Aynen... Plastik çamurluklu dediğiniz araçlardan Meganları biliyorum... Mustafa Usta abimiz bu konuda daha tecrübelidir gerçi... Sonuçta tüm firmalar yaptığı araçların arkasında durmakta... NCAP te bunlar için var zaten...
kesınlıkle katılıyorum hıc bır marka guvensız olsa cam tavan yapmaz ve adını yazmazdı bu aracların ustune audı alumunyumdan arac yapıyor alumunyum metale gore daha zayıf bır malzeme buna nedır?? veya plastık camurluklu araclar var su an uretılen ısler dısarıdan goruldugu gıbı deıl aslında her markanın yuzlerce calısan kendı alanlarında uzman muhendıslerı var bu ınsanlara markalar yatsın dıye para vermıyodur kanımca
Aynen... Plastik çamurluklu dediğiniz araçlardan Meganları biliyorum... Mustafa Usta abimiz bu konuda daha tecrübelidir gerçi... Sonuçta tüm firmalar yaptığı araçların arkasında durmakta... NCAP te bunlar için var zaten...
olmayan tek şey tavandaki sac kısım onun dışında orta bölmede çelik bar var zaten ama esneklik yapar tabi çarpmada o da bilmem ne kadar zarar eder takla atmamaya kaza yapmamaya bakalım![]()
Est kardeşim,bildiğimiz kadarını anlatırız ancak...
Kendi aracımında ön çamurlukları plastik malzemeden üretilmiş,önden alınan darbelerde enerjiyi bu malzemeler emerek yaşam kabinine ulaşmasını engelliyor,kapılara ve ön cama gelmeden olay bitiyor...
Renault damı çalışıyorsun...
Geçen sene fabrikanızı ziyarete gelmiştim Bursa'daki ve İstanbul'daki üyelerimizle birlikte,bu senede planlıyoruz fabrika gezisini,Ertan beyle görüşme yaptıktan sonra tarih belirleyeceğim...
Konu JASMINE tarafından (08/03/2011 Saat 17:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlarınız birleştirilmiştir.
Benim bakış acimda sevgide serlik saygıda zorunluluk vardir.Hiçbir yazışmamda saygı kurallarına aykırı bir ifadem olmadı.Ne usta rumuZlu arkadasa nede baskasına.
Gelelim cam tavana.Buranın bir forum olduğunu, forumlarda görüşlerin paylaşıp tartışıldığını zannediyordum.Cam tavanın güvenli olmadıgını düşünmem ve tartışmaya acmam cam tavanli araç sahinplerini neden kızdırdı anlayamadım.Ben bu konuyu tartışmaya açarak sizin aracınızı kötülemiş mi oldum, ikinci elini düşürmüş mu oldum? Buna sadece gülerim.Meseleyi sahsilestirmeden teknik anlamda tartışacak bilgi paylasacaksak buyrun.Gerisi boş laftan ibaret kalır, kimseye faydası olmaz.
Forumun sayginligi konuuina gelince;Buna şüphe yok.Platformda, katılımcılarda seviyeyi koruyor.ancak bazen gereksiz alinganlik fark
Ediliyor.
O zaman araçlardaki yan camları falanda iptal edelim saç yapalım. araba illa üstüne doğru takla atıcak diye birşey yok yan şekildede takla atabilir ki coğu takla bu şekildedir![]()
Cam tavanlı bir araç alsaydınız ve bu konuyu açsaydınız normal karşılanırdınız tiner rumuzlu üye,kendi fikrinizdir bu aracı almamak,bırakında cam tavan keyfi yaşamak isteyenler düşünsün bunun güvenlik sorunu varmı yokmu,1750 lira fazladan para ödeyerek aldığımız 37.000 lira liste fiyatına sahip aracımızı kötülerseniz alınırız doğal olarak...
bende çok beğeniyorum fakat ufak tefek arızaları beni yıldırdı..
Teknik bilgilerle bize gelseniz ve skydome hakkinda yorum yapsaniz eyvallah ama siz sadece hucube fikirlerle konusuyorsunuz... Aracim hakkinda olur olmadik laf konusulursa tabiki tepki veririm ama verdigim tepkide teknik olur sizin gibi bos olmaz... Size hayirli geceler dilerim...
eskiden bazı arabaların tavanına plastik rüzgarlık takarlardı sunroof var gibi... heves edilirdi.önceki arabam megane hatchback cam tavandı tadına doyamadan sattım.keşke bunda da olsa.ben mühendis değilim hesabını bilmem ama fiat akşam düşünüp sabah bunu arabaya takmamıştır herhalde.kaza anında emniyet kemeri yerinde 1 tl ye satılan tokalar takılıysa tavanın cam yada sac olması ne değiştirir ki?
YouTube - 2011 Mercedes-Benz SLS AMG - Safety
Daha diyecek bisey yok herhalde... Tum teknik bilgiler ornekler ortada...
bende onu dicektim, cam tavana laf edenler bırak almayı cabrio arabaya binmez bile bu durumda
abi dediğin gibi ön tarafta camın direkleri farklı, ayrıca arka kafalıklarda çelik ve kaza anında yukarı fırlıyo. cabrio bir araçta bile araba ters durumdayken bile bi zarar gelmez yolculara. takla atmadım ama kaza durumunda o kafalıkların nası fırladığını gördüm
Konu OzzY tarafından (08/03/2011 Saat 04:35 ) değiştirilmiştir.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Yani ozancim sonucta bos konusmuyoruz... Orneklerle ve teknik veriler ortada...
Skydome daha oncede denildigi uzere bir ayricaliktir... Bundan sonraki aracimda skydome lu olur yada aracim hic olmaz...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri