fiat aksesuar = abuk fiyat
yalnız bu olay eğer olacaksa zamanında başlatılan nfs kiti gibi bir kampanya yapılsa çok tutar gibi geliyor forum içinde. nfs kitindeki gib hayal kırıklığı yaşanmaz en azından![]()
fiat aksesuar = abuk fiyat
yalnız bu olay eğer olacaksa zamanında başlatılan nfs kiti gibi bir kampanya yapılsa çok tutar gibi geliyor forum içinde. nfs kitindeki gib hayal kırıklığı yaşanmaz en azından![]()
Multijet Emotion 1.3 16V 90Bg.
gp ye uyarlamak masraflı ...
teyp kablolama dreksyon kumanda unıte body program ....
sız hesaplayın...
direksiyondan kumanda sistemi hem radyo, vs. bu şeyler için nasıl oluyor bilmiyorum ama kolay olabilir beyinde varsa blue&me
ben zamanında fabrikada bir araba görmüştün. koda bakmıştı arkadaş ve şöyle demişti : bunda ekstra bir opsiyon var muhtemelen blue&me. ve ben o arabayı almamıştımaklıma tüküreyim
tesekkurler sistemi linea da ıncelemıstım .. herseyı seslı yanıtsıstemıyle yapmak guzel hemde anlasılabılrı bı sekılde.
Ben fabrikada bizzat bu işle ilgilenen şefe sordum ama bunun mümkün olmayacağını belirtti.Çok fazla şeylerin değişmesi gerektiğini söyledi.Bununda çok zor olduğundan bahsetti.
Multijet Emotion 1.3 16V 90Bg. SP+SKY+16'' Egzotik Kırmızı
bence değecek bir donanım değil blue&me.fuarda inceledim fiat sorumlusu kafayı sıyırdı her telefonla uyum sağlamıyor.bir türlü arama yaptıramadı eleman.düştüğü durumu siz düşünün.bt kiti hem daha uygun hem daha pratik bence.
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
arkadaşlar bi haber varmı bu blue&me lerden. servislere ne zaman gelcek acaba.
Ayrı takılacağını sanmıyorum ama yeni araç alırken ek donanım olarak alabiliyorsunuz.
ne kadar saçma, sıfır alırken aksesuar seçimi yapabiliyoruz.sonradan yapamıyoruz. halbuki arabalar aksesuarsız olarak geliyor ve türkiyede sonradan müşterinin istağine göre takılıyor.
İthal arabalara Tofaş'da hiç bir ekleme çıkarılma yapılmıyor. Sipariş tam olarak ne ise o şekilde fabrikada üretilerek araç öyle geliyor.
Bu nedenlede oldukça spesifik değişiklikler olabiliyor arabalar üzerinde.
Yani üretimin en başından aracın özelliklerine göre toplanmaya başlandığı için blue&me olan/olmayan araçlar arasında belkide teyp ve bütün elektrik tesisatı bile farklı takılmış olabilir.
Fakat bunu bilerek yazmıyorum, belkide blue&me için çok farklılık gelmiyor olabilir. Ben Linea ve Fiorino'da blue&me 'li araçların üretimini gördüm. Benim gördüğüm blue&me modülü masa telefonu boyutlarında bir kutu ve usb girişinden ibaret. Ama montaj detaylıarını hiç incelemedim.
haklı olabilirsin dostum.ben bildiğimden değil, mantığıma göre söylemiştim.fakat arabamı alırken istediğin herşeyi takabilirim demişlerdi.e bu bağlamda da düşündüğümde binlerce müşterinin isteğine göre fabrika hangibir arabayı üretsinki.
olmasada oldursunlar artık, onlarca marka içinden seçiyoruz.alıyoruz.altı astarı blue&me.nedir yani.servis satsa ne olur yani.yok alt yapı, yok üst yapı.insanın altına üstüne başlayası geliyor.
SAYGILAR.
İşin zor kısmıda bu gerçekten zaten. Binlerce satış noktasından siparişler toplanıyor. Hepsi bir bir fabrikaya iletiliyor. Sistem bunları derleyip her parça için tek tek ihtiyacı çıkarıyor. Bir müşteri blue&me istemiş, diğeri otomatik klima istemiş, diğeri ESP istemiş, bir sonraki baz model istemiş. Onu bırak sıdandart dışı mesela klimasız GP isteyen bir şirket 100 tane sipariş verdiyse o bile düzenleniyor.
Sonra ihtiyaç olan parçalar için tek tek yan sanayilere ihtiyaç geçiliyor, şu gün 20 tane blue&me modülü istiyoruz, ertesi gün ESP modülü istiyoruz vb. ve bu ihtiyaçlar fabrikaya günü gününe sevk ediliyor, yoksa bu kadar opsiyonun stoğunu kim saklayacak.
Senin aracın daha gövdesinin ilk parçası kaynaklanırken üstünde sipariş numarası yazarak banda giriyor. Aynı numara ile boyaya giriyor, sen ne renk istediysen boyanıyor. Sonra montaja gidiyor, bandın üstünde her işçi arabanın üstündeki içerik kağıdına bakarak ona göre parça takıyor, örneğin blue&me varsa şu tesisatı takacam, ona göre göre bu göstergeyi takacam, araba dynamic ise bu koltuğu takacam, ona göre bu takozu takacam vs. vs. tek tek her işçi ona göre spesifik parça takabiliyor. Amaç arabay gereksiz bir civata bile takmadan maliyeti ve üretim süresini minimumda tutmak..
Tabi önceden sipariş edilmiş her parçada ilgili işçinin önüne hazır geliyor.
Ben uzun uzun yazdım konuyu biraz saptırdım. Ama anlatmak istediğim mesele şu ki: sonradan takılması kolay olsun diye bütün tesisatı hazır koyarsan, göstergeyi koyarda sadece ilgili ışıkları yakmadan orda bekletirsen, ne biliyim teybi her opsiyonu kapsayacak şekilde yaparda sadece kablosunu takmazsan ne olur? serviste adam blue&me modülününün soketini taksın, vidasını bağlasın hazır ne güzel dimi? ama bütün bu gereksiz taktığın şeyler için active model alacak adamdanda belki 500TL boşa para isteyeceksin.
Bu devirde maliyetleri düşürmek ve kişisel opsiyonları arttırmak için fabrikalar çok çalışıyor. Bu bizim için iyi birşey aslında, eskiden bu kadar opsiyonu kim seçebiliyordu? ne varsa alıyordun... ama bazı zorluklarada katlanmak gerekiyor malesef...
Tabi bütün bu zorlukları aşmak için kafa patlatıp olmayacağı uyduran ustalarda yok değil, sizin bulmanız geerken böyle becerikli bir usta işteveya 3. parti çözümler ile araca uygun özellikte bir teyp ve bluetooth kiti sonradan takacaksınız
![]()
benim bildiğim siparişe göre italyada toplanıyor. Türkliyede fabrikada herhangi bir donanım eklemiyorlar. Sadece jant kapaklarını takıyorlar okadar.....
GRANDE PUNTO 1.3 MTJ FUN BEYAZ CO-PİLOT - BLUE ME - FIAT HI-FI 100W SES SISTEMI
Eski Nick:07sea07
arkadaşlar blue me sisteminin dışında flash bellek kullanarak müzik dinlemenin bir yolu var mıdır? örneğin active modellerine flash bellek girişi takılabiliyor mu?
büyütüldüğü kadar bişey değil aslında olmayan puntolara da takılabilir
Elektirik tesisatı,tuş takımı,blue&me modulü,gösterge ve ünite o kadar
başka birşeye gerek yok kim demiş takılamaz diye
Konu Buremir tarafından (22/04/2009 Saat 00:20 ) değiştirilmiştir.
gösterge![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Mehmet kardesim cok güzel yazmışın sistemi çok iyi belirtmişin. Yalnız bende bir şeyi belirtmek isterim. Yan sanayi de calısan biri olarak. Bazı üretimlerde eğer o opsiyon yoksa onu eksik yapıyorlar. Yani blue me istemiyorsan elektirik tesisatını farklı cekmeleri gibi. Bunuda yapıyorlar. Nerde biliyorum üretimini yaptıgımız kablo tutucu parçayı 2 faklı klips le gönderiyoruz. PArçalar tamemen aynı içinde kabloların geçtiği klipsler farklı. Parçaları araç eksenine getirdiğimizde aynı eksendeler Yani benzer parçalrı 2 faklı yerde kullanma gibi bir şeyde yok. tammen aynı yerde kullanılıyorlar. Neden 2 faklı kablo klips var. Onunda öğrendim Opsiyonu faklı arabalarda onu kullanıyorlar + kablolar için. Bu nedenle Blue me için eğer opsiyonda yoksa var olan tesisatı hazır olmadıgından çekimi zor olarabilir. Bunu araştırmak gerekir. ahh ahh Tofaş ın içinde yaşanan ne sıkıntılar oluyor. Birde araçlar arası faklar bile var. mesela seriye giriyor. belkide 2000 ci arabasını üretmiş. ama bir problem yakalanıyor. PArçalar değişiyor hoop 2001 ciden sonra arac farklılaşmış oluyor. Ondan sonra sevisci elemean ya burda hava alan popmpa vardı diye soruyor. (komikti ya servis cagırdık adam bize sordu yerini)
Birde aklıma geldi yazayım. Mesela bazı oprsiyonlar paket olmak zorunda kalıyor. Mesela ben esp isterim asr istemem diyemiyorsuz. Çünkü alt yapı aynı sistemi faklı yönlerde kullanıyor. Koyunca hepsi koymak zorunda yada ayırırsa soradan sisteme ilavesi çok zor olur. Gibi.
Konu xcruelx tarafından (22/04/2009 Saat 20:17 ) değiştirilmiştir.
Haklısın Uğur, zaten araçta esp oldumu diğer güvenlik ekipmanları için ekstra donanıma bile gerek yok...
Mehmet ve Uğur arkadaşlar haklısınız.olayı biraz araştırdım.fabrikalar bant sisteminde zannettiğimiz gibi değilmiş. mehmet arkadaşımın anlattığı gibi.fakat blue&me,mp3 çalar,bagajda 12v,usb girişi gibi opsiyonları da bizim için düşünüp bi çözüm bulmaları lazım.yani araba alacaklar için alternatif var, almışlar için alternatif yok.iş satana kadar yani.bugün beni fiat merkezden bi anket için aradılar.müşteri memnuniyetiyle ilgili.onlarada aynısını söyledim."ilgili yerlere iletiriz" demekten başka bişey diyemedi.en azından mehmet arkadaşımın yazdıklarının yarısını söyleyebilseydi o kadar fırça çekmezdim.daha fiat sitesinin aksesuar sayfası bile aktif değil. benim kızdığım satış sonrası zayıflıkları.alt yapı,üst yapı deyip geçiştirmeleri.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri