzdende 2. tercihimde fiat oldu fakat fiatı yüceltirken toyota,honda,vw,audi...gibi markalarla kıyaslamak benim düşüncem bu yanlışın büyüğüdür.
Tam da elimden aldın2004 model puntomu zor bela 15.500e sattım eleman 19.000 demiş bide pazarlıksız
Toyota Corolla 1.6 GLi 1998 Model 19.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk
80'lerde start & stop vardı regata'da
hani siz tarihi geri alın bende geriye giderek kıyaslıyayım...
kullandığımız çoğu teknoloji geçmişin teknolojisidir...
ona bakarsanız 1000'lerce hibrid araç kullanılmaktaydı ingilterede aynı senelerde...
ekonomik şartlar kültürel şartlar gelişmişlik bunları hesab etmeden bir aracı herhangi bir pazara sokamazsınız...
hatırlıyormusunuz bilmem ama ben çok iyi bilirim dobloların yağ karterlerinden yağın akmadığını?
neden biliyormusunuz ... türkiyede eurodiesel kullanılmıyordu
egr'leri bütün baştan iptal edildi...
performans ve teknolojide fiat'ı japonlarla kıyaslanması uygun değildir...
bu ülke fiat almaya mecbur değildi ama fiat ülkenin şartlarında araç üretmek zorundaydı...
Bentley ve Lamborghini'nin Türkiye'deki 35 yaşındaki İtalyanca bilmeyen ama İtalyan asıllı Genel Müdürü Giovanni Gino Bottaro:
Dedem Atatürk'ün isteğiyle gelip Türkiye'de ilk Fiat servisini kurdu
hocam ilk crx o motor 87 de çıktı..eğer ki start stop ile teknoloji ölçülüyorsa ona birşey diyemem..şu anda bile benim bahsettiğim vti motoru diğer firmalar taklit etmeye başladı opel turbolu anca çıkarıyor o beygiri o motordan..lütfen 90 model honda yada toyotaya binin ve doğana binin..ne demek istediğimi o kadar iyi anlayacaksınız diyeceğim ama zaten bindiğinizi tahmin ediyorum..yüce önderimiz ATATÜRK ün o senelerdeen yakın ve en hızlı bir şekilde hangi araba firmasını yada sanayileşme yolunda en hızlı hangisinin ülkemize geleceğini düşünerekten bu düşünceyle FİAT ı istediğini düşünüyorum tabikide millerce uzak uzakdoğu yada almanya gibi hitler ülkeleri yerine italya yı seçmesini normal karşılıyorum..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri