Sayfa 2/7 İlkİlk 123456 ... SonSon
124 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Skydome (camtavan) ne kadar güvenli?

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ncapi bir incelemek lazım.Belkide vardır cam tavanlı modeller.Yoksa bile bunun nedeni üreticilerin boşu boşuna cam tavanı da heba etmeye gerek yok demeleridir

O kadar korkmayın arkadaşlar, gönül rahatlığıyla binebilirsiniz ya da isteyebilirsiniz bu donanımı...
    bende başta maliyet diye düşünmüştüm ama sonra baktım ki çarpılan arabada herşey var mesela jant kapakları(bazılarında olmuyo) arka farlar vs sonradan bide boya aklıma takıldı neden boyuyolarki bu arabaları videodaki gpnin ayna kapakları bile boyalı
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

Ozaman şöyle bir teknikten bahsedeyim... Araçların takla esnasında dirençlerini tavanları sağlamazlar... Direnci sağlayan tavan direkleridir... Yani A,B ve C sütunu denilen ön, orta ve arka direkler eğer roll-cage kullanılmıyorsa ki özellikle kullanan yoktur aramızda, güvenliğiniz yüksek oranda sütun direncine bağlıdır, tavanınız isterse 30mm çelik olsun direkler sağlıklı değilse tost olursunuz. Cam tavanlar emin olun ki yeni nesil araçlarda cam tavanlar sac tavanlar kadar güvenli... İnternette araştırın bulamıyanlara resimler ekliyebilirim buraya... Takla atmış kaza yapmış skydome lu araçların cam tavanları sağlam ama kaporta bölümleri ezik içinde... Şunuda unutmayalım skydome lu araçların camları diğer camlara nazaran 8 kat güçlendirilmiş camdır...

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Alıntı WiSTaRiA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mustafa abi yazdığın yazıya istinaden yazıyorum... Şurada belirtmişsinki "
    Tavanda bulunan barların sac tavanlılardan daha fazla ve emniyetli olduğunu biliyormusunuz ? " skydome ile sunroof u karıştırmamalısın... Benim aracımın tavanında bar yokki... Komple cam tavan sonuçta... Skydome çerçevelerini sağlamlaştırdılarsa bilemem ama tavanımda bar yok yani... Artı şunuda belirtmek isterim normal 3 kapı bir punto ile benim arabam arasında 70 Kg oynuyor... benimki 70 Kg daha hafif...
    Alıntı *USTA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 camın birleşim yerinde ortada ne var Orçun...?
    Ortada bir saç ve o saça monteli skydomu manuel açma mekanizması abi...
    Sac tavanlıların ortasında da o sacdan var kardeşim,komple cam tavan sonuçta dediğin için sordum sana,ortada sac bağlantı var nihayetinde...

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ti ner
    tiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 44

Sn. Usta arkadasımız kendisininde bizim kadar sevdiklerine deger verdigini, yetkililere sorarak aldığını belirtmiş.Bizde kimse için aksini söylemedik.sonuc itibariyle yetkililerin açıklamaları kendisini tatmin etmişki Almış. Ama ben tatmin edici açıklama bulamadım ve tercihimi cam tavansiz araçtan yana kullandım.Herhalde buna da itiraz edecek değildir aksi görüşü savunanlar.iyi akşamlar

ORÇUN ÇABUK
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok

Sayın tiner bey... Sentetikmi selülozikmi size nasıl hitap edicez... Lütfen adınızı soyadınızı düzeltirmisiniz kontrol panelinden... Forum kurallarına lütfen uyalım...

Bu arada Sn. Mustafa Usta ABİMİZ , ben ve skydome kullannan arkadaşlar herşeyin bilincinde olup araçlarında o özelliği almışlardır... Skydome suzsuz araç sahibi olarak sizin düşüncelerinize de saygı duyarız ama bizede saygılı olun ki kullandığımız bir aksesuar hakkında kötüleyici yorum yapmayın... Forumumuz sürekli takip edilen ve popüler bir forumdur... Diğer forumları araştırın bakın hiç kimse skydome u kötülemiyor sadece sonradan yapılma sunroofları kötülüyor...

8. Bu mesajı için 3 kişi WiSTaRiA'ye teşekkür etti:

Mustafa Usta
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Sayın tiner bey... Sentetikmi selülozikmi size nasıl hitap edicez... Lütfen adınızı soyadınızı düzeltirmisiniz kontrol panelinden... Forum kurallarına lütfen uyalım...

Bu arada Sn. Mustafa Usta ABİMİZ , ben ve skydome kullannan arkadaşlar herşeyin bilincinde olup araçlarında o özelliği almışlardır... Skydome suzsuz araç sahibi olarak sizin düşüncelerinize de saygı duyarız ama bizede saygılı olun ki kullandığımız bir aksesuar hakkında kötüleyici yorum yapmayın... Forumumuz sürekli takip edilen ve popüler bir forumdur... Diğer forumları araştırın bakın hiç kimse skydome u kötülemiyor sadece sonradan yapılma sunroofları kötülüyor...
    Hiç düşünmeden imzamı atarım bu açıklamaya...

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ORÇUN ÇABUK
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok

Eyvallah abicim...

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

Tabiki cam tavanlı arabalar güvenli sayılmaz... Çünkü tavandaki güvenlik bariyerleri cam tavanlı araçlarda yok... Ama ya takla atarsam vs diye kullanılmıyacak diye bir şey yok mesela ben yazın klima falan kullanmam doğal klima harika oluyor... Cam tavanlar kalın cam olduğundan ve karartmalı olduğundan direk güneş gelse bile seni rahatsız etmiyor... Açıkkende güneşliği çekiyorsun üfür üfür yolculuk yapıyorsun...
    cam tavanlı araçlarda güvenlik barı,takla barı nasıl olmaz böyle bişey olabilirmi ?ozaman bi taklada tavan torpidoyla aynı seviyeye gelır ne kafa kalır ne vicut...saç tavanlı araçlarda takla barı hangi bölgeden geçiyorsa cam tavandada aynı şekılde var tavan döşemesi değişen skywindow lu bır GP dan biliyorum benım tavan döşemeside değişrken bakmıştım extra yada eksik hiç bişey yok birebir aynı...

onrky
    1.4 starjet 95hp

ORÇUN ÇABUK
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok

Nasıl birebir aynı anlıyamadım... Sadece ikicam birleşmesinde saç var ordada manuel açmak için skydome u mekanizma var... Yukarıda teknik olarak açıklama yaptım onu okursan onur daha detaylı bilgi edinebilirsin... Takla attıldığında hiçbirzaman torpido seviyesine inmez çünkü 3 bölüm olan direklerde güçlendirme var...

ORÇUN ÇABUK
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok

Şöyle düşünebiliriz arkadaşlar; şimdi komple üstü açık otomobillerde satılıyor günümüzde ve bayaa da rağbette... Bu tip araçlarda çok sağlam barlar var aracın ezilmemesi için....(Dikkat edinki sürücünün kafa hizasından yüksektedir araç ters döndüğünde o direklerde aracın durması ve ezilmemesi için...) Zaten oldukça güçlü olan cam tavanlar güçsüz olsa dahi, çevresindeki 6 direk fazlasıyla koruma sağlıcaktır....

A B
    Wisdom Words Kronokrator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 80

bence cam da esner kaza anında. cam patlasa bile çift kat oldupu ve içi naylon olduğu için parçalanma olmaz. fakat takla anında cam yada saç farketmez ...

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

ben yukardakı teknık açıklamayı okudum..ne demek ıstediğnide anladım ama bende gorduğumu soylüyorum ...araç içinde tavana baktığımızda cam bolme ortadan gecen tavan dosemesıyle bolunuyor değilmi..yani içten bakıldığında cam tavan iki parça görünüyor..arada kalan dosemenın altından kapı direğinden diğer kapı direğine baglı takla barı mevcut..benım aracımdada aynı sekılde skywindowlu olanlardada aynı...aksı halde o ortadakı bolme olmaz peugeo 206 roland garros lardakı gibi kople tek parça cam tavan olurdu çift parçalı değil

onrky
    1.4 starjet 95hp

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

kesinlikçe tam anlamı ile parçalanmaz çatlar ve kalır..

ORÇUN ÇABUK
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok

Bazı web sitelerinde farklı farklı skydome lu araçların resimleri var ve skydome olduğu yerinde duruyo... Direklerin sağlamlığından ezilme yok...

Mustafa Usta
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Komple cam tavan güvensiz bir donanım olsaydı:
    Mercedes,BMW,VW,Audi,Renault,Nissan,Opel,Citroen,P eugeot vs birçok Dünya devi firma araçlarına bu özelliği eklemezdi sanırım,kaldıki FİAT da Dünya'da söz sahibi markalardan biridir ve teknolojisi hiçte yabana atılacak gibi değildir...
    SkyDome lu araç kullanmak ayrıcalıktır...

20. Bu mesajı için 2 kişi USTA'ye teşekkür etti:

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

arkadaşlar malesef sonroflar güvenli aksesuarlar nedeni ise sonrof camları 3 kat artı 2 filmli ve dışa patlama eğilimi var birde sonroflu araçların tavanında çelik kafeslerin et kalınlığı 2 mm daha fazla bilginize....

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

ORÇUN ÇABUK
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok

Alıntı kara kız Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben yukardakı teknık açıklamayı okudum..ne demek ıstediğnide anladım ama bende gorduğumu soylüyorum ...araç içinde tavana baktığımızda cam bolme ortadan gecen tavan dosemesıyle bolunuyor değilmi..yani içten bakıldığında cam tavan iki parça görünüyor..arada kalan dosemenın altından kapı direğinden diğer kapı direğine baglı takla barı mevcut..benım aracımdada aynı sekılde skywindowlu olanlardada aynı...aksı halde o ortadakı bolme olmaz peugeo 206 roland garros lardakı gibi kople tek parça cam tavan olurdu çift parçalı değil

Tamam yukarıda onuda anlattım... Bahsettiğiniz araç yani 206 roland garrosun komple cam tavanının sorununu biliyormusunuz... O sorun puntolarda olmamasının sebebi ortadaki saç bağlantı... O bağlantıda manuel kullanım mekanizmasını barındırıyor... 206 nın sorununu size sormamdaki amaç bende de aynı araçtan vardı...

ORÇUN ÇABUK
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok

Alıntı *USTA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Komple cam tavan güvensiz bir donanım olsaydı:
    Mercedes,BMW,VW,Audi,Renault,Nissan,Opel,Citroen,P eugeot vs birçok Dünya devi firma araçlarına bu özelliği eklemezdi sanırım,kaldıki FİAT da Dünya'da söz sahibi markalardan biridir ve teknolojisi hiçte yabana atılacak gibi değildir...
    SkyDome lu araç kullanmak ayrıcalıktır...
    Malesefki ayrıcalıktır

Alıntı asil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar malesef sonroflar güvenli aksesuarlar nedeni ise sonrof camları 3 kat artı 2 filmli ve dışa patlama eğilimi var birde sonroflu araçların tavanında çelik kafeslerin et kalınlığı 2 mm daha fazla bilginize....
    Tavan camı 8 kat normal cama göre daha sert malzemedendir...

turker tosun
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    16 jht 38
    Edilen teşekkür: 288

cam tavanlı ve sac tabanlı tavanlar arasındakı tek fark bırının tavanın cam olması o kadar sac tavanlıda sadece sessızlestırıcı bukunuyor ıkısındede sadece ortada emnıyet acısından barıyer tabır edılen metal var okadar yanı farkları yok o sesıslestırıcılerde ses ızalasyonunu ve tavan dosemesının yapıstrılması ısıne yarıyor o kadar
    Konu turker tarafından (07/03/2011 Saat 23:21 ) değiştirilmiştir.

ORÇUN ÇABUK
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok

Sonuç olarak günümüzdeki cam tavanlı araçlarda hiçbiri güvenlik sorunu yaşanmamaktadır... Bildiğimiz kadarıyla... Öyle olsa üretilmez, ncap'ten falan da geçemezdi herhalde... Dimi ama???

Sayfa 2/7 İlkİlk 123456 ... SonSon